Testler

Atomu Parçalamak: Skoda Octavia 1.4 TSI Elegance




Bugün biraz tarih çalışalım.

1938’in Nazi işgali altında Çeklerin ürettiği 38 bin aracın 10 bini ihraç ediliyordu ve bunun 4.450’si onlara aitti. İkinci dünya savaşı sonrası devletin şirket yönetimine el koymasıyla çöküş başladı ve arkadan motorlu araçlarının üretim kalitesiyle halkın diline düştüler: “Neden bir Skoda’nın rezistanslı arka camı vardır? İterken ellerinizi sıcak tutmak için…”

Markayla ilgili tüm yanlışlara rağmen Almanlar O’nda bazı doğrular da gördü ve 1991’de Volkswagen Grubu şirketin %30’unu satın alıp yönetimi ele geçirdi. O günlerde ne satın aldığından habersiz olduğu sanılan Amanlar, 1995’te hissesini %70’e çıkarıp 2000’de de Çek hükümetine ait son dilimi kaptı. İlk hamlesinden sonuncuya kadar, VW şirkete 1,5 milyar dolar yatırım yaptı.

Octavia’nın üretildiği Mlada Boleslav fabrikası, ünlü mimar Dr. Gunter Henn tarafından çizildi ve Çek Vojenske Stavby firması tarafından inşa edildi. Fabrikanın içinde dört farklı yedek parça üreticisinin (Johnson Controls, Rockwell, Siemens, Expert) kendi tesisi bulunmakta ki bu yapı Avrupa’da bir ilk.

Üretim kalitesini artırmak adına basit fakat etkili birtakım yöntemler uygulanıyor: Çizikleri önlemek ve ömrü uzatmak adına konveyörlerin bazılarının bandında bufalo derisi, kiri azaltmak içinse kesici takım değişimi esnasında tahta yerine plastik kütükler kullanılıyor. Tozu önlemek için de her baskı ünitesinin başında yıkama/yağlama yapılıyor.

Mlada Boleslav’ı günde 1.200 Octavia terk ediyor – 2000 yılında bu rakam 471’di. Dünya çapında 1990’da 172 bin ve 2000’de 451 bin araç satan Skoda, geçen sene 879 bin satış yaptı. Bunların %45’i Octavia’ydı.

İşte hikayenin vardığı yer:

 

Güncelleme: Test aracımız şu an 10 bin kilometrede ve bunun yaklaşık 1500’ünü uzun yolda, gerisini şehiriçinde katetti. Bugüne kadarki ortalama tüketimi 9,3 litre/100 km ve bu değer sahip olduğu motor/şanzıman kombinasyonuna göre yüksek.

Yazı: And Mehmet ÇETİN

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. ötv indirimden aklımda her zaman olan bir araçtı fakat dsg korkuma almadım ıyı kı de almamışım dsgın arızada zırve yaptığı yıl 2009-2010 dur.

  2. şu video sonu sansürsüz paylaşımlar olayı bitiriyor işte orada kopuyorum :))) ses sistemi :))))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu