Testler

Başkasının Rüyası: Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir




OPC’de otomobil testleri yayınlamaya başladığımızdan beri en çok izlenen ve beğenilen video Alfa Romeo 156’nınki oldu. Aynı zamanda anketlere göre en çok bir diğer Alfa’yı, Giulietta’yı test etmemizi istediniz. Peki neden?

Bunun sebebi özneden ziyade nesnenin kendisi. “Alfa Romeo” denince taraflı tarafsız her otomobil tutkununun yüzünde bir tebessüm belirir ve bir Alfa’yı kullanmak, kurcalamak ya da izlemek daima keyiflidir. Çıkardığı arızalardan değil, onları nasıl çözdüğünden; yaktığı benzinden değil, benzini hangi istasyondan aldığından bahsetmeyi yeğeler sahibi. Fani mevzulardır bunlar; aslolan hazdır.

Giulietta’dan beklentilerim – haklı olarak – fazlaydı. Nihayetinde milyonlarca dolar harcanarak geliştirilmiş benzersiz bir şasisi, yaratıcı teknolojisiyle ilk kez hem ekonomik hem de güçlü olmayı becerebilen modern bir motoru ve müthiş bir kalite iddiası vardı. Muadili bir Golf’le arasındaki fiyat farkına bakınca, bunların hepsine sahip olmalıydı da.

Lakin kağıt üstünde çoğu kutuyu işaretleyen Giulietta, ağzımda buruk bir tat bıraktı. Yer yer pahasına yakışmayan malzemeleri, ilk yıldan kendini bırakan derisi, Punto parçaları… Dozajı imkansız fren pedalı ya da ölü alt devirleri. Her şeye rağmen bir Alfa gibi hissettirseydi, tümü görmezden gelinebilirdi. Bugüne dek böyle olmadı mı ki? Ancak…

Ancak şimdi kara bulutları dağıtma vakti. Uzun bir aradan sonra gelen bu videoda size küçük bir sürprizimiz var. İyi eğlenceler!

Yazı: And Mehmet ÇETİN

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. çok acımazıssınız emege saygınız yok. araba alırken sizi takip ettim ne zaman gui testi yaptınız o zaman gördüm arabayı merak ettim ve test sürüşü yaptım ve anında siparişi verdim full olarak arabanın 170 hp lisini aldım yaptıgınız bu test ters tepti doguş size kızıcak, insana gülerler golf ile alfa gui bir olur mu ancak arabadan anlamayan yer . kusura bakmayın ama insanları yanlış yönlerdiriyorsunuz aynı hatayı dacia duster da yaptınız

    1. alfa da senınle aynı dusunmus olucak kı (!)kardeşim 2016 da ne mito ne guiletta kalıyor piyasada, arka itişe gecılıyor yeğyenı bı donem başlıyor alfa guila ile. mito ve guilettası olanın vay haline:)

      1. 2016 Yılında Giulietta makyajlı satışta. İkinci el Giulietta alan adam o fiyata daha iyi araba alamaz.

        1. Dizel otomatiğini test ettim. İlk defa Alfa kullandım ama gerçekten diğer arabalardan çok daha farklı hissettiriyordu. Bence o dedikleri kötü özellikler makyajla beraber giderilmiş gibime geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu