Bayilerde Araç Stoklarının Artması

bayilerde stokların arttığı doğru mu? ve fiyatlar düşer mi artar mı ? sıfır almayı düşünen var mı ?


  • Kullanılan toplam oy
    10

gokglsy

gökhan
Profesör
22 Ağu 2019
632
638
1,820
26
trabzon
Marka
Ford
Bazı forumlarda ve sosyal medyalarda otomobil bayilerin stoklarının arttığını fazla fazla arabalar geldiğini yazıyor. bende trafikte bol bol araba taşıyan tır'ları gördüm. gerçekten de stoklar artıyor mu ? alım gücümüz ortada bayilerde bol bol araba olsa ne olucak diye düşünüyorum. ama satışlar zamlı, pahalı bile olsa insanlar durmadan araba alıyor gibi gösteriliyor. herkes sıraya girmiş araba alıyor, sizce bu gerçek mi ?

-birde fiyat listelerini incelediğimde sanki 5.000-10.0000 tl artmaya başladı. sıfır fiyatları böyle iken bazı 2.el ilanlarda fiyatlarını arttırıyor. bu durum ne zaman bitecek.

-covid-19 yüzünden sınırlar kapanınca başka ülkelere gidecek olan arabalar Türkiye'deki bayilere verilmiş. bazıları dolu dolu özel paketler var diyorlar sizce doğru mu?
 

trkskbn

Profesör
Beta Programı
21 Eki 2016
377
807
1,895
Sorularınıza sırayla cevap verecek olursam stokların artması gibi bir durum söz konusu değil. Tırlardaki araçların birçoğu satılmış durumda, en kötü bayide 1 hafta içinde satılıyorlar. Fiyatların yüksek olduğu gerçeğiyle beraber yerli üretim araçlarda sözde bir düşük faizli kredi (!) meselesi var bunun sonucunda da satışlar artmış durumda. Ayrıca ikinci el fiyatların sıfırlara göre daha fahiş olduğu gibi bir gerçekte var.
Fiyatların artışının durması gerçek anlamda bayilerde stok birikmesine bağlı. Ne zaman araç üretimi normal seviyelere gelip satışlardaki artış yavaşlarsa o zaman fiyatlarda durgunluk gelecektir.
Başka ülkelere gidecek araçlar hakkında herhangi bir bilgim yok, eğer olan birisi varsa bilgilendirirse sevinirim. Ama pek olası bulmuyorum sırf vergi diliminden dolayı iç pazarda satılmayan donanımlı modellerin gelebileceği ihtimali zayıf geliyor bana.
 
  • Beğeni
Tepkiler: gokglsy

yunuscelik29

Yunus Çelik
Profesör
8 Eyl 2016
1,376
987
1,970
25
İstanbul
Marka
Volkswagen
Stoklar artmadı, Doğuş’u aradığımda ellerinde hiç araç olmadığını temmuzun sonlarına geleceğini söylediler.
 
  • Beğeni
Tepkiler: gokglsy

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,617
1
64,386
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
bildiğim kadarıyla bazı bayilerde ekim ayına kadar mı ne satılmış haldeymiş.
 
  • Beğeni
Tepkiler: gokglsy
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım