'04 1.4 16V Vw Polo Basicline Otomatik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alkın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Featured

alkın

Alkın Uslu
Panpa
1,307
Marka
Audi
Selamlar,

Bilindiği üzere @Toprak abiye satmış olduğum Clio (tıklayınız)'nun yerini kuzenimden 2004 model Polo alarak doldurdum.

Arabanın hikayesine gelecek olursak,

Kuzenim, eşine bir araç arayışındaydı ve bu poloyu ilanda görüp beraber bakmaya gittik.

1,5 sene önce Ankara Çayyolu'nda lüks bir villa sitesinden, ilk sahibinden aracı beğenip satın aldık.

İlk sahibinden kuzene aldık,

Bakımları ya yetkili servis ya da adı bilinen bir Vw Özel servisinde yapılmış ve kayıtları tutulmuş,

Bagaj kapağı lokal ve sağ arka çamurluk lokal harici boyası, değişeni olmayan,

Aileye girdiğinde 193.000 km'de, ben aldığımda 201.000 km'de olan bir araçtı.

Şimdiden 203.000'e yaklaştı 😂.

Eşi mecburi hizmetten şehir dışında bineceği için triger ve v kayış set, buji set, şanzıman yağı ve filtresi, ön/arka fren sistemi, ön/arka amortisör sistemi gibi mekanik ve yürüyen her şeyini kuzenim benimle birlikte yaptırıp eşine öyle emanet etmişti.

Bu arabanın satılacağını öğrenmemden sonra Clio'yu satarak hızlı bir geçiş yaptım.

A'dan Z'ye zaten bildiğim bir arabaydı.

Eksik olarak da sadece kalorifer ısıtmıyordu, peteği temizlettim ve kuzenimin son günlerinde radyatörde su kaçağı başlamıştı, azaltma miktarı çok azdı ancak ben yağ bakımı ile birlikte alınca komple Behr-Mahle marka radyatör yeniledim.

Kuzen alır almaz sıfır Kumho lastikler takmıştı ama ben 4 mevsimi kullanışlı bulduğum için Goodyear Vector-4seasons Gen-3 lastikler aldım.

Gözüme şuanlık batan ve para harcamayı plandığım şeylerden birisi paspaslar, EvaPaspas alacağım biraz belimi doğrultunca. Bir de güneş yanıkları için detaylı bir araştırmaya girip boyasız güneş yanığı onarımı yaptıracağım gibi duruyor.

Kullanımı çok pratik, performansı ölü, tam bir şehir içi arabası.

Herhalde Q7'de dahil olmak üzere en çok saklama alanına sahip arabam olur kendisi. Her yer saklama gözü.

Fotoları paylaşıp arabaya değişiklikler yaptıkça konuyu güncel tutacağım:

(Not: Arka koltuktaki örtüleri yargılamayın lütfen, eşya koyduğumda kirlensin istemediğim için 😂 )

polo-1.jpeg
polo-2.jpegpolo-3.jpegpolo-4.jpegpolo-5.jpeg
polo-6.jpeg
polo-7.jpeg
polo-8.jpeg
polo-10.jpeg
polo-11.jpeg
polo-9.jpeg
polo-12.jpeg

Kardeşim hayırlı uğurlu olsun. Araç oldukça diri ve güzel duruyor. Allah kaza bela göstermeden zevkle kullanmayı nasip etsin.

Hayırlı olsun kazasız belasız. Aşağı yukarı aynı örtüden clionun arkaya da ben serdim :D kediyle biniyoruz diye kıyamadım

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmak nasip olsun. Bu tür temiz kalmış arabaları sıfır arabalardan daha çok seviyorum. Nedendir bilmem beni mutlu ediyor.
samimiler çünkü. Yeni araçlarda o samimiyet duygusunu hissedemiyorsun. Çoğu araç artık ruhsuz üretiliyor, hep maliyet odaklı üretilince araca ruh katan özellikler gidiyor. Bknz: iç dizayn, kullanılan malzemelerin çeşitliliği - kalitesi vs.

clio 2'nin içi clio 5'ten daha kaliteli geliyordu bana, kullanılan trimler daha toktu, koltuğun kumaşı dolgusu daha iyiydi, elektronik şeyler de az olunca daha da bütünleşiyorsun araçla.

Hayırlı olsun Alkın güzel günlerde kullanın :) Araç en temiz örneklerinden biri gibi duruyor, bu duruşu orijinal kapak jantları ya da orijinal çelik jantları daha da yukarı taşıyabilir bence.

Hayırlı olsun Alkın güzel günlerde kullanın :) Araç en temiz örneklerinden biri gibi duruyor, bu duruşu orijinal kapak jantları ya da orijinal çelik jantları daha da yukarı taşıyabilir bence.
Jantlar orijinal kapak tasarımın yan sanayisi 😀.

Şimdilik dursun para yok 😀.

Teşekkür ederim daha iyileri senin olsun