AÇIK 130bin TL / Günlük 150km yapacak (otoban ağırlıklı) otomobil tavsiyesi

Demir

Berkay
Asfalt Kurutucu
14 Ara 2019
25
13
595
Ankara
Marka
Opel
Otomobile sadece A'dan B'ye şeklinde değil; bana yoldaş, eğlenebileceğim, tereddütsüz güvenebileceğim bir dost gözüyle bakıyorum. Sorun çıkarmamasından öte, yol tutuşu, viraj kabiliyeti ve verdiği güven hissini de bir "petrolhead" olarak çok önemsiyorum.

Birçok yaşıtıma nazaran tabiri caizse "yanlamasını" değil; "yol tutmasını" isterim, sınırları yüksek bir otomobil tercihimdir. Arkadan itişli modeller ile çok tecrübem olmadığı için beni tehlikeye atmayacak, istem dışı gelişen bir durumda kontrolü sağlayabileceğim bir model olmalı.

Ağırlıklı olarak tek başıma olacağım, bazı günler iki kişi bulunacağız otomobilde.

Bütçe: 130 bin TL max.

KASA TİPİ: Coupe = Hatchback 3 > Station Wagon > Hatchback 5 = Sedan
Sınıf: Önceliğim C sınıfı olmakla beraber şu şekilde diyebilirim C>D>E B sınıfı uzun yolda yoracağından düşünmüyorum (polo cup hariç).
Başlıca Kriterler: Sunroof-Cam Tavan ilk kriter mümkünse. Uzun yol yaptığım için içerinin ferah olmasını istiyorum. Olmasa da olabilir.
Sigara içilmemiş, iç trimleri sağlam, apaçi işi modifiyelere maruz kalmamış

--GÜVENLİK: EURO Ncap vb. testlerden 4-5 yıldız alabilmiş olması tercihimdir. Tereddüt içinde bir sürüştense; takdir edersiniz ki tüm odağınızın yolda olması daha güvenli ve keyiflidir.

MOTOR: Okula gidip gelirken çevre yolunu kullanıyorum, trafiğe denk gelmediğim için büyük motorlu bir otomobil de olabilir (max. 2500cc)

YAKIT: Dizel VİTES: Manuel

KM: Psikolojik sınırım 200bin, ancak marka modele göre (örn. Audi, Volvo...) 250bin civarı da olabilir temiz ise

HASAR DURUMU: Değişen olmamalı, ufak tefek boyalara takılmam büyük bir kazası yoksa, "5-6 parça boyalı" otomobillerden olmasa fena olmaz ama😅

1- A3(Hatchback 3)2.0tdi (veya 1.9tdi) modelleri aklıma takıldı fazlasıyla. Bir ay önceye kadar temiz modeller ilandayken şuan yüksek kilometreli, hasarlı otomobiller kalmış gibi görünüyor.

2- Volvo C30-S40 (1.6 D2 makyajlı 6 ileri / 2.0D) Volvo zaten marka listemde başı çekmekte ancak bu modellerin fiyatları da bir anda düzensizleşti. Temizlerine de sıfır clio parası isteyenler var.

3- Polo Cup (1.9 Tdi Pd130) diğer iki modelden sonra çok alakasız ancak ailemizin ilk otomobili 9n3 kasa polo olduğundan temizine hayır demem. Ara sıra ilana düşüyor birkaç tane ancak şuan izini bulabildiğim yok. Bilgisi olan varsa çok km yapmamış, kazasız bir örneği olabilir.

Bunlar dışında sarı sitedeki ilanlardan öneriniz var ise
AUDİ: A4 Avant-Sedan, A6 Avant, A3 Hatchback 5
VOLVO: S40-V50(1.6-2.0D), S60-S80(2.4 D5)
BMW: E39 5 serisi, E46 (6 ileri olanlar), E90 3 Serisi, kasa fark etmeksizin 1 Serisi
MERCEDES: E serisi ve üstü
VOLKSWAGEN: Passat B5.5 ve B6 (variant da olabilir), Golf 5
modelleri de olabilir göz ardı edilemeyecek bir örneği olursa.

Uzun yolda yormayacak, kabin içi mümkün olduğu kadar sessiz bir model tercihimdir. Ancak otomobilin durumuna ve sürücüye sunduklarına göre bu durumu göz ardı edebilirim.

Benzeri önerilere de açığım, şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım