AÇIK 130bin TL / Günlük 150km yapacak (otoban ağırlıklı) otomobil tavsiyesi

Demir

Berkay
Asfalt Kurutucu
14 Ara 2019
25
13
595
Ankara
Marka
Opel
Otomobile sadece A'dan B'ye şeklinde değil; bana yoldaş, eğlenebileceğim, tereddütsüz güvenebileceğim bir dost gözüyle bakıyorum. Sorun çıkarmamasından öte, yol tutuşu, viraj kabiliyeti ve verdiği güven hissini de bir "petrolhead" olarak çok önemsiyorum.

Birçok yaşıtıma nazaran tabiri caizse "yanlamasını" değil; "yol tutmasını" isterim, sınırları yüksek bir otomobil tercihimdir. Arkadan itişli modeller ile çok tecrübem olmadığı için beni tehlikeye atmayacak, istem dışı gelişen bir durumda kontrolü sağlayabileceğim bir model olmalı.

Ağırlıklı olarak tek başıma olacağım, bazı günler iki kişi bulunacağız otomobilde.

Bütçe: 130 bin TL max.

KASA TİPİ: Coupe = Hatchback 3 > Station Wagon > Hatchback 5 = Sedan
Sınıf: Önceliğim C sınıfı olmakla beraber şu şekilde diyebilirim C>D>E B sınıfı uzun yolda yoracağından düşünmüyorum (polo cup hariç).
Başlıca Kriterler: Sunroof-Cam Tavan ilk kriter mümkünse. Uzun yol yaptığım için içerinin ferah olmasını istiyorum. Olmasa da olabilir.
Sigara içilmemiş, iç trimleri sağlam, apaçi işi modifiyelere maruz kalmamış

--GÜVENLİK: EURO Ncap vb. testlerden 4-5 yıldız alabilmiş olması tercihimdir. Tereddüt içinde bir sürüştense; takdir edersiniz ki tüm odağınızın yolda olması daha güvenli ve keyiflidir.

MOTOR: Okula gidip gelirken çevre yolunu kullanıyorum, trafiğe denk gelmediğim için büyük motorlu bir otomobil de olabilir (max. 2500cc)

YAKIT: Dizel VİTES: Manuel

KM: Psikolojik sınırım 200bin, ancak marka modele göre (örn. Audi, Volvo...) 250bin civarı da olabilir temiz ise

HASAR DURUMU: Değişen olmamalı, ufak tefek boyalara takılmam büyük bir kazası yoksa, "5-6 parça boyalı" otomobillerden olmasa fena olmaz ama😅

1- A3(Hatchback 3)2.0tdi (veya 1.9tdi) modelleri aklıma takıldı fazlasıyla. Bir ay önceye kadar temiz modeller ilandayken şuan yüksek kilometreli, hasarlı otomobiller kalmış gibi görünüyor.

2- Volvo C30-S40 (1.6 D2 makyajlı 6 ileri / 2.0D) Volvo zaten marka listemde başı çekmekte ancak bu modellerin fiyatları da bir anda düzensizleşti. Temizlerine de sıfır clio parası isteyenler var.

3- Polo Cup (1.9 Tdi Pd130) diğer iki modelden sonra çok alakasız ancak ailemizin ilk otomobili 9n3 kasa polo olduğundan temizine hayır demem. Ara sıra ilana düşüyor birkaç tane ancak şuan izini bulabildiğim yok. Bilgisi olan varsa çok km yapmamış, kazasız bir örneği olabilir.

Bunlar dışında sarı sitedeki ilanlardan öneriniz var ise
AUDİ: A4 Avant-Sedan, A6 Avant, A3 Hatchback 5
VOLVO: S40-V50(1.6-2.0D), S60-S80(2.4 D5)
BMW: E39 5 serisi, E46 (6 ileri olanlar), E90 3 Serisi, kasa fark etmeksizin 1 Serisi
MERCEDES: E serisi ve üstü
VOLKSWAGEN: Passat B5.5 ve B6 (variant da olabilir), Golf 5
modelleri de olabilir göz ardı edilemeyecek bir örneği olursa.

Uzun yolda yormayacak, kabin içi mümkün olduğu kadar sessiz bir model tercihimdir. Ancak otomobilin durumuna ve sürücüye sunduklarına göre bu durumu göz ardı edebilirim.

Benzeri önerilere de açığım, şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Yiğit131

Yiğit Gençarslan
Asfalt Kurutucu
19 Ağu 2019
18
8
595
20
Ankara
Marka
Tofaş
içi tamamen bej cam tavanlı 2 litre dizel privellege paket son kasa laguna oldukça ferah bir araba ayrıca yürütme maliyetleride liste deki araçların çoğundan uygun olacaktır
 

Demir

Berkay
Asfalt Kurutucu
14 Ara 2019
25
13
595
Ankara
Marka
Opel
Station Wagona benzediği için Subaru forester 2,5 XT biraz eski ama yol tutuşu iyidir
Audi A4 all road quattro
Skoda Octavia
Subaru legacy
Bence yol tutuşu için 4X4 olsun
4 çeker olmasını ben de isterim ancak kullanacağım yolları hesaba katarsak yakıt tüketimine +1-2 litre daha katmak dışında bir etkisi olacağını sanmıyorum. Önerileriniz için teşekkürler.
 

Demir

Berkay
Asfalt Kurutucu
14 Ara 2019
25
13
595
Ankara
Marka
Opel
Bizdeki TR'deki en boş modellerden birisi, bunda olduğuna göre 1.6 Primeline donanım seviyesinde ve üstünde ABS hepsinde bulunur diye tahmin ediyorum. Zaten bu düz 1.6'nın da bir alt motor seçeneği FSi olmayan 1.4'ler onlar da ülkeye çok az girdi, kısacası ABS hepsinde vardır. Çok hassas çalışır ama hemen pat pat vuruyor :D
Anladım çok teşekkürler. Anlaşılan bu durum o yıllardaki pololar için geçerliydi sadece.

O ABS'nin hissini de iyi bilirim geçmişe götürdünüz beni adeta 😁
 

Demir

Berkay
Asfalt Kurutucu
14 Ara 2019
25
13
595
Ankara
Marka
Opel
Temiz C30 d2, Golf 5-A3 pd105 sizin beklentinizi karşılayacak araçlar. 1.9 tdi güzel ünitedir, verimlidir, uzunyolda 5.5-6 yakar
C30'un makyajlısı veya 6 ileri pd130 ünite kullanan temiz bir makine kafamda baya yer edinmiş durumda. Ancak bazı arabalar nasıl hayatlar yaşıyorsa artık; ilandakilerin çoğu tabiri caizse "bırakın beni gideyim" şeklinde duruyorlar adeta. Temizini bulmak da zaten ayrı bir eziyet, istenecek fiyatlar da cabası. Öneriniz için teşekkürler.
 

Demir

Berkay
Asfalt Kurutucu
14 Ara 2019
25
13
595
Ankara
Marka
Opel
Bence, olabildiğince daha genç ve düşük km olanı almaya çalışın. seçenekler arasında içime en çok sinen Focus 3 ve Astra J. Cidden temizi varsa da B7 kasa A4'e yönelirdim.
Babam da aynılarını söylüyor aslında, ancak aklımı karıştıran şu :
Yeni ve alt sınıf bir otomobil almak mı, biraz daha eski ama premium sınıfa yakın bir otomobil almak mı?
Çünkü detaylı düşününce focus3 kullandık 3 yıl kadar. Sonraki aracımız Fluence oldu. Focusta yalıtım olmasına rağmen saçma bir şekilde sanki asfalt arabanın içindeydi adeta. Fluence Focusa nazaran basit bir otomobil olmasına rağmen yalıtım kat be kat iyiydi misal.
Bu durum biraz tereddüte düşürüyor işin aslı. Önerileriniz için teşekkürler.
 

Demir

Berkay
Asfalt Kurutucu
14 Ara 2019
25
13
595
Ankara
Marka
Opel
1.3 Dizel Astra J sorunsuz sıkıntısız uzun yolda yapabilecek bir araba keza aynı şekilde 1.6 Dizeli segmentinin en güzel 1.6 Dizel motoruna sahip aracı , çok iyi çekişi ve sorunsuz olmasıda cabası :)
Temiz bir 1.6cdti bulmak bu bütçede zor gibi görünüyor, 1.3cdti bakmak daha mantıklı duruyor. Her ne kadar 1.6 kullanmış ve tadı damağımda kalmış olsa da...
Bir de sorum olacak. Astra H kasada 1.3cdti 6 ileri vitesle geliyordu. J kasada da öyle olduğunu sanıyordum ama bazı yerlerde 5 ileri şeklinde gördüm. Bu durumun aslı nedir?
 

Demir

Berkay
Asfalt Kurutucu
14 Ara 2019
25
13
595
Ankara
Marka
Opel
Al
Listeye Alfa 159 jtd de ekleyebilirsiniz. Ben C30 ve Ford seçeneklerini işaretledim.
Alfa 159'u çok severim ancak yürütme maliyetleri gözümü korkutuyor işin aslı. Motor parçası kolay bulunabilir belki ama "geri kalanları ne olacak" sorusu aklımda hep. Alfa bozulmaya yatkındır, ilgi ister lafımı hepimiz duymuşuzdur neredeyse. İlgi gösteriyorum otomobilime fazlasıyla ancak bu bozulmayacak demek olmuyor takdir edersiniz ki. Önerileriniz için teşekkürler.
 

Demir

Berkay
Asfalt Kurutucu
14 Ara 2019
25
13
595
Ankara
Marka
Opel
içi tamamen bej cam tavanlı 2 litre dizel privellege paket son kasa laguna oldukça ferah bir araba ayrıca yürütme maliyetleride liste deki araçların çoğundan uygun olacaktır
Laguna 3'ü çok severim(hele 2.0dci GT olursa 😃), dolu da bir otomobil fiyatına göre. Ancak yol tutuş konusunda hiçbir bilgim yok. O yıllarda Renault-Samsung ortaklığında üretilen modellerde durum pek parlak değil maalesef. Laguna da Samsung ortaklığına dahil mi yoksa Fransız mı? Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Öneriniz için teşekkürler.
 

Mete2308

Metehan
Düz Yol Gazcısı
16 Ara 2020
21
51
235
25
Konya
Marka
Opel
Öncelikle merhabalar. Biz ailecek yıllardır alman arabasından başka arabaya binmiyoruz çevremde çok var diğer grup arabalara binen ama bi türlü alman araçlarında ki yol tutuşunu konforu birçok araçta ben göremedim yani kimisi az yakıyo ama konforu az kimisinin konforu iyi ama çok yakıyo kimininde her ikiside iyi ama ülkenizde çok fazla servis ağı bulunmadığı için parçaları pahalı ve bi arıza verdiğinde cidden yüklü miktarların altına sokabiliyo. Bende 1992 model vectra var babamda 2014 model passat var 1.6 dizel daha önceden leon da kulladık passat b5 -b6 da kullandık yani sizin bahsettiğiniz günlük 150 km civarı yıllık hesap da gerçekten iyi bi kilometre ve öğrenci olduğunuzu göz önünde bulundurursanız size daha az yakan ama uzun yolda sizi üzmeyecek yol tutuşu güzel konforlu bi yandan da görünüşüyle sizi etkileyecek bi araba istiyosunuz. Ben gördüğüm şey üzerinden ilerliyecem bi arkadaşın da dediği gibi leon olabilir audi olabilir golf olabilir düşünğrseniz 2006-2007 kasa passat olabilir (sedanın yol tutuşu cidden hatcback e göre daha iyidir) 1.6 yada 2.0 motor size en uygunu ama 2.0 motorla biraz yüklenirseniz cidden yakıt konusunda sizi zorlayabilir ancak sürekli sakin kullanımda 1.6 dan çok daha iyi veriler sunabilir Size büyük motor olduğu için yüksek ağırlık bile olsa motor güçlü olduğu için zorlanmadan çekebilir ama 1.6 motorunda standart hali biraz yakabilir şehir içinde bunun içinde yazılım yapabilirsiniz sonuçta garantili araba almıyacaksınız güzel bi piyasa araştırmasıyla İyi bi yazılım attırırsanız cidden 2.0 motordan çok daha az yakar ( yazılım konusunda bana karşı çıkacak bir çok kişi olabilir onlara da şöyle söyliyeyim benim babam otomotiv sektöründe yıllardır hem yönetici hem normal kadrosunda çalışmış bi insan bende yıllarca yanında çalıştım ve gördüğüm şey şu fabrikada banttan inen araçların gideceği ülkeye göre yazılımları değiştiriliyo örneğin Türkiye vergilerden dolayı özel ülke sınırlamasına girdiği için 1.6 dizel motor 105 beygirlik yazılımla geliyo ancak ingiltereye giden aynı araç hiçbir fark olmaksızın 1.6 dizel 150 beygir olarak gidiyo yani yazılım bir nevi bizim ülkemizde (aracın sınırlarını bilip minimal sadece aracın rahatlaması için yapılan yazılımları kastediyorum) arabanıza zarar vermek yerine arabanızın ömrünü uzatır arabanız güçlenir yükü motor daha rahat çeker bundan dolayı da aracınız daha az yakar babamın Passatına ingiltere (150 hp lik) yazılım yaptırdık araç çok daha seri güçlü bi araç oldu ha hırçın kullanımda tabi ki doğal olarak fazla yakıyo ama sakin kullanımda eskiye göre 1-2 litre arasında daha az yakıyo yani benim size önerdiğim araçları bu sebepten dolayı önerdim
 

Basri Amca

Panpa
Beta Programı
20 May 2018
2,278
3,898
4,070
İstanbul
Marka
Ford
Öncelikle merhabalar. Biz ailecek yıllardır alman arabasından başka arabaya binmiyoruz çevremde çok var diğer grup arabalara binen ama bi türlü alman araçlarında ki yol tutuşunu konforu birçok araçta ben göremedim yani kimisi az yakıyo ama konforu az kimisinin konforu iyi ama çok yakıyo kimininde her ikiside iyi ama ülkenizde çok fazla servis ağı bulunmadığı için parçaları pahalı ve bi arıza verdiğinde cidden yüklü miktarların altına sokabiliyo. Bende 1992 model vectra var babamda 2014 model passat var 1.6 dizel daha önceden leon da kulladık passat b5 -b6 da kullandık yani sizin bahsettiğiniz günlük 150 km civarı yıllık hesap da gerçekten iyi bi kilometre ve öğrenci olduğunuzu göz önünde bulundurursanız size daha az yakan ama uzun yolda sizi üzmeyecek yol tutuşu güzel konforlu bi yandan da görünüşüyle sizi etkileyecek bi araba istiyosunuz. Ben gördüğüm şey üzerinden ilerliyecem bi arkadaşın da dediği gibi leon olabilir audi olabilir golf olabilir düşünğrseniz 2006-2007 kasa passat olabilir (sedanın yol tutuşu cidden hatcback e göre daha iyidir) 1.6 yada 2.0 motor size en uygunu ama 2.0 motorla biraz yüklenirseniz cidden yakıt konusunda sizi zorlayabilir ancak sürekli sakin kullanımda 1.6 dan çok daha iyi veriler sunabilir Size büyük motor olduğu için yüksek ağırlık bile olsa motor güçlü olduğu için zorlanmadan çekebilir ama 1.6 motorunda standart hali biraz yakabilir şehir içinde bunun içinde yazılım yapabilirsiniz sonuçta garantili araba almıyacaksınız güzel bi piyasa araştırmasıyla İyi bi yazılım attırırsanız cidden 2.0 motordan çok daha az yakar ( yazılım konusunda bana karşı çıkacak bir çok kişi olabilir onlara da şöyle söyliyeyim benim babam otomotiv sektöründe yıllardır hem yönetici hem normal kadrosunda çalışmış bi insan bende yıllarca yanında çalıştım ve gördüğüm şey şu fabrikada banttan inen araçların gideceği ülkeye göre yazılımları değiştiriliyo örneğin Türkiye vergilerden dolayı özel ülke sınırlamasına girdiği için 1.6 dizel motor 105 beygirlik yazılımla geliyo ancak ingiltereye giden aynı araç hiçbir fark olmaksızın 1.6 dizel 150 beygir olarak gidiyo yani yazılım bir nevi bizim ülkemizde (aracın sınırlarını bilip minimal sadece aracın rahatlaması için yapılan yazılımları kastediyorum) arabanıza zarar vermek yerine arabanızın ömrünü uzatır arabanız güçlenir yükü motor daha rahat çeker bundan dolayı da aracınız daha az yakar babamın Passatına ingiltere (150 hp lik) yazılım yaptırdık araç çok daha seri güçlü bi araç oldu ha hırçın kullanımda tabi ki doğal olarak fazla yakıyo ama sakin kullanımda eskiye göre 1-2 litre arasında daha az yakıyo yani benim size önerdiğim araçları bu sebepten dolayı önerdim


Yazının özellikle sonu ile alakalı bir şey danışmak istiyorum sizlere,
"ördüğüm şey şu fabrikada banttan inen araçların gideceği ülkeye göre yazılımları değiştiriliyo örneğin Türkiye vergilerden dolayı özel ülke sınırlamasına girdiği için 1.6 dizel motor 105 beygirlik yazılımla geliyo ancak ingiltereye giden aynı araç hiçbir fark olmaksızın 1.6 dizel 150 beygir olarak gidiyo yani yazılım bir nevi bizim ülkemizde (aracın sınırlarını bilip minimal sadece aracın rahatlaması için yapılan yazılımları kastediyorum) arabanıza zarar vermek yerine arabanızın ömrünü uzatır arabanız güçlenir yükü motor daha rahat çeker bundan dolayı da aracınız daha az yakar babamın Passatına ingiltere (150 hp lik) yazılım yaptırdık"

burası ile alakalı olarak ingiltere de veya yurt dışında gördüğüm çoğu 1.6 dizel ülkemizde olduğu gibi 120hp (b8 Passat için konuşuyorum) 2.0 tdi lar ise 150 hp bu konu ile ilgili bir kaynak gösterebilir misiniz ? Bir de yazılımı nerede yaptırdınız acaba ?
 

Mete2308

Metehan
Düz Yol Gazcısı
16 Ara 2020
21
51
235
25
Konya
Marka
Opel
Kanıt olayını diğer avrupa ülkelerinde ki araç satış yerlerinde bilgileri yer alıyo internet sitelerinden bunu kontrol edebilirsiniz. Yazılımı yaptırdığımız yerin adı şuan aklımda değil 2 buçuk sene civarında oldu ama öğrenip size bilgi verebilirim yanlış yönlendirme olmaması için
Yazının özellikle sonu ile alakalı bir şey danışmak istiyorum sizlere,
"ördüğüm şey şu fabrikada banttan inen araçların gideceği ülkeye göre yazılımları değiştiriliyo örneğin Türkiye vergilerden dolayı özel ülke sınırlamasına girdiği için 1.6 dizel motor 105 beygirlik yazılımla geliyo ancak ingiltereye giden aynı araç hiçbir fark olmaksızın 1.6 dizel 150 beygir olarak gidiyo yani yazılım bir nevi bizim ülkemizde (aracın sınırlarını bilip minimal sadece aracın rahatlaması için yapılan yazılımları kastediyorum) arabanıza zarar vermek yerine arabanızın ömrünü uzatır arabanız güçlenir yükü motor daha rahat çeker bundan dolayı da aracınız daha az yakar babamın Passatına ingiltere (150 hp lik) yazılım yaptırdık"

burası ile alakalı olarak ingiltere de veya yurt dışında gördüğüm çoğu 1.6 dizel ülkemizde olduğu gibi 120hp (b8 Passat için konuşuyorum) 2.0 tdi lar ise 150 hp bu konu ile ilgili bir kaynak gösterebilir misiniz ? Bir de yazılımı nerede yaptırdınız acaba
 

sinan-cetin

Profesör
11 Eyl 2016
237
856
2,085
Bursa
Kanıt olayını diğer avrupa ülkelerinde ki araç satış yerlerinde bilgileri yer alıyo internet sitelerinden bunu kontrol edebilirsiniz. Yazılımı yaptırdığımız yerin adı şuan aklımda değil 2 buçuk sene civarında oldu ama öğrenip size bilgi verebilirim yanlış yönlendirme olmaması için
İngiltere yazılımı demiştiniz, o yüzden örnek İngiltereden. Volkswagen resmi sitesinde güncel olarak 1.6 tdi Passat satmadığı için Autotrader co uk den iki tane ekran görüntüsü ekliyorum, buyrun bakın. Birisi eski kasa 105 hp olarak geçen Passat, diğeri güncel 120 hp olanı. Fark var mı görebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20210515_212652_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_20210515_212652_com.opera.browser.jpg
    375.8 KB · Görüntüleme: 0
  • Screenshot_20210515_212559_com.opera.browser.jpg
    Screenshot_20210515_212559_com.opera.browser.jpg
    482.3 KB · Görüntüleme: 0

blogger

Profesör
21 Ağu 2018
399
692
1,645
Marka
Renault
Öncelikle merhabalar. Biz ailecek yıllardır alman arabasından başka arabaya binmiyoruz çevremde çok var diğer grup arabalara binen ama bi türlü alman araçlarında ki yol tutuşunu konforu birçok araçta ben göremedim yani kimisi az yakıyo ama konforu az kimisinin konforu iyi ama çok yakıyo kimininde her ikiside iyi ama ülkenizde çok fazla servis ağı bulunmadığı için parçaları pahalı ve bi arıza verdiğinde cidden yüklü miktarların altına sokabiliyo. Bende 1992 model vectra var babamda 2014 model passat var 1.6 dizel daha önceden leon da kulladık passat b5 -b6 da kullandık yani sizin bahsettiğiniz günlük 150 km civarı yıllık hesap da gerçekten iyi bi kilometre ve öğrenci olduğunuzu göz önünde bulundurursanız size daha az yakan ama uzun yolda sizi üzmeyecek yol tutuşu güzel konforlu bi yandan da görünüşüyle sizi etkileyecek bi araba istiyosunuz. Ben gördüğüm şey üzerinden ilerliyecem bi arkadaşın da dediği gibi leon olabilir audi olabilir golf olabilir düşünğrseniz 2006-2007 kasa passat olabilir (sedanın yol tutuşu cidden hatcback e göre daha iyidir) 1.6 yada 2.0 motor size en uygunu ama 2.0 motorla biraz yüklenirseniz cidden yakıt konusunda sizi zorlayabilir ancak sürekli sakin kullanımda 1.6 dan çok daha iyi veriler sunabilir Size büyük motor olduğu için yüksek ağırlık bile olsa motor güçlü olduğu için zorlanmadan çekebilir ama 1.6 motorunda standart hali biraz yakabilir şehir içinde bunun içinde yazılım yapabilirsiniz sonuçta garantili araba almıyacaksınız güzel bi piyasa araştırmasıyla İyi bi yazılım attırırsanız cidden 2.0 motordan çok daha az yakar ( yazılım konusunda bana karşı çıkacak bir çok kişi olabilir onlara da şöyle söyliyeyim benim babam otomotiv sektöründe yıllardır hem yönetici hem normal kadrosunda çalışmış bi insan bende yıllarca yanında çalıştım ve gördüğüm şey şu fabrikada banttan inen araçların gideceği ülkeye göre yazılımları değiştiriliyo örneğin Türkiye vergilerden dolayı özel ülke sınırlamasına girdiği için 1.6 dizel motor 105 beygirlik yazılımla geliyo ancak ingiltereye giden aynı araç hiçbir fark olmaksızın 1.6 dizel 150 beygir olarak gidiyo yani yazılım bir nevi bizim ülkemizde (aracın sınırlarını bilip minimal sadece aracın rahatlaması için yapılan yazılımları kastediyorum) arabanıza zarar vermek yerine arabanızın ömrünü uzatır arabanız güçlenir yükü motor daha rahat çeker bundan dolayı da aracınız daha az yakar babamın Passatına ingiltere (150 hp lik) yazılım yaptırdık araç çok daha seri güçlü bi araç oldu ha hırçın kullanımda tabi ki doğal olarak fazla yakıyo ama sakin kullanımda eskiye göre 1-2 litre arasında daha az yakıyo yani benim size önerdiğim araçları bu sebepten dolayı önerdim

Yanlış bilgiler dostum, İngiltere'de hiç bir Passat 1.6 TDI motora sahip olupta fabrikadan 150 hp güçle çıkmadı. Hatta VW'nin 1.6 TDI motoru hiç bir zaman fabrika çıkışı o güçle üretilmedi.
 

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
Yazının özellikle sonu ile alakalı bir şey danışmak istiyorum sizlere,
"ördüğüm şey şu fabrikada banttan inen araçların gideceği ülkeye göre yazılımları değiştiriliyo örneğin Türkiye vergilerden dolayı özel ülke sınırlamasına girdiği için 1.6 dizel motor 105 beygirlik yazılımla geliyo ancak ingiltereye giden aynı araç hiçbir fark olmaksızın 1.6 dizel 150 beygir olarak gidiyo yani yazılım bir nevi bizim ülkemizde (aracın sınırlarını bilip minimal sadece aracın rahatlaması için yapılan yazılımları kastediyorum) arabanıza zarar vermek yerine arabanızın ömrünü uzatır arabanız güçlenir yükü motor daha rahat çeker bundan dolayı da aracınız daha az yakar babamın Passatına ingiltere (150 hp lik) yazılım yaptırdık"

burası ile alakalı olarak ingiltere de veya yurt dışında gördüğüm çoğu 1.6 dizel ülkemizde olduğu gibi 120hp (b8 Passat için konuşuyorum) 2.0 tdi lar ise 150 hp bu konu ile ilgili bir kaynak gösterebilir misiniz ? Bir de yazılımı nerede yaptırdınız acaba ?
Turkiyede arabanin vergisi beygir gucune goremi degisiyormus yahu ?
 

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
Öncelikle merhabalar. Biz ailecek yıllardır alman arabasından başka arabaya binmiyoruz çevremde çok var diğer grup arabalara binen ama bi türlü alman araçlarında ki yol tutuşunu konforu birçok araçta ben göremedim yani kimisi az yakıyo ama konforu az kimisinin konforu iyi ama çok yakıyo kimininde her ikiside iyi ama ülkenizde çok fazla servis ağı bulunmadığı için parçaları pahalı ve bi arıza verdiğinde cidden yüklü miktarların altına sokabiliyo. Bende 1992 model vectra var babamda 2014 model passat var 1.6 dizel daha önceden leon da kulladık passat b5 -b6 da kullandık yani sizin bahsettiğiniz günlük 150 km civarı yıllık hesap da gerçekten iyi bi kilometre ve öğrenci olduğunuzu göz önünde bulundurursanız size daha az yakan ama uzun yolda sizi üzmeyecek yol tutuşu güzel konforlu bi yandan da görünüşüyle sizi etkileyecek bi araba istiyosunuz. Ben gördüğüm şey üzerinden ilerliyecem bi arkadaşın da dediği gibi leon olabilir audi olabilir golf olabilir düşünğrseniz 2006-2007 kasa passat olabilir (sedanın yol tutuşu cidden hatcback e göre daha iyidir) 1.6 yada 2.0 motor size en uygunu ama 2.0 motorla biraz yüklenirseniz cidden yakıt konusunda sizi zorlayabilir ancak sürekli sakin kullanımda 1.6 dan çok daha iyi veriler sunabilir Size büyük motor olduğu için yüksek ağırlık bile olsa motor güçlü olduğu için zorlanmadan çekebilir ama 1.6 motorunda standart hali biraz yakabilir şehir içinde bunun içinde yazılım yapabilirsiniz sonuçta garantili araba almıyacaksınız güzel bi piyasa araştırmasıyla İyi bi yazılım attırırsanız cidden 2.0 motordan çok daha az yakar ( yazılım konusunda bana karşı çıkacak bir çok kişi olabilir onlara da şöyle söyliyeyim benim babam otomotiv sektöründe yıllardır hem yönetici hem normal kadrosunda çalışmış bi insan bende yıllarca yanında çalıştım ve gördüğüm şey şu fabrikada banttan inen araçların gideceği ülkeye göre yazılımları değiştiriliyo örneğin Türkiye vergilerden dolayı özel ülke sınırlamasına girdiği için 1.6 dizel motor 105 beygirlik yazılımla geliyo ancak ingiltereye giden aynı araç hiçbir fark olmaksızın 1.6 dizel 150 beygir olarak gidiyo yani yazılım bir nevi bizim ülkemizde (aracın sınırlarını bilip minimal sadece aracın rahatlaması için yapılan yazılımları kastediyorum) arabanıza zarar vermek yerine arabanızın ömrünü uzatır arabanız güçlenir yükü motor daha rahat çeker bundan dolayı da aracınız daha az yakar babamın Passatına ingiltere (150 hp lik) yazılım yaptırdık araç çok daha seri güçlü bi araç oldu ha hırçın kullanımda tabi ki doğal olarak fazla yakıyo ama sakin kullanımda eskiye göre 1-2 litre arasında daha az yakıyo yani benim size önerdiğim araçları bu sebepten dolayı önerdim
Zamaninda turkiye ye ozel 1.6 motorlar geldi dogrudur. 1.6 dizelin beygir gucunun ulkemizle hicbir alakasi yok , vergiler beygire gore degil hacime gore degisir.

Turkiyede yazilim yapanlarin klasik ornegin bmw 1.6 motorun, 2.0 olanlarla farki sadece yazilim yav diye diye motoru eline alanlari cok gorduk.

Motorun optimum degerleri ile oynamayin oynatmayin.
 

Mete2308

Metehan
Düz Yol Gazcısı
16 Ara 2020
21
51
235
25
Konya
Marka
Opel
Bence
Zamaninda turkiye ye ozel 1.6 motorlar geldi dogrudur. 1.6 dizelin beygir gucunun ulkemizle hicbir alakasi yok , vergiler beygire gore degil hacime gore degisir.

Turkiyede yazilim yapanlarin klasik ornegin bmw 1.6 motorun, 2.0 olanlarla farki sadece yazilim yav diye diye motoru eline alanlari cok gorduk.

Motorun optimum degerleri ile oynamayin oynatmayin.
Beygir gücüne göre değil hacmine göre değişiyor zaten ama kw cinsine göre de hesaplamaya giriyor diye biliyorum ben yanlışım olabilir yanlış biliyor olabilirim kusuruma bakmayın ancak optimum değerler konusuna şöyle değineyim bunun hakkında çok fazla dedi kodu var ben yine optimum değerlerde yazılımıyla oynanması konusuna mantıklı bakıyorum sizin bahsettiğiniz motoru eline alanlar ya yazılım konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olmayan kişiler tarafından ucuz olsun diye yaptırılan yerler yada motorun kaldırabileceğinden daha fazla yüklenen motorlarda oluyo eğer yazılım iyi bi şekilde gerekli testler yapılarak atılırsa aksine motoru daha da rahatlatıyo yakıt tüketimini düşürüyo araç daha seri bi hale geliyo ha şöyle diyenler var ben konuşulanlar arasında duyduğum ve bana en mantıklı gelen şey şu motor daha normalin üstünde bi kapasiteye sahip olduğu için sadece motorun ömrünü kısalttığı söyleniyo bu bana mantıklı geldi onun haricinde deminde dediğin gibi gidip stage 2-3 yazılım atıp stok motorun kaldırabileceğini düşünen arkadaşlar veya yazılıp yapıp aracın sınırlarını aşırı derecede zorlamadığınız sürece bi sıkıntı çıkacağına inanmıyorum ben ki şahsen kendiminde uzun süredir kullandığı bi araçta gördüklerimi paylaşıyorum
 

Mete2308

Metehan
Düz Yol Gazcısı
16 Ara 2020
21
51
235
25
Konya
Marka
Opel
Yanlış bilgiler dostum, İngiltere'de hiç bir Passat 1.6 TDI motora sahip olupta fabrikadan 150 hp güçle çıkmadı. Hatta VW'nin 1.6 TDI motoru hiç bir zaman fabrika çıkışı o güçle üretilmedi.
Doğrudur ben 1-2 sitede böyle okumuştum demek ki onlarda yanlış bilgiymiş. Daha detaylı araştırma yapıcam yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim.
 

Mete2308

Metehan
Düz Yol Gazcısı
16 Ara 2020
21
51
235
25
Konya
Marka
Opel
Evet şimdi baktım özür dilerim ben 1.6 değil 1.4 benzinli motora bakmışım kusura bakmayın orda bi karışıklık olmuş benim hatam
 

Basri Amca

Panpa
Beta Programı
20 May 2018
2,278
3,898
4,070
İstanbul
Marka
Ford
Kanıt olayını diğer avrupa ülkelerinde ki araç satış yerlerinde bilgileri yer alıyo internet sitelerinden bunu kontrol edebilirsiniz. Yazılımı yaptırdığımız yerin adı şuan aklımda değil 2 buçuk sene civarında oldu ama öğrenip size bilgi verebilirim yanlış yönlendirme olmaması için
Size o mesajı yazmadan önce defalarca baktım ancak ben bulamadım. Eğer var ve benim göremediğim atladığım bir şey var ise lütfen paylaşın biz de öğrenelim.

Edit : Arkadaş zaten daha aşağıda ki mesajlarda yazmış. 1.6tdi 150 ilk diye bir seçenek yok. Ekstra olarak Türkiye'de vergi sistemi hacme göre, güce göre değil.
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım