Fotoğraftaki klimalı örnektir.Bu kısım değil mi?
Ekli dosyayı görüntüle 21864
Büyük risktir. İki kere düşünün derim.@bt Corsa C lere çok sıcak bakıyorum şu an. Hatta birinci önceliğin diyebilirim. Fikir alabilir miyim Corsa hakkında.
1.3'ler temizse bütçenizi aşar. 1.7'lerin hemen hepsi proje aracı konumundalar. Alınır mı? Az yakar, alınabilir. Ama canı çıkarılmış olanlar değil. 1.4 benzinden uzak durmanızı öneririm. Hem tüketimi ocağa incir diker, hem de sorunları bitmez. Bİr kere Opel'in ecotec motorlarının hiçbiri lpg sevmez, onu kafanızdan silin. 1.4'lerde beynin yerleşimi motor bloğuna yapışıktır. Bu durum zamanla ısı ve vibrasyon nedeniyle arıza yapmasına neden olur. Benim araba 1.2. 1.4'lerden daha sonraki nesil, trigeri 1.4 gibi kayışlı değil zincirlidir. Ekonomi olarak yüksek hızlara çıkmazsanız gayet iyidir. Ama beyin yine motor bloğuna yakın bir yerde arka çaprazda bulunuyor. 180.000'e yaklaşıyorum, çok şükür henüz beyinden bir arıza yaşamadım. Ya gözümle göremediğim farklı bir yapı var, ya da tamamen benim şansım, bilemiyorum. Direksiyon kutusu tüm Corsa C'lerde kroniktir. Ben en son çözümü orijinal GM kutuyu tamir ettirmek yerine yerli malı Sismak almakta buldum. Küçücük arabanın dönüş çapı minibüs gibi oldu ama karşılığında sürüş kalitesi arttı ve 3 yıldır hiç sıkıntı yaşamıyorum. Bunların bir de EPS(elektrikli direksiyon motoru) leri sorun çıkarabiliyor. Onun masrafı direksiyon kutusundan kat kat fazla. Kullanırken dikkat etmek gerek. Bir tarafa sert, diğer tarafa yumuşak dönüyorsa o araçtan uzak durun =)@bt yazdıklarınızı okudum ve bir şey danışacaktım. 1.3 Dizel, 1.4 Benzin bir de 1.7'ler var ki temizini bulamam herhalde. Nasıl tercih etmeliyim, nelere dikkat etmeliyim? Direksiyon kutusu sorunu tüm corsa c lerde oluyor mu?
Aracın olası sıkıntıları hakkında imzamda linki olan garaj başlığıma göz atabilirsiniz. Biraz uzundur ama yardımcı olur.