2018 Le Mans 24 saat'te zafer Toyota'nın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Otomobil sporlarının sembol yarışı Le Mans 24 Saat'in bu seneki galibi Toyota takımı oldu.

LMP1 kategorisinde yarışan Toyota Gazoo Racing(Motor sporları departmanı) ekibi 8 numaralı otomobiliyle tüm rakiplerini geçerek damalı bayrağı ilk sırada gören ekip oldu.
Pilotlar: Fernando Alonso,Khazuki Nakajimai,Sebastien Buemi

20 yıl boyunca Le Mans da yarışan Toyota son 2 senedir son saatlerde yaşadığı teknik arızalar yüzünden kaçırdığı şampiyonluğu bu sene aldı.Böylelikle Le Mans tarihinde 1991 de Mazda'dan sonra 2.kez bir japon fabrika otomobili damalı bayrağı ilk gören oldu.
gdrfnh7nigm597oock6r.gif


Bilmeyenler için LMP1 kategorisi: Hibrit otomobil kategorisi.Son yıllarda asıl çekişmenin olduğu bu kategoride 2018 de tek fabrika otomobili Toyota tarafından çıkartılmıştı.

Kariyerinde ilk kez Le Mans 24 Saat'te yarışan Fernando Alonso, bu zaferle otomobil sporlarının üçlü tacı olarak bilinen başarıya bir adım daha yaklaşmış oluyor. Daha önce Formula 1'de Monaco Grand Prix'sini kazanan ve şimdi de Le Mans 24 Saat'te zafere ulaşan Alonso; üçlü taç yolundaki tek eksiği artık Indianapolis 500 yarışı. Alonso bu yarışı da kazanması durumunda, 1972 yılında bunu başaran Graham Hill'in ardından otomobil sporlarının üç sembolik yarışını da kazanan tarihteki ikinci isim olacak.

Bilmeyenler için Graham Hill: Babası da yarışçı olan Graham Mill Formula 1 efsanelerindendir.Monaco Grand Prix'ini en çok kazanan pilot unvanı elindedir.Lakabı Bay Monaco dur.Kendi kullandığı amatör uçağının kırıma uğramasıyla vefat etmiş film jönlerinden çıkmış gibi bir karakterdir kendileri.Triple Crown(üçlü taç) sahibi tek pilottur.
1200px-Graham_Hill%2C_Bestanddeelnr_924-6564.jpg


 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım