KAPALI 36 yaşındaki acemi şöföre ilk araba tavsiyesi

alperkorkmaz

Düz Yol Gazcısı
1
44
Marka
Yok
Merhabalar,
Şuydu buydu derken bi türlü kısmet olmadı araç ancak artık almak istiyorum. Kendi aracım olmayınca el alemin arabasına da bin kaza vs olur diye bineyim vs pek sevmem.
Kısmet şimdi alacam. Uzun süredir araştırıyorum. 36 yaşında acemi şöförüm, otomatik araç tavsiyesi istiyorum. 10bine şahin al öğren vs demeyin, tipini beğenmediğim araca binmemek içinde bu kadar almadım. B sınıfı mı, C sınıfı mı karar veremedim. Keni aracım olunca max 1 ayda acemiliği atarım gibime geliyor.


Bütçe max. kaskosu vs her şeyi ile 80 bine kadar çıkabilir ancak daha uygun olursa daha iyi olur. sanayi vs pek uğraşmak istemiyorum. sorunsuz olursa iyi olur.
Kafama yatan araçlar;
fiesta ama powershift öncesi otomatikleri nasıl bilmem( 2010-2011 gibi) çift kavrama sıkıntı çıkarıyor diye istemiyorum.
astra j kasa hayalim, hem otomatiği sorunsuz, lpgli olursa yakıtta üzmez.
pejo 308 2015 sonrası eat6 şanzıman sorunsuz ve az yakıyor diye istiyorum.
i20 otomatiği nasıl bilmem.
polo ilk araç için güzel gibi ama malum dsg elimde patlamasın.
kia ceed hoşuma gidiyor ama çok yakıyor diyolar.+ otomatiği nasıl bilmem.
opel corsa tam otomatik pek tavsiye etmiyolar, çok yakıyormuş + arka camları manuel, o kadar para ver böyle bi şey istemiyorum.

senede 10-15 bin km yaparım en fazla.
bayaa bi araştırdım ancak kafam karıştı.
1-2 sene idare etsin. sonrasında inşallah pejo 3008 suv istiyorum.
yardımlar için teşekkürler.
 
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Düşünceleriniz çok makul.
Açılışı 1.4 i20 ile yapabilirsiniz. Yakıt tüketimi çoktur ama LPG uyumu var. Araç yerli, yedek parçası bol ve makul fiyatlarda. Kullanımı çok kolaydır. İç mekanı sınıfına göre geniştir. Benim ilk araç tavsiyem budur.
 
Son düzenleme:
İ20 1.2 manuelini baya kullandım iç mekan olarak falan baya iyi gidişi de yeterliydi yokuşlarda falan üzmedi pek. Otomatikte de 1.2 veya 1.4 alırsınız zaten bildiğim kadarıyla şanzımanı da tork konvertörlü 4ileri. Lpg ile yakıtı da çok üzmez. Park etmesi kullanması falan rahat benim acemiliğimi attığım 3 arabadan ilkiydi i20
 
Kia rio bakabilirsiniz tipini beğenirseniz.sahibindende sıfır full paketi 86 bin liraya vardı balıkesirde ve öylesine bir galeriden değil direk kia bayisinden.plakasız olduğu için uygun kredi sağlıyacaktır firma size.bazen 86 bin uygun ödeme koşulları ile 80 binden daha uyguna gelebilir.hyundai ile aynı motor ama 6 vites otomatiği.tabiki görünüş göreceli bir kavram ama öyle göze vatan çirkin bir yapısı yok
 
Hyundai'nin benzinlilerinde tek problem yakıt tüketimi,onun dışında bin git durumunda ilk araç için i20 tavsiye edilebilir.Aynı segment almana nazaran ya daha uyguna ya da aynı fiyata daha eli yüzü düzgün araç bulabileceğinizi düşünüyorum.
 
2008-2011 arası Ford Focus 1.6 benzinli otomatik

Çok yakar az kaçar, otomatik şanzımanı eşek ölüsü gibidir, 4 ileri vites basarsın gitmez...

Ama hemen her anlamda motoru da şanzımanı da kolay kırılmaz, bozulmaz.. Velevki kırılır bozulursa çok can yakmadan sorunu kolay çözülür. Genel olarak araç güvenli ve taş gibidir. Çok fazla yol yapmayacaksan yakıtını göz ardı edip bununla acemiliğini atman makul olur fikrindeyim...