arabanın mekanik parçaları hakkında bilgi

muhammed37

Panpa
17 Haz 2018
2,630
2,857
4,020
İstanbul
Marka
Yok
arabaların mekanik parçaları hakkında çok az bilgim var hangi parça ne işe yarar bir arıza varsa hangi parçadan kaynaklı olabilir araba ile yolda kalsak basit yoldan arabanın nelerini yapabiliriz vs. vs. bu konularda bilgi alabileceğim sade anlatımlı yazılar siteler biliyorsanız yorumlarda bekliyorum
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,940
7
51,187
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Ufak ufak buradan başlayabilirsin :)
https://www.instagram.com/scriba.parts/

Mutlaka bunun gibi kitaplar da edin. Her şey internetten olmaz.

Ek olarak oto sanayide vakit geçir. Çevrende sanayiye tamire/bakıma gidecek araba varsa takıl sahibinin peşine, aracın bakımı yapılırken gün boyu ustalara soru sor, sohbet et.

Yarış pistlerindeki etkinlikleri mümkün oldukça takip et. Padok tozu yutmak iyidir, faydalıdır. Tecrübeli yarış pilotlarının ayak üstü sohbetlerindeki her cümleden yeni bir şey kapmak mümkün.

Bu şekilde giriş yapmış olursun. Ama sadece giriş yapmana yarar bunlar. Ben 35 yaşındayım ve her gün yeni şeyler öğreniyorum. Çevrende arabayı gerçekten bilen, arabadan anlayan insanlar bulundur. FR'cı tayfadan bahsetmiyorum. =)
 
Son düzenleme:

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,824
26,080
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Söylenenlere ek olarak eski arabaların facebook gruplarına girip insanların yaşadıkları sorunları ve çözümlerini görebilirsin zamanla aşinalık kazanırsın. Bunlar bir iki günde olacak iş değil ama zamanla alışırsın. Bir de araban varsa eğer tamiri sırasında aracın başında dur, ustan halden anlayan biriyse yardımcı olur. Ben abimin arabasını götürdüğümde usta anlatırdı bana hep neyin ne olduğunu mesela
 

ercanalhan

Yusuf Ercan Alhan
Profesör
22 Şub 2019
391
1,141
2,395
istanbul
Marka
Opel
eski otomobil gruplarına üye ol.. youtube de faydalı kişileri izle ve takip et.. tadilat tamirat tarzı araba videoları senin için faydalı olabilir.. elinde biraz tornavida tutuyorsa zaten herşey kendiliğinden gelişiyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve muhammed37
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım