HABER Audi 800 milyon euro ceza ödeyecek

ferfurkan

Furkan Ceylan
Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
150
30
995
Alman otomobil üreticisi Audi’ye dizel motorlu araçların egzoz emisyon ölçümlerinde manipülasyon yaptığı için savcılık tarafından 800 milyon euro’luk para cezası kesildi.

Audi’nin de bağlı olduğu Volkswagen Grubu’nun yapılan açıklamada , Münih Savcılığı’nın Audi AG tarafından üretilen veya dağıtılan bazı V6 ve V8 dizel motorlu araçlarında düzenleme gereksinimlerinden sapmalar görüldüğü gerekçesiyle idari bir karar aldığı aktarıldı.

Münih Savcılığı’nın aldığı karar toplamda 800 milyon euro para cezası kesildi. Yapılan açıklamada, Audi AG’nin bu cezayı ödemeyi kabul ettiği kaydedildi.

Öte yandan, CEO’su Rupert Stadler, soruşturma kapsamında delilleri karartma şüphesi ile haziran ayında tutuklanmıştı.

Bünyesinde Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley, Lamborghini, Seat , Skoda, Bugatti, Scania ve Man gibi markaları bulunan Volkswagen Grubu, uzun süre dizel emisyonu skandalıyla gündemi meşgul etmişti. ABD ve Alman devletine yüksek cezalar ödemiş ve milyonlarca aracını geri çağırmak zorunda kalmıştı.



Read the whole post here.
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım