KAPALI AUDI A3 1,4 TFSI; Rolantide Titreme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,914
2
24,209
5,320
İzmir
Marka
Toyota
Arkadaşımın arabası A3 Cabrio 143.000 km de.Rolantide titreme yapıyor kalkışta silkme yapıyor ve bu silkmeden sonra motor ışığı yakıyor.Enjektörler ve bujiler 6 ay önce değişmiş. OBD'den bakınca hata kodu P0198 kodu alıyorum.Motor yağı ısı sensörü yüksek diyor.Ama motor soğuk ilk marş sonrası bu hatayı vermesi anlamsız geldi.Sizin de ilk başta neler yapabilir konusunda fikrinizi almak istedim teşekkürler.
 

ercanalhan

Yusuf Ercan Alhan
Profesör
22 Şub 2019
391
1,141
2,395
istanbul
Marka
Opel
Emme bölümünde hava kaçağı varsa, yani motor fazladan hava çekiyorsa bu durum olabilir.. sarsıntı sırasında da sensörün soketinin zarar görmüş kablosu biyerlere temas ediyor olabilir.

Diğer ihtimal, sensörün soketi sıcak biyere denk geldi ve eriyip açıldı, biyere temas ediyor, ya da sensörün direk kendisi görevini yapamadığı için yanlış sinyal gönderip ecu nun motorun ısısını yanlış algılamasına ve ateşleme karışımının hatalı ayarlanmasına sebep oluyor.. ecu uygun karışımı ayarlamak için motor suyunun, havanın ve görülüyorki sizin motorda yağında sıcaklığını hesaplama gereği duyuyor.

Şahsi fikrim tabi bu yeni nesil motorlarda yığınla sensör ve hortum var .. bir o kadarda değiik ihtimal.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım