Babanızın arabalarıyla ilgili anlattığı anılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DuzboruDownpipe

Reis
Destekçi
Beta Programı
9 Eyl 2016
7,598
18,376
5,020
Kocaeli
Marka
Volkswagen
Değişik bir başlık ta benden gelsin o zaman:)Babam bana zamanında aldığı 2.0 tempranın motor yediğini sürekli anlatır.Lpg de yok zenginiz o zamanlar:DZamanında sanayide motor attık 1000 lira kaçtı der.Aklınıza gelen şeyleri yazın belki güzel şeyler çıkar ortaya.
 

binglidak

Bahadır kaya
Profesör
8 Eyl 2016
366
578
1,645
suudi arabistandan izine gelirken, (kia capital ile) mercedesi olan bi aile ile yolda arkadaş olur, birşey olursa yardımlaşırız diyee anlaşmışlar.
rampa inişinde mercedes, çıkışta ben öne gecerdim diyo hep
kullandığı japon araçlarına hayranlığından bahseder hep toyota corolla mitsubishi galant mazda 929 vs.
bir de 80lerde petrol krizi patlak verip, körfez savaşı çıkmadan önce araplar daha da bi savurganmış
impalalar, pontiaclar elimize gecerdi, iyi durumda değilse plakasıyla beraber dağa bırakır kaçardık der
 
  • Beğeni
Tepkiler: yaso

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,005
7
51,304
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Ben babamdan benzini sonuna kadar bitirdiği için yolda kalma hikayelerini çok dinledim. Benzin deposu delikmiş. Kalıp sabunla onarmış. Bagajda takım çantasıyla gezerdi. Yolda delinen yağ karterini kenara çekip demir dayama ve çekiçle onarmış.
Geri kalan bütün hikayelerinde başrolde yer aldım. Hatta bir süre sonra elini kirleten de sadece ben oldum :D O yüzden babamdan gelen hikayeler bu kadar.
 

kaansoysal

Profesör
19 Eki 2016
415
514
1,645
32
Mersin
Babam eskiden impala sahibiymiş 4 litre ve benzinli imiş.Uzun yolda yada kısa mesafede biri bana kafa tuttuğunda elimden geldiğince ve aracımın motorunun yettiğince kovalıyorum yada gözünden yaş gelinceye kadar kafa buluyorum,babam yanımdayken hep sizde araba sürdüğünüzü sanıyorsunuz ben gençken abssi olmayan hidrolik dreksiyonu olmayan gemi gibi arabayla senin yaptıklarını sana yedirtecek haraketler yapıyordum sende söförmüsün onu versem 100 metre gidemezsin elektrikli direksiyon abs bir sürü güvenlik önlemi olan arabayla artislik yapıyorsun der.
 

yaso

TORNACI
8 Eyl 2016
3,204
11,547
5,320
Antalya
Marka
Ford
Babamla bir anımızı anlatayım bari. Ana sınıfındaydım anneme lada samara almışlardı babamda yine opel kadett var. Biz de Antalya Zeytinköy semtinde oturduğumuz için (bilenler vardır) hırsızlık çok olur, genelde direksiyondan fren veya debriyaj pedalına bağlanan kilitler takılırdı. Ladanın da debriyaj pedalı geriye doğru geldiği için fren pedalına bağlardı peder. Yine öyle bir gün babamla çarşıya gidicez bindik arabaya araba da yol kenarındaydı çalıştırdı taktı bire kaldırdı direksiyon da yola çevrilikmiş yavaş yavaş gidiyoruz tam karşıdan da çöp kamyonu geliyor. Babam ulan Bismillah Allah derken bir yandan sanki komplo düzenlemiş gibi kamyona doğru gidiyoruz. Kamyon durdu havalı kornayı veriyor (koca fatih) babam telaşlı eli koluna dolaşmış. Ben de hep arka koltuğun ortasına otururdum, birden kolu attım ortadan cart diye asıldım el frenini arabanın kıçı oturdu stop etti. Babam neden kontağı kapatmadı veya el frenini çekmedi hiç bir fikrim yok ama o an çocuk aklıyla böyle birşey yapmıştım..
Annemin daha çok anıları vardır, kendisi tam bir chopper motosiklet hastası gençliğinde çok binmiş. Babamla annemin her ikisinin de ikinci evliliği, annemin eski eşinin sürücü kursu var ta o zamanlardan beri. Binmediği minibüs araba kalmamış. 1980 ford otosan minibüsle çok gezmiş teyzemleri alıp pikniğe götürürmüş
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk ve Porsche

kerpetenemir

Emir Kerpeten
Panpa
9 Eyl 2016
1,332
2,965
3,770
27
İstanbul
Marka
Opel
Ailede otomobil tutkunu olan bitek benim , babam nefret eder süremez , annem ise sadece işine gitmek için kullanır
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,636
1
64,453
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Bizimkinin maceraları consulla , denizlide dar yollarda havalı kornayla karı kız tavlarmış bütün arkadaşları da anlatıyor sade kendi de değil. [emoji23][emoji23] pamukkale yolunun eski halini bilenler bilir epey dardı 2 araba yanyana gidemezdi ya da u dönüşü yapacak kadar geniş değildi, karşıdan gelip aynasını kırıp giden bi arabayı consulla uçurumlu yolda geri.geri gelip yakaladığını anlatır, adamı yakalamış yakalamasına da babam arabadan inmeden teyzemle annem adamı çantalarıyla benzetmiş babamda karşıya geçmiş gülerek izledim diyor [emoji23][emoji23][emoji23]
 
  • Beğeni
Tepkiler: yaso ve Cenk

Gulay

Panpa
20 Eki 2016
138
576
2,535
İstanbul
Sene 90lar... babam o dönemler alemdağda bi mermer fabrikasında çalışıyo. bi yaz tatili heralde ki cümleten hergün bizleride götürüyodu. bsbam ofiste çalışırken biz 3 kız kardeş fabrikanın girişinde oyun oynardık.. birgün yine alemdağdan gültepeye dönüşteyiz. malum köprüden geçecez; köprüye girerken benzin bitti hiç gitmiyo araba.. arabayı kullanan da genç bi eleman, arabada babam önde arkada annem ve 3 kardeş yolda kaldık. e baba işte ne genç elemanı ne de annemi arabadan indirmeden yardımlarını almadan köprü sapağı ve köprü boyunca en yakın benzinliğe kadar itmişti arabayı.. o hali halen gözümün önündedir surst kıpkırmızı ve adama bişey olacak diye korkudan ölüyoruz. sonuç eve geldiğimizde halen nefesi düzelmemişti... ve şuan kalbinde pil var.... siz siz olun yiğitlik derdine düşmeyin :)

Babaların anıları demş konuu açan arkadaş ama ben birde annemle olan mevzudan bahsedeyim :D yine yer alemdağ. orda bi askeriye var.. annem ilk defa direksiyona geçiyo bizde bi heyecan bindik arka koltuğa bacak kadar boumuzla hadi anne yapabilirsin diye gaz veriyoruz ablamla... gazı fazla vermişiz heralde ki çöp varillerine çarpmasıyla insekmi arabadan diye düşünmemiz bi oldu :D neyse yine devam ediyoruz. annem yol boş diye rahat rahat ilerliyo.. biraz sonra askerler etrafımızı sardı; direksiyonda bi kadın, arka koltukta 2 velet görünce tepkileri direk ; 'ablacım ne işin var senin burda hadi dön geri' oldu :D
 

Behic

Profesör
8 Eyl 2016
119
109
1,085
Bursa, Eskişehir
Dedemin Almanya da sahip olduğu Ford Consul V6 ile annem bebekken mama alma bahanesiyle çıkıp donmuş köprü üzerinde donutlar yapıp geri eve gelmesi. Garajında anneannemden gizli Mustang Fastback toplayıp saklaması. Babamın Consulu istemesi üzerine vermeyip Sıfır Tipo alıp bununla yetin demesi. (Tabii ben dünya da değildim.) Yazları sırf 2 aylık ege-akdeniz tatil için Hyundai H100 alması. Çılgın dedem.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım