KAPALI Beni Bekleyen Arabamı Arıyorum35-45K Arası Araba Seçimi

Basri Amca

Panpa
2,356
Marka
Ford
Herkese merhabalaaaar,
Öncelikle aracımı arkadaşım için arıyoruz bütçe 35-45K arası (3-5 esneyebilir araba temiz olsun o önemli) genellikle c segmenti bakıyoruz, ama sedan b segmenti de bakabiliriz. Yani yüksek model düşük km b segmenti hafiften aileye gelecek araçlar bizim için okeydir. Ama biraz daha yaşlı c segmenti de bizim için sorun teşkil etmiyor. Dizel - Benzin - Lpg sorunumuz yok araç çok Km yapmayacak ama dizel öncelikli. Otomatik veya manüel ayrımımızda yok. Sadece araç istanbul çevresi veya ankara, samsun, amasya, tokat gibi yerlerde olabilir. Ek olarak geniş olan, hb araçlar da kabuldür.
Baktığımız araçlar çok karıştı aslında.
Focus 2 baktık 1.6 tdci
Cerato baktık
Chevrolet aveo baktık
Golf 5 baktık
Baktık da baktık burada sizlerden rica ettiğim temiz olarak gördüğünüz araçları atmaniz ve model önermeniz..
Not şirket spec veya değil, linea ve 301 tarzı araçları arkadaş istemiyor..
Herkese şimdiden teşekkürler..
 
Bütçem 40 bin iken i20, ve chevrotlet cruze bakıyordum...
Çünkü yaş takıntım var 2010 yılı altı ve 100 bin km üstü tercih etmezdim ben olsam...
Açıkçası o kadar çok yaş ve Km takıntımız yok i20 küçük kalacağı için listemizde değil ve tabii ki b segmenti olduğu için de c segmenti gibi konfor ve yol tutuş öğelerinden tatmin olamayacağımızı düşünüyoruz..
 
Bu arada servis bakımlı hatasız boyasız 144K Km de bi tane astra bulduk 1.3 cdti enjoy ama epey temiz araç. Sadece ön tampon boyalı, yarın ona bi bakmaya gideceğiz.
Enjoy biraz boş ama zamanla doldururuz az çok elimizden geliyor o işler. 🤪
 
Hocam bakıyoruz da lpg olunca bagaj yetecek mi yetmeyecek mi düşüncesi aldı biraz da ama listemizde olan araçlardan..
Stepneyi çıkarıp o boşluğa eşya yiğiyorsaniz biraz zor tabi :D bende lpg yok uzun yol tüketimi 5.5-5.8 civarı oluyor yaz aylarında. İstanbul'da en kötü senaryolarda 8.5 yakıyordu anadolu şehirlerinde 6.5-7 aralığında dolaşılıyor.
 
Stepneyi çıkarıp o boşluğa eşya yiğiyorsaniz biraz zor tabi :D bende lpg yok uzun yol tüketimi 5.5-5.8 civarı oluyor yaz aylarında. İstanbul'da en kötü senaryolarda 8.5 yakıyordu anadolu şehirlerinde 6.5-7 aralığında dolaşılıyor.
Epey aklıma yattı, bizim için 8 litreler çok fazla gelmeyecektir çünkü yılda max 10000 Km yol yapacak araç hadi olsun en fazla 15000 Km olur. Teşekkürler yakıt bilgisi için de..
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mustafak