Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Maserati, marka tarihine değer katan modellerden Tipo 61’in tam 60 yıl önce kazandığı Nürburgring zaferini kutluyor.
1959’dan 1961’e kadar üretim sürecinde, Tipo 60 ve Tipo 61’in ulaştığı zaferler ve sahip oldukları güç Maserati’nin yarış geleneğinin temellerini atmış oldu. Marka günümüzde; geçmiş zaferlerinden aldığı ilhamla yeni bir çağın başlangıcı olarak MC20 ile motor sporlarında bir gelecek planlıyor.
Maserati Tipo 61, bundan tam 60 yıl önce Almanya’da önemli bir başarıya imza attı. Tipo 61, Nordschleife’de düzenlenen ve o yılların en önemli dayanıklılık yarışı olan Nürburgring 1.000 kilometre yarışının yedincisinde inanılmaz bir zafer elde etti. Masten Gregory ve Lloyd Casner’in pilotajındaki Maserati Tipo 61, 1960’ta Stirling Moss ve beraberinde Dan Gurney pilotajında elde edilen zaferden sadece bir yıl sonra tekrar galip gelerek çifte zafere imza attı. Söz konusu zaferlere övgü niteliğinde; Maserati MC12 Stradale’ye ilham veren renkler beyaz ve mavi olarak belirlendi...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım