Bir otomobili "kaliteli" yapan özellikler

inzfatih

Fatih
Panpa
16 Eyl 2016
2,025
4,274
4,220
varsova
Marka
Porsche
Kalite olarak degil ama yolculuktan sonra biz uzun yol yaptiktan sonra bu araba guzelmis dedirten etmenleri yazdim.

Herkes icin:
-Suspansiyon kalitesi (tercihen adaptif)
-Izolasyon

Benim icin:
-koltuk isitma
-elektrikli hafizali koltuklar
-sanziman motor uyumu
-agirlik -beygir gucu orani

Arka koltukta oturanlar icin:
-sunroof
-USB sayisi
-multimedya oyuncaklari
-malzeme kalitesi, koltuklarin rahatligi
-orta dirsek dayama, baldir destegi
 

ihsan

Profesör
8 Eyl 2016
116
389
1,885
Alanya/Antalya
Marka
Peugeot
Hocam direksiz kapılar kalite göstergesi olabilir fakat bundan dolayı araç içine rüzgar sesi daha fazla gelmeyecek midir ?

Yukarıda birçok üyemiz kalite göstergesi olarak Ses yalıtımı/rüzgar sesi almama özelliğine de vurgu yaptılar .
Direksiz kapı kullanarak oluşan bazı dezavantajların üstesinden gelebilmeleri olayı kaliteli yapıyor. Örneğin bir S coupe direksiz kapılara sahip ve içeri rüzgar sesi aldığını düşünmüyorum. Bugüne kadar bindiğim direksiz otomobillerde de kapıda rüzgar sesi duymadım.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: kenblock

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,363
2
2,945
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
Bir ekleme daha yapayım: Montaj kalitesi. Arabanın içinde de dışında da tüm montaj çizgilerinin aynı olması kalite göstergesidir. Mesela atıyorum Full paket Peugeot 508 ile boş paket 301 arasında bu anlamda dağlar kadar fark olduğunu görebilirsiniz. Bu markalar arası da böyledir. Renault ile Porsche’nin trim montajlarının aynı kalitede olmaması gibi.
 

Tb96

Profesör
8 Ağu 2019
850
1,208
1,870
27
Malatya
Marka
Opel
İlk sıraya kesinlikle süspansiyon da kullanılan YAYLAR: eskiden olsa bağımsız süspansiyon yazardım ama bağımsız süspansiyon koyup konfor ve tutuşu torsiyon rakiplerinden kötü olan bir çok arabaya binince artık bunun da bir pazarlama aracı olarak kullanıldığını düşünüyorum.

2. Güvenlik: Bunun için genelde sahibinden deki kazalı arabalar ilanlara bakıyorum. Hava yastığı açmayan bir sürü araba çıkıyor maalesef.
Edit: Hatta şimdi bir tane daha denk geldim.

2008 elegant İlan No: 856814967 https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-2008-elegant-856814967/detay

3. Yalıtım

4. Donanım
 
Son düzenleme:

Berkin

Reis
Yönetici
Admin
7 Eyl 2016
4,055
3
15,290
5,720
26
Istanbul
Marka
Honda
Ben de görüşlerimi yazıyım.

Sorunsuzluk: Şartlar ne olursa olsun bakımlı bir aracın asla yolda kalmaması gerekiyor. Marka model adı vermeyeceğim ama günümüzde halen bunu sağlayamayan marka ve modeller var.

Güvenlik: Açıklamaya gerek yok, canımın güvenliği. Güvenlikten kastım fizik kuralları çerçevesince kabin içine en az zararın gelmesi, normal şartlar altında iyi yol tutması ve yine normal şartlar altında güvenle durması. Şu üç noktanın kesinlikle araç fiyatı farketmeksizin hepsinde karşılanması lazım ama karşılamayan araçlar var, yine isim vermeyeceğim.

Konfor: Uçan halı olmasına gerek yok ama bizi de bitirmesin bir araç yani.

Benim için bu 3 temel madde gerçekçi gözden bakarsam benim için aracı kaliteli yapan şeyler olurdu.

Eğer detaya inersek derinin kalitesinden tutun kullanılan trimdeki ağaç türü, koltuk soğutması, taban ve tavan kaplaması vs. bir sürü detay girer.
 

kenblock

Panpa
Beta Programı
24 Ocak 2017
5,267
1
9,392
4,970
kocaeli
Görüşlerini Beyan Eden 19 Kişiye Teşekkür Ederim .

Kalite konusunda , kimi üyeler bazı beklentilere sahipken kimi üyeler üretilme amacını karşılayan araçları kalite anlamında yeterli buluyor .


"Kalite"nin başlıca göstergesi olarak ; "Yalıtım ve Süspansiyon" görülmüş .
(Konfor/Yol Tutuşu da buna dahil etmek kaydıyla)

Bununla birlikte , iyi bir motor ile iyi bir şanzımana sahip olması ve bunların birbiriyle uyumlu çalışmaları , görüşünü beyan edenlerin büyük bir kısmının araçta önemsediklerinden ...

Donanım açısından zengin olması , Malzeme kalitesi , Montaj başarısı ve Güvenlik , otomobilin genel kalitesi hakkında bir belirteç olarak görülüyor .




Kalite sonradan kazanılabilir mi ? sorusuna ise sadece bir üyemiz cevap vermiş . O da , bu kazanımın araçtan araca değişeceği düşüncesinde ...
(aslında bu soru üzerine daha fazla düşünülmesini / yazılıp çizilmesini isterdim .)
 
  • Beğeni
Tepkiler: fujiwara

kenblock

Panpa
Beta Programı
24 Ocak 2017
5,267
1
9,392
4,970
kocaeli
Görüşler arasında bazı etkileyici cümleler de var , her biri yaptığımız bu beyin fırtınasının birer özeti niteliğinde ...

" Sürüşün her aşamasında seçkinlik sunmayı başarabilmesi kalite için yeterlidir. " Cenk

" Çalışılmış özel hissettiren detaylar " DouglasAdams

" Bir dünya teknolojik oyuncaktan ziyade benim için yolda hissettirdikleri ve bana verdiği güven daha önemli. " kazım4444


" Kendi açımdan kalite; araç lifte kalktığında altına bakınca bir mühendislik çabası olduğunu görmektir, aynı şey kaput altı için de geçerli. Eğer bakıp vay be adamlar yapmış diyorsanız bence o araç kalitelidir. " VectraGt28
 

Sirius

Panpa
18 Eyl 2016
1,768
7,816
4,420
Marka
Volkswagen
Kalite sonradan kazanılabilir mi?

Kalite etmeni olarak donanımdan bahsediliyorsa bu açıdan aracı kaliteleştirmek zor değil, sonradan navigasyon, ısıtmalı deri koltuk, deri-alcantara konsol kaplaması, dijital gösterge, xenon vs. yapılabilecek şeyler maliyeti de uçuk olacağını sanmam.

Yalıtım konusunda da sonradan iyileştirme yapılabilir lastik gürültüsü konusunda.

Üretim kalitesi konusunda pek yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum, trim sesi, aracın dökülmeye başlamasına vs.

Süspansiyon konusunda da en basit yapılabilecek iş yay-amortisör modifiyesi ancak hem konfor hem yol tutuşta optimumu sağlayacak bir set oldukça pahalı olacaktır muhtelemen. Bağımsız süspansiyona, adaptif, havalı süspansiyona dönüşüm ise diyelim mümkün olsa bile değer mi sorusunu aklına getiriyor.
 

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Öncelikli olarak sağlam ve dayanıklı olması, diğer herşey sonra gelir. Kaliteli her malda bu beklenti vardır, 60-70 liraya da %100 pamuk gömlek var, Lacoste da 500 liraya da. Arma ve gösteriş meraklısı olanlar bir yana, sağlamlık nedeniyle alan da çok. Diğer gömleklerin bir sezon en iyi ihtimalle üç sezonda rengi ve şekli bozulacaktır. Lacoste vb.de çok daha uzun süre kullanma olanağı vardır.

Uzun uzadıya yazacak şeyler var ama üstte makul yorumlar gelmiş ben de uzatmayayım. Sağını mıncıkladım yumuşaktı, şurası şöyleydi burası böyleydiden önce bu gelir. Bir arabanın ekonomik ömrü 10 yıldır, bu süreçte bile zırt pırt sorun açan araç hangi marka olursa olsun kalitesizdir.
 

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,006
3
4,827
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Artırıyorum : " Aydınlatma "

Dün , aydınlatmasız köy yollarında bi-xenon farlı bir araçla yolculuk yaptım . Şuana kadar resmen eziyet çekiyormuşuz (bundan sonra da çekmeye devam edeceğiz :D )
Normali böyleyse adaptifi nasıldır kim bilir ...

Farlarda mercek varsa halojen farlı bir arabayı stadyum gibi ışık saçan bir arabaya dönüştürmek oldukça kolay yeter ki para olsun :) Mercek bu noktada elimizi kolumuzu bağlıyor zira merceksiz fara kuvvetli bir led ampul takmak hem ışığın düzgün şekilde aydınlatmasını engelliyor hem de karşıdaki insanı kör ediyor.Merceksiz farlara kaliteli bir halojen lambadan devam,zaten birkaç seneye artık halojen farlı araç kalmayacak.Halojen her açıdan eski ve vasat bir aydınlatma günümüzde,hem daha ucuza hem daha ekonomik bir şekilde led farlar zaten görevini iyi bir şekilde yerine getiriyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: kenblock

inzfatih

Fatih
Panpa
16 Eyl 2016
2,025
4,274
4,220
varsova
Marka
Porsche
burada degilde bazi insanlarda gozlemledigim kaliteyi sadece ic mekandaki plastik-deri kalitesine indirgemeye karsiyim, sonradan retrofit olup orjinalinden daha kaliteli olabilen ic mekanlar var (carlexdesign gibi)

Retrofit ile kalite artirilabilir mi ? bence kismen yapilabilir ama cogu arac bu masrafa degmeyecektir.
 
  • Beğeni
Tepkiler: kenblock
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım