KAPALI BMW E46 Alarm sensörünün yerinden çıkması sonrası airbag ikaz lambasının yanması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yakupad

Yakup Ad
Takipçi
14 Ocak 2021
3
0
10
28
İstanbul
Marka
BMW
Selamlar Arkadaşlar,

Yılların vermiş olduğu yorgunlukla alarm sensörüm kendini saldı ve resimdeki gibi sallanmaya başladı. Ardından yerine takıp aracı çalıştırdıktan sonra airbag ışığının yandığını gördüm. Sizce bu sensör ile airbag ışığının yanması arasındaki bağlantı nedir? Yoksa 2 olay ardarda denk mi gelmiştir?

Aracım BMW E46 2001 316i
1610657451387.png
 

BavarianEngineer

Alperen Ç.
Panpa
30 Nis 2018
454
1,062
2,695
Ankara
Marka
BMW
Tesadüf olabilir, normalde birbirine bağlı parçalar değil. Bilgisayardan airbag hatasını silip tekrar yanıyor mu diye kontrol etmek lazım. Koltukları söküp tekrar taktığımızda E60'da airbag ışığı yanıyor ve pc'ye bağlayıp silmeden sönmüyor. Ancak kutup başını söküp 12 saat bekledikten sonra tekrar takıp denerseniz de kendini sıfırlayıp airbag ışığı sönebilir eğer bir kopuk kablo ya da sokette temazsızlık yoksa.
 

Cypriot

Asfalt Kurutucu
11 Eyl 2016
15
48
595
Airbag sensörü voltaj konusunda çok hassastır. Arabayı bilgisayara bağlayıp arızayı silip takip edin bir problem yoksa geçecektir.
Dipnot : Airbag uyarısını ancak lisanslı bir programla kapatabilirsiniz.
Piyasadaki standart OBD cihazları kapatamaz bilginize...
 

yakupad

Yakup Ad
Takipçi
14 Ocak 2021
3
0
10
28
İstanbul
Marka
BMW
Alakası yokmuş denk gelmiş sadece. Airbag hatasını bilgisayara bağlatıp sildirdim. Biraz haraket ettikten sonra tekrar yandı. Daha sonra başka ustaya götürdüm. Sürücü koltuğunun soket kablosu çıkmış ileri geri yaparken koltuğu sanırım. Kabloyu sokete tekrar bağladık sorun çözüldü.
Teşekkürler...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım