Bu Dönemde Araç Almak Mantıklı Mı?

cnkakyz

Panpa
9 Eyl 2016
566
1,110
2,520
Ankara
Marka
Renault
Ülkemizdeki satış mantığı herkes alamıyor fiyat düşsün değilde, ne fiyat koysak alan illaki çıkıyor olduğu için fiyatlar artmaya devam eder. Satılan çoğu ürün ithal, satıcı eleman çıkarır, mağaza kapatır yine dengeler kendini, karını korur. Bütçenize uygun araç bulursanız ve önünüzü görebiliyorsanız tabi ki alınır.
 

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
ÖTV indirimi olmadığı sürece araba fiyatları düşmez. Eğer gerçekten ihtiyaç varsa araba alınır. Ama param değerlensin kenarda yatmasın diye alınacaksa altına veya konuta yatırım yapılmalı.
 

BorgaXxX

Panpa
29 Ocak 2017
443
1,434
2,645
Marka
Ford
Öncelikle yaşım 27 Türkiye koşullarında çok bir hayat tecrübem var sayılmaz bunu belirterek başlamak isterim. Ama ben Türkiye'de hiçbir şeyin fiyatının düşeceğini sanmıyorum. Ne dolar düşer, ne sıfır araba fiyatları (vergiler) düşer ne de ikinci el düşer. Bu ülkede bazı şeyler kökten değişmediği sürece bunların daha kötüye gideceğinden de eminim ki şuan ülkede bazı şeyler kökten değişse bile beklediğimiz indirimlerin fiyatların normale gelmesi minimum 15-20 sene alır. O yüzden bazi üyelerinde belirttiği gibi mecbursanız bütçeniz dahilinde en düzgün aracı bulup almalısınız.
 

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
ÖTV indirimi olmadığı sürece araba fiyatları düşmez. Eğer gerçekten ihtiyaç varsa araba alınır. Ama param değerlensin kenarda yatmasın diye alınacaksa altına veya konuta yatırım yapılmalı.
8 Haziran 2015 gram altın 105 lira, dolar 2,77, euro 3,09. Bugün gram altın 383 lira, dolar 7,02, euro 7,71.
Konutta böyle bir artış yok (sonradan yerleşim yeri olup değeri arttıysa genelleme dışı, Batı Ataşehir denen yer "dutlukken" 100 bine ev alanlar milyonlara satabiliyordu). Olmayacak, şu an bile bu fiyatlarla evler satılmıyor.

ytd


Mayıs itibariyle sıfır fiyatlara zam yapıldı, modele göre 20 bin lirayı bulan zamlardan bahsediyorum (özellikle İtalya, Fransa gibi ülkelerde üretilen araçlar yüksek oranda zamlandı). Bunun sonucunda da ikinci elde fiyat artışları olacaktır ancak zaten satışlar düşüktü. Paraya ihtiyacı olanlar ve ilerleyen süreçte olacaklar araba onlar için ihtiyaç değilse ilk etapta arabasını satacaktır bu da fiyatları düşürebilir. Ancak büyük bir düşüş olacağını, uzun süreceğini düşünmüyorum. Sıfır araçlar yurtdışından geliyor döviz kurları doğrudan etkiliyor, bir de son yıllarda vergi oranları artırıldı. Enflasyon oranında artış zaten oluyordu. Kur arttıkça (ki artmaması için neden göremiyorum) sıfır kmler artmaya devam edecek, o da ikinci elleri etkileyecek. Hükümet bu vergi gelirlerinden vazgeçmez, vazgeçemez (ve tabii sıfır araç satışı demek dışarıya giden para demek). Üstte bir üye tek gecede 35 bin lira düşürüldüğünü yazmış, fiyat seviyesi arttıkça öyle yapanları ben de gördüm ancak 100-110 bin lira seviyeleri öyle seviyeler değil.

Uzun lafın kısası, araba bir ihtiyaçsa ve ekonomik durumunuz ve gelecek beklentiniz uygunsa alınır.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: LvntDmr67
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım