Bursa'dan Tüm üyelere selamlar Vectra C Spesifik Line

En az yakan en donanımlı en ucuz olmadıkları halde neden vw?


  • Kullanılan toplam oy
    21
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Atilgan

Elit Apaçi
13 Mar 2017
250
237
945
Bursa
Marka
Opel
Herkese merhaba arkadaşlar..Bursa'dan katılıyorum, aracım 2004 model Vectra C Elegance...Ekstrası çok...Buraya özellikle Sinan'ın her marka ve modele diğerlerini dışlayıcı olmayan mesafeli incelemeleri ve And Bey'in teknik dili için geldim. Açıkçası her marka model aracı vw e atıf yapmasını doğru bulmuyorum.Fakat ayrılmasına üzüldüm..
SAM_5217.jpg
 

Ugur

Panpa
Destekçi
Beta Programı
10 Eyl 2016
2,295
6,325
4,270
.
Öncelikle hoşgeldiniz. Gelir gelmez böyle yorumlar yapmanız eleştiriye maruz kalmanıza yol açabilir. Vw ile karşılaştırma sebebine gelirsek eğer, özellikle farkettiyseniz kullanışlılık konusunda karşılaştırma oluyor çünkü; vw gerçekten kullanışlılık konusunda başarılı. Diğer taraftan sürüş kısmına geçildiğinde ise Ford ağırlıklı olarak konuşuluyor genel olarak ama diğer markalar da unutuluyor diye bir dava da yok.
Örnek verecek olursak, c sınıfında karşılaştırma yapıldığında üç aşağı beş yukarı şunları duyarsınız nereye giderseniz gidin, Golf kadar kullanışlı ve sesiz değil, Focus kadar eğlenceye müsait değil, Megane kadar az yakmıyor ve teknolojisi yok, 308 kadar özgün değil ve az yakmıyor gibisinden.
Burada vw övülüyor veya her zaman baz alınıyor demek çok da doğru değil. Yeri geldiği zaman vw yerden yere vurulduğu da oluyor. Makyajsız polo videosunu izleyin, b7 passat videosunu izleyin ne demek istediğimi anlayacaksınız, özellikle eski videolarda bunu çok yaparlardı.
Zaten bizim istediğimiz de bunu yapmaları değil mi ayrıca? Sınıfın arabaları ile karşılaştırmaları ve hangisinin ne konuda başarılı olduğunu öğrenmek.
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,629
1
64,437
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Aleykümselam hoşgeldiniz.
Konuya dair forumda pek çok konuda pek çok yorum, tartışma var. Arama özelliğini kullanarak yorumlara dair detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler
 

Porsche

GALERİCİ
8 Eyl 2016
11,127
23,291
6,520
İstanbul
Marka
Zirai Traktör
Volkswagen ile karşılaştırma sebepleri markanın hemen her segmentte belli bir çıtanın üzerinde olmasıdır. Örnek olarak Golf hemen herşeyi becerebilen bir araba bu yüzden çok yönlü oluyor ve genelde hemen her araç onunla kıyaslanıyor. Tabi Golf'ün öne çıktığı noktalar var, rakiplerinin ondan daha iyi noktalar var. Bu arada hoşgeldiniz.
 
Son düzenleme:

mustafa.e

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
2,884
8,361
4,570
25
İstanbul
Marka
Volkswagen
Aleyküm selam hoş geldiniz. Çoğu konuda üzmediği için vw'i tercih ediyoruz. Evet en az yakan, en çok kaçan, en teknolojik, en civcivlisi değil ama "şurasına da tahammül edemiyorum" dedirtmiyor, aşık da etmiyor kısaca böyle açıklayabilirim :D
 

Atilgan

Elit Apaçi
13 Mar 2017
250
237
945
Bursa
Marka
Opel
Arkadaşlar vakit ayırıp selamımı aldığınız ve cevaplarınızı benimle paylaştığınız için teşekkürler...Özel olarak bireberi alıntı yaparak cevap vermek istemiyorum. Çünkü platform olarak eminim pek çoğumuz seve seve aldığı otomobilde bile olsa keşke şu modeldeki donanım şu markadaki servis güvenilirliği şu markadaki 2. el vs vs özelliklerini düşünüyor içinden geçiriyordur..Bu yüzden aslında aynı konudan ama farklı bakış açılarından bakıyoruz. Konuya dönersem;

Fakat ben hiç bir zaman vw in bir çizgi belirlediğini ya da tüm marka ve modeller içinde otorite olduğunu düşünmüyorum..Ki bu neyin otoriteliği, neyin çizgisi? Bazı arkadaşlarım dile getirmiş, en az yakan en donanımlı değiller ama güzel hoş da arabalar, hayır diyemiyoruz gibi samimi cevaplar vermiş...Evet öyle ben de kabul ediyorum asla kalitesiz, itici araçlar ve marka değil ama işte bu yüzden de bu bir çizgi olamaz.. Ben çok satıyor diye hiç bir zaman bu araçları bir standart ölçüsü kabul edilmesi gerektiğine inanmıyorum. Mesela; DSG DSG deniyor ama kimse bu sistemin aracı alırken ayrıca garanti kapsamı oluşturulduğunu, problemleri neticesinde araç değişimine kadar gidebilen bir süreç vaadettiğini söylemiyor..Yine başka bir örnek daha vermem gerekirse; Türkiye'de özellikle, her rent a car firmasının, Garanti, Turkcell, şirketlerinin üst düzey yöneticilerine veya kurumsal olarak kiralık ya da satın alınan vw ya da diğer markalarının sayısal olarak çok olması, hatta her makam ve escort araçlarının vw grubundan olması bana satış başarısı olarak gelmiyor. Tıpkı genel olarak akp nin oy çokluğunun onu iyi bir parti yapmadığı gibi ya da kenan evrenin % 80 in üstünde oy alarak darbe sonucu hakimiyet kurduğu gibi...Son bir örnek daha vereyim; 2009 larda Audi Q7 ler patlamıştı, o zamanlar bu aracın fiyatı 358. bin tl ile opsiyonlarla 396. bin tl arasında idi...Ancak euroncap testlerinde bu araç, 4 yıldız alabilmişti..Renault Clio lar bile 5 yıldız alırken ve pek çoğumuzn ICON hariç cezbetmediği bu otomobiller en azından parasını audi den daha fazla hakediyor diye düşünüyorum... Yukarıda sözünü ettiğim gibi, yavaştan konuyu da toparlamam gerekirse; hem teknik bakış açısı ve incelemelerden daha sık faydalanmak ve aşağı yukarı bu algıya sahip kitleler olarak sizler gibi pek çok insanla tanışma fırsatımız olsun diye foruma girmek istedim hem de neredeyse tüm videolarda vw lafının geçmesine sitem ettiğimden böyle bir girişi uygun gördüm.. Ya söylemeyeyim söylemeyeyim diyorum ama aklıma geldi :) subaru nun levorg incelemesinde örn; ya ne variantmış arkadaş, sanki yılların station vagon kasa tipini vw bulmuş :D hatta suzuki vitara incelemesinde bile..Gerçi And da ayrılmış ve açıkçası üzüldüm ...Umarım geri döner...Yine ikisi götürür...Başkaları aromayı bozuyordu... Herkese tekrar teşekkür ederim bu sıcak ve nazik karşılama için...İyi forumlar arkadaşlar..
 

Ugur

Panpa
Destekçi
Beta Programı
10 Eyl 2016
2,295
6,325
4,270
.
Kiralık arabalar şirket arabaları konusunda bildiğim kadarıyla en çok tercih edilen markalar ford ve Renault oluyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin beni. Buna rağmen vw satışları çok iyi de burada satışları iyi olduğu için iyi olduğu anlamına gelmiyor zaten, genel olarak belli standartları var, her sınıfta ister kabul edin ister etmeyin ilk 4-5 de kesinlikle bulunur.
Şanzuman meselesine gelirsek eğer, aynı durum fordda da var Renault'da da mesela, Hyundaide de olacaktır büyük ihtimalle, çünkü çift kavrama otomatik şanzumanların genel olarak kırılgan olduğu bilinir, özellikle insanların vw üzerine yönelmesi de enteresan veya vagcıların artık insanları da sıkması olabilir :D
Q7 nin Euro ncap testinde 4 yıldız alması şundan olabilir önü çok yüksek olduğu için yaya korumada zayıf. Tahmin yürütüyorum sadece gerçeği bilmyorum.
Ben burada vw e biraz haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Vagcılar yüzünden galiba :D Şu anki modellerinde sıkıcı, donuk olanları var, pahalılar ama her segmente de sonuçta belli kesimin ihtiyacını fazlasıyla kaşılıyor.
Son olarak şunu söyleyeyim, vw savunucusu veya başka herhangibir marka savunucusu Değilim, sonuçta kullanıcıyım, ilgimi çeken ihtiyacımı gören markayı tercih ederim, fanboyluk saçmadır benim için, vw savunduğumu söyleyen çıkacaktır. Bir laf vardır, yiğidi öldür hakkını yeme diye, o hesap benim de :)
Edit: q7 yaya güvenliği olarak 2 yıldız almış o konuda tahminim tutmuş ancak çocuk yolcu ve yolcu güvenliği de 4 yıldız. Yani iyi değil.
 
Son düzenleme:

Atilgan

Elit Apaçi
13 Mar 2017
250
237
945
Bursa
Marka
Opel
İşte demek istediğim de bu, güzel bir cevap olmuş :) Benim tek itirazım, her araç incelemesinde vw den bir model bulma derdine düşüyorlardı bulamasalar da zorluyorlardı... Bknz subaru Levorg testi, Bknz. suzuki vitara testi.....Artık And olmadığına göre ya da And sız videolarda zaten böyle bir şey olmuyordu, bu isyanım da olmayacak :D...Yani demem o ki neden? En az yakan değiller, en sağlamı değiller, en donanımlıları ya da en ucuzu da değiller? Standartları belirlemek ya da otorite olmak için bu alanlarda en azından iki prosedürü karşılamak gerekiyor..Oysa vw bunu yapamıyor. Ancak araçları güzel, çağdaş, stil ve konsept olarak bir çizgisi var...He, alır mısın derseniz, almam belki Passat cc.. ;)
 

Atilgan

Elit Apaçi
13 Mar 2017
250
237
945
Bursa
Marka
Opel
Ya arkadaşlar bir şey diyeceğim; siz neden bu forumu vw forum olarak değiştirme talebinde bulunmuyorsunuz :D:cool: şuraya bakın , doğruları söyledim diye 2-3 kişi dışında dalga konusu oluyoruz....Gerçi otopark kitlesinin 3/4 ü zaten böyle...Adeta tapıyorsunuz vw lere...Biliyordum...Neyse ben zaten fikrimi paylaştım...Size her köşe başında, sıradanlaşan çizgileriyle, araç kiralama, filo şirketlerinden farkınızın kalmadığı vw lerinizle mutluluklar...;)
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,629
1
64,437
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Ya arkadaşlar bir şey diyeceğim; siz neden bu forumu vw forum olarak değiştirme talebinde bulunmuyorsunuz :D:cool: şuraya bakın , doğruları söyledim diye 2-3 kişi dışında dalga konusu oluyoruz....Gerçi otopark kitlesinin 3/4 ü zaten böyle...Adeta tapıyorsunuz vw lere...Biliyordum...Neyse ben zaten fikrimi paylaştım...Size her köşe başında, sıradanlaşan çizgileriyle, araç kiralama, filo şirketlerinden farkınızın kalmadığı vw lerinizle mutluluklar...;)

Otopark kitlesini tamamını tanıyor olsaydınız belki eleştri yapmakta haklı olabilirdiniz. Aracınızı tanıttığınız ilk konuda doğrudan vw ile ilgili eleştirel bi yorumda bulunmanız sebebiyle karşıt görüşlerde bulunanların çıkabileceğini @Ugur arkadaşımız belirtti zaten. Herkesin arabası kendisine en güzelidir, bırakın vw sahipleri kendi arabalarıyla mutlu olsun, siz de opelinizle mutlu olun. Size göre doğru olduğunu söylediğiniz olgular başkalarına göre doğru olmayabilir. Başkalarının görüşlerine de saygı göstermelisiniz. Burası özgür bir platform, bir görüşü eleştirirken başka görüşlere saygı göstermek ve genelleme yapmamak görüşünüzü en doğru izah edebilmenizi sağlayacaktır.
 

Renard

Panpa
8 Eyl 2016
1,534
4,749
4,070
37
İstanbul
Marka
BMW
ya allah aşkına gelmişsin buraya yok and şöyle yok sinan böyle yok vw şöyle yok opel böyle. arkadaşım işine bakar mısın? durum analizi yapmak sana kalmadı. insanları huzursuz etmeye hakkın yok. git opel fanatikliğini başka platformda yap .allahım bir tane 2004 model opel vectrası var zannedersin huracan kullanıyor da geri kalan insanlar sıradan oldu,arabadan anlamaz oldu otoparkın bilmem kaçta kaçı şöyleymiş. düzgün konuşursan düzgün cevaplar alırsın. insanları tahrik etmenin alemi yok. @Atilgan
 

Atilgan

Elit Apaçi
13 Mar 2017
250
237
945
Bursa
Marka
Opel
ya allah aşkına gelmişsin buraya yok and şöyle yok sinan böyle yok vw şöyle yok opel böyle. arkadaşım işine bakar mısın? durum analizi yapmak sana kalmadı. insanları huzursuz etmeye hakkın yok. git opel fanatikliğini başka platformda yap .allahım bir tane 2004 model opel vectrası var zannedersin huracan kullanıyor da geri kalan insanlar sıradan oldu,arabadan anlamaz oldu otoparkın bilmem kaçta kaçı şöyleymiş. düzgün konuşursan düzgün cevaplar alırsın. insanları tahrik etmenin alemi yok. @Atilgan


Birincisi, senin gibi birine cevap bile yazmamam gerekir ki, adam yerine koyup cevap yazıyorum. 2. sen alabilecek misin ki böyle bir vectra ya da donanımlarını da konuşuyorsun? Babandan ya da annenden miras kalmadıysa sanmıyorum. Ayrıca opel fanatikliği yaptığımı da nereden çıkardın? Bana and ve sinan ya da kitleden söz edemezsin vs gibi ithamlar etmişsin... bana cevap yazarken kendin aynı duruma düşüyorsun..Ama tahmin edebiliyorum daha doğrusu senin de söylediğin gibi, ''Anlıyorum..'' Ben normlade bu foruma girmeyecektim, youtube tan izlediğim videolarda zaten yorum yazan forum üyelerini okudukça bir göz atayım dedim.. Üstelik sen neden bu kadar alınıyorsun da diğer arkadaşların gibi üsturupluca cevap yazmayı tercih etmiyorsun?Ben senden izin ya da müsade mi alacağım yorum yazarken ya da fikrimi belirtirken? Diğer arkadaşları tenzih ediyorum ama zor durumda kalacağını bilmesem insan ol diyeceğim...
 

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Umarım demek istediğimi anlatabilirim. .Soruya cevap vereyim ortalık daha fazla karışmadan araba kritiği yapan kişiler sınıf bazında değerlendirme yaparlar ve sınıf bazında değerlendirme de kendi içinde 2 ye ayrılır.Bu ayrımlar Premium ve Normal markalardır.VW her ne kadar ülkemizde çok çok sevilse de kendileri premium değildir.Ama otoriterler genellikle VW lere göre değerlendirirler çünkü VW markası pratik amaca yönelik bir markadır ve ülkemizde diğer normal markalardan daha pahalılardır.Mesela C segmenti için Focus çok iyi yol tutup başka bir yerden açık verebilir,ya da Megane'ler az yakıp malzeme kalitesinden başarısız olabilirler ama Golf'ler genellikle her şeyden azar azar ortaya bütün olarak sunduğu için Avrupa'da ve Türkiye'de bolca satılıp kullanılırlar.Yani şöyle düşünün 5 kademeli bir değerlendirme kısmından en ortalama araba olarak görülür.Büyük bir ihtimalle otomobil kritiği yapan insanlarda bunu göze alıyordur,otopark olarak özelleştirirseniz otopark'da bir Golf testini izlediğinizde aracın çok pratik(işe yönelik fayda) olduğunu ama focus kadar iyi yol tutmadığını ya da megane kadar az yakmadığını söylerler.Otopark Türkiyede ki tarafsız nitelendirilebilecek kriterlerden biridir.Sonuç olarak sınıfında hangi araba rakiplerinin üstündeyse ona göre değerlendirilir yani yol tutuş, malzeme kalitesi ,tüketim, uzun ömürlülük bu kavramların hepsinin bir amiral gemileri vardır.VW olarak algılanması bence diğer normal markalardan pahalı olup premiumlara yakın olduğundan olabilir ama bu kesinlikle diğer markalardan daha iyidir anlamına gelmiyor yanlış anlaşılmasın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım