Citroen C4 Cactus İlk Sürüş (Dizel-Otomatik) İnceleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu arabayı 30 km inceleme fırsatım oldu. Maalesef yol tutuş,ve performansını deneyemedim ondan dolayı bu kısımlara değinmeyeceğim.

Şimdi ilk önce arabayı değerlendirmeden önce bu arabanın sınıfını belirlememiz lazım ismi ne kadar C4 Cactus olsa da bu araba Citroen C3 de kullanılan PSA PF1 platformunu kullanıyor. Yani bu arabaya B sınıfı bir araba olarak bakmak lazım.

İç mekan:
Bazı ergonomik sıkıntıları olsa da genel olarak beğendim.

İlk önce gördüğüm ergonomik sıkıntılardan bahsedeyim:

Bildiğiniz gibi bu araba Citroen’in Airbump dediği küçük dokunuşlara karşı gövdeyi koruyan bir özelliği var bundan dolayı arka camlar kelebek cam.

citroen-c4-cactus-2016-%282%29.jpg


El Freni: Bence gereğinden fazla büyük ve indirmek biraz güç istiyor.

Cam Tavan: Cam tavanın perdesi yok ama baya karartması var. Ben kullandığımda hava kapalıydı. Güneş tepede olduğu zaman ne olur bilmiyorum.

Devir Saati: İlginç bir şekilde yok.

Review-Citroen-C4-Cactus-Interior-Driver-Digital-Display.jpg


Şimdi beğendiğim kısımlara geleyim:

Bu arabanın en büyük olayı özgünlük. Bu özgünlüklerden biraz bahsedeyim: Kapı kolları sanki bir kadın çantası gibi,her yerde airbump şeklinde girintiler var. B sınıfında sanırım ilk çıktığında ilkti. Kadranlar elektronik, vites topuzu yok düğme ile değişiyor ve en önemlisi bu özgünlük ile kullanışlılık olarak hiç eksilmemiş.

citroen-c4-cactus-door-pull.jpg


Kullanışlılık:

Önden başlarsak:

Kapı içleri 1.5lt su şişesi alabilecek şekilde.

Vites düğmelerin üstünde telefon,cüzdan alacak güzel bir yer var.

Vitesin hemen altında baya geniş güzel bir var.

Citroen%20C4%20Cactus-03.JPG


Torpidonun yerinde ufak bir girinti var. Torpidosu ise konsolu üstünde düğmeye basılarak güzelce açılıyor. İç hacmi de fena değil.

citroen-c4-cactus-21-2112267728593182872.jpg


Arkası ön kadar başarılı değil.Kapılarda 1 lt lik su şisesi alacak kapasite var başka da bir saklama gözü yok.

Yaşam alanı olarakta bu sınıfta daha başarılı rakipleri var. 179 boyundayım koltuğu kendime göre ayarlayınca koltuk tam limitte oluyor. Cam tavan olması içeriyi baya ferahlatıyor ama kelebek cam arkada camı açmak isteyen kişiler için can sıkıcı olabilir.

7f7ca47e14a870e53d2d6390878ffd55--c-cactus-citro%C3%ABn-c.jpg


Bagaj: 358 lt hacim sunuyor. B sınıfı için gayet iyi bir değer. Duvarları düz olması büyük bir artı ama yükleme eşiği birazcık yüksek.

Donanım:
İncelediğim araba Shine üstüne opsiyonluydu yani en dolusu denebilir. Shine paketinde öne çıkan donanımlar:

  • 7” dokunmatik tablet ekran üzerinden ayarlı otomatik klima
  • Bluetooth (Telefon kiti) & Eller Serbest
    Navigasyon
    Jukebox
  • Stop & Start
    Yol bilgisayarı
    Direksiyondan kumandalı vites değişimi
    Hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı
    Arka park sensörü
    Geri görüş kamerası
    Park yeri mesafe ölçümü
    Deri direksiyon simidi
  • Airbump
  • 17 inç alaşım jant
Motor:
1.6 dizel 92 bg 230 tork üretiyor. En çok dikkatimi çeken özelliği sessizliği oldu. Üst devirlere çıkmadıkça pek bir ses gelmiyor ve gelen seste hiç dizel gibi değil. Performansını çok test edemedim ama şehir içinde gayet yeterli.

Şanzıman:
Etg6 isimli otomatikleştirilmiş manuel şanzıman kullanılmış. Daha önce test ettiğimiz Citroen C3 deki Etg5 şanzıman ile alakası yok. Baya geliştirmişler. Eskisine göre daha akıcı çalışıyor ve verdiği kararlar çok daha doğru.

Yakıt:
Bu arabanın özgünlük kadar yakıt konusunda da başarılı. Arabayı aldığımda 6700 km de karma tüketimi 4.8lt/100km di. Şehir içi sürüşüm de yakıt verisini sıfırladım. Yakıt 5.2 lt/100 km di. Bence bu veriler gayet başarılı. Bu motorun daha da az yakma potansiyeli olduğunu düşünüyorum.

WhatsApp-Image-2018-01-26-at-17.16.57.jpeg


Konfor:
Konfor bende sanki bu arabayı yapmak için belli bir bütçe var ve bu bütçeyi arabanın iç mekanına ve airbumplara harcadıklarını düşünüyorum ve süspansiyonlara harcayacak hiç bir şey kalmamış gibi hissettirdi. Kullandığım sürece yalıtımı gayet iyi bulmuştum. Koltuklarda gayet rahat ama ilk boyanın üzerinden geçince bütün intibası yerle bir oldu ki çukurlara girince düşüncemi ne ben söyleyeyim ne de siz sorun. Hele bide eve gidip fiyatına bakınca 3 günde anca kendime geldim ve arabanın incelemesini yazmaya başladım.

_0002_Citroen-C4-Cactus-2015.jpg


Sonuç:
Performans ve yol tutuşunu test etmeden sonuca direk bağlamak istemiyorum ama kullandığım arabanın fiyatı 120000 tl. Bırakın b sınıfı rakiplerini c sınıfı dizel otomatik araba bulabilirsiniz. İç mekan farklılığı ve dizel-otomatik yakıtı ve donanımlar bu arabanın bu fiyata alınması için geçerli bir sebep olduğunu düşünmüyorum.





Citroen ile ilgili yazılar:

Citroen C4 Picasso 1.6 HDİ MCP TEST (Video)
2009 Model Citroen C4 Picasso Almak için 5 Sebep.
Citroen Hakkında bilmediğiniz 9 bilgi
TEST/ ARTEM: CİTROEN C3
TEST(HIZLANMA)/ Citroen C4 Picasso 1.6 HDI MCP Hızlanma (Acceleration) “0-100 km/h, 80-120 km/h, 120-160 km/h”
TEST/ AKVARYUM: CİTROEN C4 PİCASSO (Yazı)
 

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,911
2
24,202
5,320
İzmir
Marka
Toyota
İçine bindiğimde haydi sür Milanoya dedirtecek kadar tasarımı özgün ve modacı bir anlayışa sahip.İlk kasiste karaciğerinizin yerinden oynadığını hissettiğinizde Milano'ya değil beni eve bırak Paspartu dedirtecek bir araba.Fiyatını hakeder haketmez o alıcıya kalmış.Zira alacağım C segmenti araçlarda daha çok konfor alsam da önceliği konfor olmayanlar için düşünülebilir bir seçenek.
 
  • Beğeni
Tepkiler: mustafa.e
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım