Citroen C4 Hakkında -Hangi Motor ? -Donanımlar ?

Arkadaşlar internette Citroen C4'le ilgili pek fazla kaynak olmadığı için bende tecrübelerimi yazmak istedim. C4'ün 2.0 VTS hariç diğer motorları ailede kullanılıyor. O yüzden hangi motor iyidir hangisi kötüdür hepsini biliyorum. Almayı düşünen arkadaşlar için bir kenarda dursun. Pek fazla bulunacak bilgiler değil.

Motordan bağımsız kronik sorunlardan başlayalım.
1)Kapı gergileri bozulur, kapıyı açtığınızda kendi kendine kapanır. Çözümü ucuz kapı başı 30 TL civarı.
2)Otomatik cam düğmesi bozulur(şoför tarafındaki). Maliyeti 150-200 TL arası.
3)Arka amortisör takozları kronik bozuktur çukurlardan geçerken pat diye vurur arabanın arkayı bıraktık dersiniz. Çözümü yine basit Golf 4-Bora amortisör takozu alıp onla değiştirmek gerekiyor.,maliyeti yine çok değil 300-400 TL arası bu işlemden sonra araç gerçekten çok konforlu oluyor.

C4'lerde toplam 4 farklı motor geldi; sırasıyla 1.4 Benzinli 90 bg,1.6 benzinli 110 bg,1.6 dizel 90 bg,1.6 dizel 110 bg.

Baştan yazıyorum bütçe varsa 1.6 dizeli alınmalı. 1.4 benzinliye ise kesinlikle bulaşmayın,gerekirse otobüse binin ama 1.4 almayın. Ben aldım siz almayın diye yazıyorum bunları.

Neden 1.4 alınmamalı?
1)Motor güçsüz arabaya yetmiyor.
2)Araba gitsin diye basıyorsunuz bu seferde yakıyor.
3)Motor LPG'ye uyumsuz isterseniz Prins taktırın yine iflah olmaz. Rölanti dengesizlikleri,teklemeler,istop etmelere alışmak durumunda kalıyorsunuz.
4)LPG bu aracın elektronik sistemini bozuyor. Ben iki defa şarj dinamosu revize ettirdim ama LPG'ye geçtiği an dinamo tekrar gümledi.
5)Sık sık buji-bobin yakar.

Ben illaki benzinli istiyorum diyenler için 1.6 almalısınız. 1.6'lar LPG'ye uyumlu.

Dizel motorlara girmiyorum sorunsuz motorlar, birçok markanın ortak kullandığı parçası zibil gibi olan motorlar. Başınız ağrımaz. Sadece kronik olarak turbo hortumlarını değiştirir devam edersiniz.

Donanım Paketleri:
1.4 Benzinli-1.6 Benzinli-1-6 Dizel 90 BG SX Pakette olan standart donanımlar:
Hız sabitleyici(C4'lerin en boş paketinde bile standart gelir)
-2 cam otomatik.
-Klima
-Kapak Jant.
-Yol bilgisayarı
-ABS
-Soğutmalı Torpido

1.6 Dizel 110 BG SX Pakette olan standart donanımlar:
-4 cam otomatik.
-Çift bölgeli dijital klima.
-Çelik jant.
-Yol bilgisayarı
-ABS+ESP.

En dolu donanım paketi olan SX PK'da olan standart donanımlar(Sadece 1.6 Dizel 110 BG ve 1.6 Benzinli'de bulunur)
Yukarıdakiler standart olmak üzere;
-Yağmur,far sensörü.
-Otomatik kararan iç dikiz aynası.
-Ön arka kol dayama
-Farklı koltuk kumaşı.
-Koltuk arkasında file,bagajda organize etmek için file ve gizli bagaj organizeri.

Opsiyon olarak da cam tavan alınmış olabilir. Cam tavanlısı araca bambaşka hava katıyor. İmkanım olsa cam tavanlı alırdım.


NOT:1.6 benzinlide SX PK donanımda alsanız ESP olmayabiliyor. Alırken bakmanız lazım.

Sonuç olarak bu fiyat bandına sağlam dizel motorlu,bu dolulukta başka bir araç alternatifi ben bilmiyorum. Ben 1.4'ü sattım ama abim ve kuzenim hala biniyorlar. Yine bu kadar param olsa C4 bakarım.

Bu fiyat bandına Focus 1,Astra G gibi bana göre eski ve parasını hak etmeyen araçlar yerine daha dolu,daha güvenli C4 almak daha mantıklı ama dediğim gibi 1.4'den uzak durmak şartıyla.

Acele şekilde yazdım sorusu olan varsa cevaplayabilirim.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,942
7
51,188
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
1.4'e benzinli binip gitsin diye basıp zorlamadığımızı , sakin ekonomik sürüş yaptığımızı düşünürsek ona göre değerlendirir misiniz? Bir de aynı motorun yine lpg görmemiş halini düşünelim; candan bezdiren elektronik arızaları var mıdır?
 

mazda323hb

Profesör
27 Eki 2018
219
300
1,335
Denizli
Marka
Peugeot
1.4'e benzinli binip gitsin diye basıp zorlamadığımızı , sakin ekonomik sürüş yaptığımızı düşünürsek ona göre değerlendirir misiniz? Bir de aynı motorun yine lpg görmemiş halini düşünelim; candan bezdiren elektronik arızaları var mıdır?
Eğer gerçekten LPG görmemiş 1.4 bulunursa elektronik arızaları olmaz ama LPG görüp sonradan iptal edildiyse yine aynı problemler yaşanır. İlanlarda sık sık araçta LPG var ama ben benzinde biniyorum zaten az yakıyor diyenler var. Hepsi LPG'deki sorunlardan dolayı öyle yazıyorlar.

Denizli şehiriçinde benzin tüketimi 9 litreydi,1.6 motorun 10.2 civarı,dizelin ise 6-6.5 litre. Uzun yolda ise 1.4'ün 6 ila 7 arası.(110 sabit). 90 sabit gidilirse 5,5'lara kadar düşebilir hız sabitleyici ile.

Güncel piyasa şartlarını bilmiyorum ama 1.4 yerine üstüne konulup kesinlikle dizeli veya 1.6 benzinlisi alınmalı.
 
  • Beğeni
  • Üzgün
Tepkiler: bt ve fujiwara
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım