Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Yapılan araştırmalara göre üç çocuktan ikisi otomobillerde yanlış şekilde seyahat ediyor ve güvenlik ekipmanları doğru kullanılmıyor.
İngiltere’de çocuk koltuğu konsunda araştırma yapan “Child Seat Safety”nin raporuna göre çocukların üçte ikisi otomobilde doğru veya güvenli bir şekilde seyahat etmiyor. Uzmanlara göre sorun sadece çocuk koltuğunun kullanılmaması değil, ebeveynlerin diğer yanlış uygulamaları da kaza anında ciddi sonuçlar doğurabiliyor. 50 km/saatin üzerindeki gerçekleşecek olası bir çarpışmada, koltuktan fırlayan 8 kg’ın üzerindeki bir çocuğun yaşadığı yaralanma üç katlı bir bina yüksekliğinden düşmekle aynı sonuçları doğurabiliyor. Yapılan araştırmalar emniyet ekipmanlarının doğru kullanımının ölüm riskini yüzde 75 ve yaralanma riskini yüzde 90 oranında azalttığını ortaya koyuyor.
Boy ve ağırlığa göre çocuk koltuğu kullanın
Araçlarda kullanılması gereken çocuk koltuğunun tipi, sadece çocuğun yaşıyla ilgili değil, daha çok çocuğun boyu ve ağırlığıyla...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım