KAPALI DEBRİYAJ SORUNU

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alperenmeseli177

Takipçi
27 May 2019
4
0
10
32
Marka
Volkswagen
Selamun Aleyküm, yolda giderken arabam durduk yere istop etti. tekrar marşa bastıgımda ise hiçbir vitese geçmiyor, 1-2-3-4-5viteslere doğru ittirdiğim zaman ise harekete geçmeye calısıyor bir zorlanma oluyor ama vites geçmiyor. debriyaj 20 saniye falan basılı tutunca dibte kalıyor elimle çekiyorum. vurdurarak yürüdüm bu gün, araba yürürken ön taraftan sürtme sesine benzer bir ses geliyor. ne yapabilirim ? aracımın sorunu nedir ? Teşekkürler.
 

kaanc5

Profesör
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
904
1,201
2,320
İstanbul/Lüksemburg
Marka
BMW
Debriyaj ana merkezinizde bir sıkıntı var gibi duruyor, muhtemelen değiştirmeniz gerecek. Eğer yanlış anlamadıysam o gelen sesler de vites rahat geçmediği için şanzımandan gelen sürtme sesleri.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt

MesutC.

Profesör
23 Şub 2019
50
1
39
1,020
istanbul
Marka
Renault
Merhaba, Aracınızın hidrolik debriyaj sistemine sahip olduğunu varsayarak sorun debriyaj merkezi kaynaklı olabilir. Kaçırma yapıyorsa sistemde debriyaj hidroliği azalır vitesler araç çalışırken geçmez geçmez. Önce hidroliği kontrol edebilirsiniz.
 

MesutC.

Profesör
23 Şub 2019
50
1
39
1,020
istanbul
Marka
Renault
Otomobile bağlı olarak ikaz ışığı yakmayabilir. Benim başıma geleni kısaca anlatayım.
2012 clio 1.5 dci aracım ile sabah erken saatte balığa giderken yolda yaklaşık 12-13 km sonra vites geçişlerinde sertleşme oldu ardından debriyaj boşalmaya başladı ve 1 km gitmeden tamamen dibe indi. Araç çalışırken debriyaj kullanım dışı kalmıştı ve vites geçmiyordu ben de hiç zorlamadım. Hava aydınlanınca debriyaj hidroliği haznesinde hidrolik sıvısının kalmadığını gördük.Bir sonraki gün debriyaj alt merkezi değişti ve yeni hidrolik koyularak havası alındı. Sizde de tam olarak boşalmasa da anlaşılan azalma olmuş.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,005
7
51,304
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Aydınlatmanız için teşekkür edeirm. benim aracında mı alt merkezi değişir acaba ?
Sorun sadece hidrolik eksilmesiyse değişmez. Ama şöyle hayati bir soru daha oluşuyor: hidrolik neden eksildi? Bu sorunun cevabını düşününce debriyaj üst merkez de patlamış olabilir diyebilirim.
 
  • Beğeni
Tepkiler: btrvysl
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım