Dizel motorların ömrü kurulacak fonla uzayacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dizel motorlar bitecek, burası kesin. Ancak bu süreyi daha ileriye ötelemek için peşi sıra adımlar atılıyor. Bunların en sonuncusunu Alman hükümeti attı ve dizel motorların zararlarını indirgeyecek parçaların üretimini finansa etmek için bir fon kurmaya karar verdi. Dizel motor ömrü uzayacak mı?

Hükümet, araç şirketlerinden hükümetin ödemelerini de kapsayacak fona 5 milyar Euro katkıda bulunmasını isteyecek. Der Spiegel dergisinde yer alan habere göre bu fonun esas amacı dizel otomobilleri daha temiz hale getirmek.

Hedef hava kalitesini artırmak
Dergi, hava kalitesinin özellikle zayıf olduğu Münih ve Stuttgart gibi büyük şehirlerdeki otomobillerin AdBlue teknolojisine ihtiyaç duyan SCR sistemleriyle donatılması gerektiğini söyledi. Hükümetin de bu doğrultuda atacağı adımlar için bu kaynağın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Dizel motor ömrü uzayacak mı?
Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer, kabinenin gündemindeki maddelerinden birinin “şehirlerdeki hava kalitesini artırmak amacıyla daha da sıkı çalışılması” gerektiğini söylemişti.
http://www.otostil.com/dizel-motor-omru/
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım