HABER Elektrikli Audi E-Tron ile ilgili detaylar netleşiyor

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Audi’nin tamamen elektrikli ilk seri üretim modeli E-Tron, artık ortaya çıkmak için gün sayıyor. Audi E-Tron ile ilgili gelen son bilgiler, crossover modelin batarya kapasitesi ve şarj özelliklerini gözler önüne seriyor.

Audi E-Tron, Tesla’dan daha hızlı şarj olacak!

Tamamen elektrikli E-Tron modeli ile ilgili ipuçlarını açıklamaya devam eden Audi, aracın batarya ve menzil detaylarını bekleyenleri ile paylaştı. Crossover modelin, DC şarj istasyonlarında 30 dakikadan kısa sürede “uzun mesafe gidebilecek kadar” şarj olabileceği açıklandı. Buradaki uzun mesafenin kaç kilometre olduğu açıklanmadı, fakat toplam menzili 400 kilometre olan aracın Tesla modellerinden daha hızlı şarj olacağı belirtiliyor.

Gövdesinin altında 95 kWh’lık bir batarya paketi taşıyacak olan Audi E-Tron, bu sayede yaklaşık 700 kilogramlık ek ağırlığa sahip olacak. Toplam ağırlığı paylaşılmayan aracın en yakın rakibi olan Tesla Model X’in 2.4 ton ağırlığında olduğunu belirtelim. Ayrıca sıvı destekli özel bir soğutma sistemi, bataryanın optimum sıcaklıkta (25-35 derece arası) çalışmasını sağlayacak.

Audi E-Tron’un baz paketinde ön ve arkada olmak üzere toplam iki adet elektrik motoru yer alacak. Bu motorların toplu şekilde 350 beygir güç üreteceği tahmin ediliyor. Son olarak bu yılın sonunda tanıtılacak olan E-Tron’un yaklaşık 100.000 Euro gibi bir başlangıç fiyatına sahip olacağını belirtelim.

1 arasında 7








Read the whole post here.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım