Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
2020 Formula 1 Dünya Şampiyonasının 12 yarışı olan Portekiz GP’si Autódromo Internacional do Algarve pistinde gerçekleşti. Yarışı kazanmayı başaran Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton ayrıca Formula 1 tarihinin en çok kazanan pilotu olmayı da başardı.
Portekizdeki Portimao pistinde ilk kez gerçekleştirilen Formula 1 yarışında yarışa pole pozizyonundan başlayan Lewis Hamilton, yarışın ilerleyen turlarında takım arkadaşı Valtteri Bottas’a geçildi. Yarışın 20. turunda farkı kapatan Lewis Hamilton ise takım arkadaşını geçmeyi başardı ve liderliğe aldı. Mercedes-AMG pilotu Lewis Hamilton ayrıca yarışın en hızlı turunu atan isim oldu.
Yarışın ilk turlarında sürpriz bir şekilde McLaren pilotu Carlos Sainz, liderliğe yükseldi ve 5 tur boyunca yarışı lider devam etti.

92. yarış zaferini kazanan Lewis Hamilton bir dünya rekoru daha kırdı. Pilot, Formula 1 tarihinin en çok yarış kazanan pilotu oldu. Mercedes-AMG pilotu Valtteri Bottas ikinci olurken Red Bull Racing pilotu Max Verstappen...

Okumaya devam et...


 

alicangulpinar

Alican Gülpınar
Elit Apaçi
6 Haz 2020
98
458
810
32
İstanbul
Marka
Peugeot
İlk bir kaç tur çok zevkliydi. Heves ettim: “Acaba bu da o zevkli yarışlardan olacak mı diye?” Olmadı. Yağmur duası da fayda etmedi.
 
  • Beğeni
Tepkiler: fujiwara

2jzihtiyar

Reis
Beta Programı
23 Şub 2018
3,061
6,938
5,020
github.com
Marka
BMW
Sainz başta bi kafa çıkardı ama olmadı maalesef devir Mercedesin devri. Yarıştan çok Raikkonenin startından keyif aldım. Bir yerden sonra diğerleri ne yapıyor diye düşünmedim değil. Leclerc ise takdir edilesi bir performans sergiliyor. Altında düzgün bir araba varken dünya şampiyonu olmasına şaşırmam.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım