Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
2020 Formula 1 sezonunun ilk yarışı olan Avusturya Grand Prix’sini Mercedes pilotu Valtteri Bottas kazandı.
Mart ayında Avustralya’da başlaması beklenen ancak Covid-19 salgını nedeniyle organizatörlerin birçok yarış için erteleme ve iptal kararı aldığı Formula 1’de sezonun ilk mücadelesi, Spielberg kentindeki 4,3 kilometrelik Red Bull Pisti’nde, 71 tur üzerinden yapıldı.
Pole pozisyonu”ndan başlayan Valtteri Bottas, yarışı “1.30.55.739”luk dereceyle lider tamamladı, Lewis Hamilton yarışı takım arkadaşının arkasında tamamlasa da Red Bull pilotu Alexander Albon’a temas etmesi sonucu 5 saniye ceza aldı ve ceza sonrası dördüncü sıraya geriledi.
Ferrari pilotu Charles Leclerc liderin 2.7 saniye gerisinde yarışı ikinci, Mclaren’nin 20 yaşındaki pilotu Lando Norris ise Bottas’ın 5.49 saniye gerisinde 3.olarak tamamlayarak kariyerinde ilk kez podyum sevinci yaşadı.
İlk 3’e giren pilotlar ellerinde “ırkçılığı bitir” yazan bir tişörtle poz verdi. Red Bull pilotları Albon ve Max Verstappen...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım