HABER ​F1’de Bottas’ın Önlenemez Yükselişi Devam Ediyor

Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 4. yarışı Azerbaycan Grand Prix‘sinde, Monster Enerjinin sponsorluğunu yaptığı Mercedes takımının Finlandiyalı pilotu Valtteri Bottas birinci oldu.
Formula 1’de sezonun 4. mücadelesi, Azerbaycan’ın başkenti Bakü ile aynı adı taşıyan 6 bin 3 metrelik pistte 51 tur üzerinden yapıldı.Yarışa “pole” pozisyonunda başlayan Monster sürücüsü Bottas, bitiş çizgisini rakiplerinin önünde geçerek bu sezon ikinci, kariyerinin beşinci birinciliğini elde etti. Mercedes’ten Büyük Britanyalı Lewis Hamilton, takım arkadaşının 1.5 saniye gerisinde ikinci, Ferrari’den Alman Sebastian Vettel ise liderin 11.7 saniye arkasında üçüncü sırayı aldı.
F1 tarihinde ilk defa bir takım sezonun ilk dört yarışını da kazanarak zirveye oturdu! Aynı zamanda Bu sonuçla Monster pilotu Bottas 87 puanla pilotlar klasmanında liderliğe yükseldi. Finlandiyalı sürücüyü, 86 puanla Hamilton ve 52 puanla Vettel izledi...

Okumaya devam et...


 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım