Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Ticaret Bakanlığı, koronavirüs pandemisi ve kredi teşvikleri sebebi ile artan ikinci el otomobil fiyatları konusunda çalışma başlatıyor.
Koronavirüs salgını tüm sektörlerdeki fiyatlara artış olarak etki etti. Otomotiv de bunu bire bir yaşadı. Lojistik problemleri sıfır otomobillerin ülkelere ulaşmasını engelledi. Üretimler de hali hazırda düşük kapasite ile çalışıyordu. Bir de bunların üzerine artan döviz kurları gelince araç fiyatları uçtu. Bu duruma bir nebze çare bulmak isteyen hükumet ise kredi teşvikleri ile sektörü hızlandırmak istedi. Teşvikler vatandaşı rahatlatacağına zora soktu. Çünkü ikinci el otomobil satıcıları fiyatları katladı. Şikayetçi olan vatandaşın sesini Bakanlık duydu.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konu ile ilgili, “Haksız fiyat artışına ilişkin 52 bin şikayet geldi, 17 bin firma için. 50 bin üründe incelememiz bitti. 2400 firmanın savunmasını alıyoruz. Haksız fiyat artışlarına yönelik çok sayıda şikayet geliyor. İkinci el araç ve konut satışında ilan edilen...

Okumaya devam et...


 
  • Beğeni
Tepkiler: gokglsy
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım