Far Koruma, Şampuan, Yıkama Temel İhtiyaçları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mehmet55

Profesör
8 Eyl 2016
255
361
1,395
Marka
Opel
Pahalı ürünlerin avantajı gerçekten uzun süreler iş görüyor olması. Ben endurance'ı beğenmedim, zira çok ince bir tabaka sürdüğümde parlaklığı beni tatmin etmedi. Kalın bir tabaka sürüldüğünde ise yüzeye tutunamayıp, araç seyir halindeyken kaportaya fışkırdı. İki gün boyunca boyadan endurance temizlemek durumunda kaldım.

Linkte attığınız ürün benzinliklerden de temin edilebilen, kısa ömürlü ancak parlak görünüm vadeden bir ürün. Endurance gibi ince bir tabaka sürmeniz gerekiyor ki seyir halinde sıçrama olmasın. İş görür mü? Kesinlikle. Alternatifler var mı? Kesinlikle...

AutoGlym Instant Tyre Dressing : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/auto-glym-instant-tyre-dressing-500ml/
Lastikler yağışlı havalardaki gibi sırılsıklam görülsün istiyorsanız, lastiklere sıkıp bir ayakkabı parlatıcısıyla ürünü yüzeye yayın. Bir süre beklettikten sonra mikrofiber bezle ürün artığını alın. Sprey bir ürün olduğu için uygulama avantajı var. Elleriniz diğer krem ya da jel tipi parlatıcılara göre daha az kirleniyor. Ürün uzun ömürlü diyebilirim. Haftada 1 aracını yıkayan birisi, bu ürünü muhtemelen haftada 1 tazeleyecektir. Bu tarz ürünler için iyi bir ömür. Fiyatı da Sonax'a çok yakın.

AutoFinesse Gloss : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/auto-finesse-gloss-lastik-parlatici-500ml/
Bu ürünü henüz bireysel olarak deneme şansım olmadı. Ancak uygulama sırasında birkaç araca şahit oldum. Sonrasında kullanan birkaç arkadaşımdan da geri dönüş aldım. İlk kısımda bahsettiğim gibi, boyalı yüzeylere sıçrama gibi bir durumu olmadığını, ortalama 1 hafta kadar parlaklığını koruduğunu, sonraki 1 haftaya kadar da çamur tutmayan bir yüzey kaldığını söylediler. Yani 2 haftalık tatlı bir ömrü var diyebiliriz ürün için. Bu ürün de sprey olduğu için uygulaması son derece rahat. Fiyat olarak diğer verdiğim/vereceğim ürünlere nazaran üzebilir ancak avantajı sanırım ömrü olur.

ValetPRO Classic Tyre Dressing : https://boyakoruma.com/magaza/dis-detay-urunleri/valetpro-classic-tyre-dressing-500ml/
Denediğim ve beğendiğim bir ürün. ValetPRO bu ürünü uygularken bildiğimiz boya fırçasıyla yüzeye yaymayı öneriyor. Biraz daha sıvı formlu bir ürün olduğu için lastiklere ince bir tabaka olarak uygulamak çok daha kolay. Yüzeye eşit bir şekilde yaymayı kolaylaştırıyor. Bütün yüzeyi kolaylıkla ve eşit bir şekilde kaplayıp, ıslak görünüm elde ediyorsunuz. Ürünün ömrü kısa. Her yıkamada uygulamanız yerinde olur. Ancak ürünün fiyatı diğer verdiğim alternatiflerden uygun.

Bunu da ekleyeyim, uygulaması çok kolay olduğu için tabii ki : https://boyakoruma.com/magaza/dis-d...emizlik-ve-koruma/wurth-lastik-kopugu-500-ml/

Ürünü silmeye bile gerek kalmıyor. Lastiğe sıkıyorsunuz ve bekliyorsunuz. Ürün artığı kalmıyor. Bir ihtimal, eski bir bezle eşit bir şekilde dağıtmanız gerekir en fazla. Kokusu hoş. Uyguılaması son derece kolay. Silikon içerikli olduğu için, sık sık kullanmadığım bir ürün kendisi. Ama acil yıkamalarda son dokunuş olarak, ya da eşinizin dostunuzun arabasını yıkadıktan sonra pahalı lastik parlatıcıları harcamamak için kullanılabilir.

Çok teşekkür ederim hocam sağolun güzel bilgilerdi.
Kurulama olarak da linkteki ürün hakkında fikriniz var m? Marka / fiyat olarak avantajlı geldi de bana.
https://www.hepsiburada.com/gyeon-q...0-cm-p-HBV00000CE6HH?magaza=yamaclardetailing
 

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Çok teşekkür ederim hocam sağolun güzel bilgilerdi.
Kurulama olarak da linkteki ürün hakkında fikriniz var m? Marka / fiyat olarak avantajlı geldi de bana.
https://www.hepsiburada.com/gyeon-q...0-cm-p-HBV00000CE6HH?magaza=yamaclardetailing

Bu konuda markalı ürünlere pek bulaşmayın, aşırı pahalı oluyorlar.
https://www.mikrofibermarket.com/ tavsiye ederim. Zamanında forumda @Ozgur Gunes tavsiye etmişti superclean adıyla, çok işime yaradı açıkçası, ihtiyacım olduğunda oradan alıyorum. Ayrıca ürettikleri ürünler Gyeon'dan 2-3 gömlek üstün. Zaten Gyeon dediğiniz firmanın da asıl işi kimyasal üretmek, bezleri muhtemelen fason üretimdir :)
Mikrofiber bezlerde dikkat edeceğiniz husus GSM'dir. M2 başına gram anlamına geliyor. GSM değeri ne kadar yüksekse su emiciliği o kadar artıyor. Paylaştığım linkte 800 GSM'e sahip havlu var ki bir bezle tüm arabayı rahatlıkla kurutursunuz %15 de indirimleri varmış..
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Mehmet55

cemdogu

Profesör
12 Eyl 2016
164
459
1,535
Ankara
Marka
Citroen
Çok teşekkür ederim hocam sağolun güzel bilgilerdi.
Kurulama olarak da linkteki ürün hakkında fikriniz var m? Marka / fiyat olarak avantajlı geldi de bana.
https://www.hepsiburada.com/gyeon-q...0-cm-p-HBV00000CE6HH?magaza=yamaclardetailing

@byilmaz hocamın söylediklerine ek olarak, Gyeon Q2M Silk Dryer fiyatına göre uygun bir ürün diyebiliriz. AutoFinesse Aqua Deluxe 1200GSM de kullanıp çok keyif aldığım kurulama havlularından lakin fiyatı yüksek. Xtrail'i tek başına kurulayabiliyor. Microfaser ürünleri çok başarılı. Ömür olarak markalı ürünlerle kapışamaz. Ancak gerçekten fiyat performans ürünleri oluyor. Yukarıda verilen siteyi de mutlaka öneririm. Çok mantıklı ürünler var.

Aliexpress'ten kurulama havlusu alacam yakın zamanda. Bakarsınız güzel gelirler. Buradan duyururum :)

Bir ek not olsun. Beziniz ne olursa olsun ya kenarları dikişsiz olacak. Ya da yumuşak bir şekilde overloklanmış olacak. Kenarları dikişli mikrofiber bezlerle araç silmemek gerekiyor. Ayrıca etiket varsa bilin ki o bezle asla araç silinmez.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Mehmet55 ve by
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım