AÇIK Fiat Doblo 1.3 Euro 5 Yağ Eksiltiyor

ysf0808

Yusuf Hayrettin
Takipçi
30 Ocak 2022
1
0
10
23
İstanbul
Marka
Fiat
Merhabalar 2016 Model 1.3 Multijet euro motor aracım var 170 bin kmde arabanın altında üstünde bir yağ kaçağı yok araçta duman atma yok ama yağ eksiltiyor 10 bin kmde nerden baksan 1.5 2 litre arası yağ eksiltmesi var neden yapar daha önce başına gelen varmı teşekkürler
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,005
7
51,307
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Park halinde damlayacak kadar eksiltme olmasa da detaylıca incelemek gerekir, blok üstündeki muhtelif yağ keçelerinden (yağ filtresinden, pompasından, karterinden vs.) kaçak olabilir. Bunun dışında turbonun vadesi doluyorsa oradan da yağ kaçağı olabilir. Turboya da mutlaka baktırın.
Hatta turboyla ilgili bir video atayım, siz de aydınlanın.

Eğer bakımı aksatılmadıysa, hararet görmediyse, aracınızın km'sinde pistonlara sekmanlara bir şey olmaması gerek. O yüzden motora şimdilik hiç girmiyorum. Yine de diğer yerlerde eksiltmenin kaynağı bulunmazsa ustaların bunu da iyice incelemesinde fayda var. =)
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım