KAPALI Ford Fiesta 1.4 tdci titanium mu 1.5 tdci trend mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dreamer

Profesör
Beta Programı
8 Eyl 2016
610
695
1,770
a
Marka
Yok
Merhaba arkadaşlar aracım Ford Fiesta 1.25 trend ve yakıt tüketimim 10.5 sürekli şehiriçi kullanmaktayım ve yakıt masrafı artık bütçeyi aşmaya başladı. Aracımı değiştirmek istiyorum. Fiesta'dan genel olarak memnunum dizeline geçmek istiyorum. Başlıktaki motor ve paket seçeneklerinden hangisini önerirsiniz ya da önermek istediğiniz başka marka model var mı ? Limitim 45 bin tl .
 

At

Takipçi
Beta Programı
29 Eki 2016
6,487
16,238
5,020
Antalya
Marka
Aston Martin
Araştırmalara başlıyım teşekkür ederim. Peki aramızda sürenler var mı 1.4 ve 1.5 arasındaki fark nedir?
1.4 tdci ye sahip olan tanıdğım performans yoksunluğundan ötürü aracını değiştirdi. Yakın tanıdğımda 1.5 tdci var, 1.3 cdti astra bence daha donanımlı ve daha oturaklı bir araç fiestaya göre, ikisinin performansı aşşağı yukarı aynı hatta astra 6 vites olduğundan yine avantajlı. Astra bellki daha yüksek km olur aynı fiyata.
 
  • Beğeni
Tepkiler: dreamer

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,015
7
51,347
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
1.25 ile 10lt büyük başarı, kutlarım :)

1.4 tdci iyidir hoştur da, bazı arabaların ilk çalıştırma sırasında sorun yaşattığı oluyormuş. Detayları tam bilmiyorum. Eski kasalarında turbo hassasiyeti vardır meşhur. Ortalama 120k km kadar ömrü vardı turbonun. Sonradan revize edildi mi bilmiyorum, araştırmak gerek. 1.5 tdci motorda ise bir sorun duymadım. Arkadaşın 1.5 şirket aracı 2 yılda 195k km yapmış, tamamen sorunsuz gidiyordu. Tüketim olarak da sürekli dipgaz giderek bile 5.5'i geçemiyordu onu görmüştüm. Motorların ikisi de hantaldır, 1.25'i aratır.

Foruma sorduğunuz soruyu kendinize sorun derim. Titanium donanımda vazgeçemeyeceğiniz şeyler var mı? Örneğin ben alacak olsam sadece hız sabitleyici nedeniyle Titanium'u seçerdim. Babam elektrikli katlanan aynaları ve yağmur,far sensörleriyle otm. kararan aynayı seviyor. Kimisi EATC otm. klimayı vazgeçilmez bulur, kimisi manuel arka camlara tahammül edemez. Bunları oturup düşünün. Deri direksiyon, sis farı, mercekli far, alaşım jant filan sonradan halledilebilen şeyler. Trend donanımı kabul edebilecekseniz 1.5 tdci almanızı öneririm.
 
  • Beğeni
Tepkiler: dreamer ve EmreBHZ
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım