KAPALI Ford Sierra Ustası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Webmaster

Fatih YILDIRIM
Takipçi
29 Haz 2020
2
0
10
46
İzmir
Marka
Ford
Merhaba,
1990 Model Ford Sierra aracımız var. Aracı geçtiğimiz çarşamba günü aldık. Aldığımızda motor fanı stop etmiyordu aldığımız kişi röle değiştirdi ve arabayı stop ettikten bir süre sonra durmaya başladı yani normale döndü. Ancak bu sorun dün tekrar nüksetti. Birde aracın kliması motor bakımı için söküldükten sonra montajı yapılmamış klimanın montaj olması gerekiyor. İzmir'de Ford sierra'dan anlayan bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz iyi bir elektrikçi var mı?
 

Kagan

Driver
Panpa
8 Eyl 2016
1,263
2,245
2,570
Ankara
CV films'te proje aracı videosu vardı, ona ulaşsanız biliyordur bence.
Baya iş yapmıştı arabaya, elektrikçisi de vardır.
 

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Facebook gruplarına girerseniz sizi w.app gruplarına vesaire yönlendirirler, aynı şehirde olsam yardımcı olurdum. İzmir’de yanılmıyorsam Recai Usta var, öyle diyorlardı bir bakınız isterseniz.

Aynı şekilde Kağan’ın da dediği gibi CV Films’in yaptırdığı yerler vardır onlara da sorarsanız onlar da yardımcı olurlar.
 

Webmaster

Fatih YILDIRIM
Takipçi
29 Haz 2020
2
0
10
46
İzmir
Marka
Ford
Çok özür dilerim arkadaşlar bu kadar geç yazdığım için.
Ben biraz tez canlı olduğum için, sizlerden cevap gelmesini beklemeden sabırsız davranıp aracın klimasını taktırdım. Karabağlarda takıldı. Takan usta klima tesisatını komple yeniledi (yeni baştan tesisat çekti.) Aracın klimaya giden elektrik tesisatı görünürde değildi. Elektrik tesisatını da kendisi sıfırdan çekti. Sigorta ve rölelerine kadar komple tesisat çekip klimamı aktif etti. Artık klimam çalışıyor.
Araba stop ettikten sonra motor fanının durmaması tamamen kullanılan role ile ilgiliymiş onu da klimacı arkadaş çözdü. 70 TL lik rölelerden taktı sorun çözüldü.
Klima takıldıktan sonra şöyle bir durum yaşandı. Şehir içinde klima açıkken kırmızı ışıkta durdunuz diyelim veya rölantiye aldınız aracı önce baya bir titreyip aracı stop ediyordu ve klima açıkken aracın devri çok düşüyor ancak uzun yolda klimayı kullanabiliyorsun. Dinamocu ya gittim sorunu anlattım. Oda üzerindeki şarj dinamosunun yetersiz geldiğini daha güçlü bir dinamo takılması gerektiğini söyledi. 600 -700 TL yeni dinamo fiyatı verdi. Bende bir usta var Buca'da ona da gittim durumu anlattım.
Usta bana bu değişimin gereksiz olduğunu araya bir çekvalf takılması gerektiğini böylece sorunun çözüleceğini söyledi. Çıkma bir tane çekvalf bakalım bulalım dedi. Şuanda klimayı kullanabilmem içinde aracın rölantisini yükseltti ve artık araç klima açıkken stop etmiyor.
Diğer bir sorunumda yokuş aşağıya inerken araç inanılmaz şekilde titreme yapıyor içinde hopluyoruz dedim, usta karbüratöre istemsiz bir benzin girişi olabilir çekvalfi bulunca onunla ile birlikte yapalım dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım