Forum Mobil/Masaüstü Hibrit Uygulaması (PWA) Nasıl Kurulur?

Berkin

Reis
Yönetici
Admin
7 Eyl 2016
4,064
3
15,330
5,720
26
Istanbul
Marka
Honda
Değerli üyelerimiz,

Gerçekleştirdiğimiz güncelleme ile birlikte forumumuzun mobil ve masaüstü hibrit uygulaması gelmiştir. Hibrit uygulama dememizin sebebi, aslında web versiyonumuzun uygulama içerisinden açıyormuş gibi gözükmesinden dolayıdır. Marketten indirilen bir uygulama değildir. Dolayısıyla mobil sitemize girdiğinizde ne görüyorsanız, uygulamada da aynısını göreceksiniz.

Steve Jobs'ın bundan 12 sene önce iPhone'da uygulamak istediği ancak dönemin teknolojilerinin yetersizliği sebebiyle uygulamadığı bir teknoloji PWA.

Avantajları:
--> Sizden aldığımız tek izin, push bildirim izni. (Uygulamayı kurarak kabul etmiş olursunuz, ayarlardan değiştirebilirsiniz).
--> Marketten indirilmez. Güncellemeye gerek yoktur.
--> Cihazınıza bildirim yollamak dışında hiçbir yere erişmez.
--> Hem Android, hem iOS desteklidir.
--> Web portalıyla aynı hızda, yeri geldiğinde daha hızlı çalışır.
--> Çok ama çok az yer kaplar. Sisteminizde en az yer kaplayacak şey budur.

Dezavantajları:
--> Halen emekleme aşamasında, sorun yaşayabilirsiniz. (Uygulama bazında, cihazınıza zararı olamaz)
--> iOS tam destekli değil. iOS kullanıcıları yüklemekte sorun yaşayabilir.
--> iOS'e bildirim gelmez.
--> iOS'de kurmak için ufak bir hamle yapmak gerekiyor. (Birazdan bahsedeceğim)

Nasıl kurulur (Android) ?
Android cihazlarda kurmak için yapmanız gereken Google Chrome tarayıcısında otopark.com/forum adresine girmek. Daha sonrasında adres çubuğunun yanındaki üç noktaya tıklayın (forumun da sağ tarafta üç nokta menüsü var, o değil). Uygulamayı Yükle'ye basın. Karşınıza çıkan ekranda tekrar Yükle düğmesine basın. Uygulama ana ekranınızda olacaktır.

android.jpg


Nasıl kurulur (iOS) ?
iOS'de tam destekli olmadığı için, kurulum aşamasında hızlı olmanız gerekiyor. Evet, doğru duydunuz. İşlemi hızlı yapmanız gerekiyor ki başarılı olabilesiniz. Safari web tarayıcısında otopark.com/forum'u açıyoruz, aşağıdaki Paylaş düğmesine basıyoruz, Ana Ekran'a ekle diyoruz. Sonrasında sağ yukarıdaki Ekle'ye basıyoruz.

Ana ekranınıza eklendikten sonra OTOPARK uygulamasına basın. Eğer web tarayıcısında açılıyorsa, olmamıştır. Eğer kendi başına uygulama gibi açılıyorsa olmuştur. Bu durumda basılı tutup silip tekrar deneyin. Ben defalarca kez denedim, en sonunda oldu. Bunu Apple elbet halledecektir. Belki de sorun sadece bendedir. Bilemiyorum.


iphone_pwa.jpg


Nasıl kurulur (Windows, Mac)?

Google Chrome tarayıcısından otopark.com/forum adresine girin. Arama çubuğunun sağ üstündeki ikona tıklayıp Yükle düğmesine basın. Winodws kullanıcıları ana ekranları ve sistem arama çubuğu üzerinden ulaşabilirken, Mac OS kullanıcıları kurulum tamamladıktan sonra karşılarına çıkan uygulamayı masaüstü, dock veya herhangi bir yere alabilirler.

Bana sorarsanız masaüstü versiyonunu kurmak çok mantıklı değil ama nasıl isterseniz.

Ekran Resmi 2021-05-12 22.01.55.png




Sorunlar ve Çözümleri

1.) iOS kullanıyorum yaptım yine web sayfasında (Safari'de) açılıyor.

Silip tekrar deneyin. Hızlıca yapmayı deneyin, olmadı yavaşça yapmayı deneyin. Apple tarafından kaynaklanan bir hata var, düzeltilir. Belki düzeltilmiş bile olabilir.

2.) Android kullanıyorum bende "Uygulamayı Yükle" seçeneği çıkmıyor.
Telefonu kapatıp açıp, arkadaki tüm programları kapatıp Chrome'u açıp tekrar deneyin. Google Play Store'dan Chrome güncelleştirmesi var mı kontrol edin. Eğer olmuyorsa, forumda bir süre gezinin, arada sırada tekrardan bakın. Eğer ne yaparsanız yapın gelmiyorsa sizinkisi uyumlu değildir. (Normalde 24 saat sonra gelme ihtimali var)

3.) Bu bizim girdiğimiz web tarayıcısındaki versiyondan farksız, neden kullanıyım?
Kullanmayın. Web tarayıcısını kullanın. Bu versiyon sitenin belli kısımlarını önbellekleyerek daha hızlı gezinmenize yardımcı olur, cihazınız destekliyorsa bildirim yollar. Web tarayıcınızda sekmeleriniz arasında ileri geri yapmanıza, pilinizi fazla tüketmenize engel olur.

4.) Bildirimleri nasıl kapatırım?
Site içi bildirimler "Uyarı", cihazınıza düşen bildirimler "Push" olarak geçer. Profil ayarlarınızda "Tercihler" bölümünden ne için bildirim almak istiyor, ne için almak istemiyorsanız tek tek belirtebilir, isterseniz komple açıp kapatabilirsiniz. Tercihler'e gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

5.) iOS'de geri gitme düğmesi yok, biz nasıl geri gideceğiz?
Ekranın sol köşesinden sağ köşesine parmağınızla çekin. Aynı şekilde geri gittiniz ama tekrardan eski pencerenize dönmek istiyorsanız, sağ köşeden sol köşeye çekebilirsiniz.

6.) Bunlar haricinde bir sorum var.
Lütfen aşağıda bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.
 
Son düzenleme:

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,655
1
64,531
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Ben bayıldım, emeğine sağlık 😊
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım