Forum Üyelerinin Hobileri

Hobileriniz ?

  • Aşçılık

  • Futbol / Basketbol

  • Fotoğraf / Resim

  • Koşu, Yüzme

  • Sinema / Tiyatro

  • Bilgisayar Oyunları / Yazılım

  • Bisiklet / Kamp / Doğa Gezileri

  • Model Oyuncak

  • Vücut Geliştirme

  • Diğer(Lütfen Belirtiniz)


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

mtb_rider

Mustafa Özer
Panpa
6 Eyl 2020
783
1,496
2,520
37
Sakarya
Marka
Kia
Merhaba

Otomotiv dışında ilgilendiğimiz, uğraştığımız hobileri burada paylaşabiliriz. Eminim mühim derece de etkileşim olacaktır. Konu altında hobilerinize yönelik fotoğraflarda paylaşırsanız pek keyifli olur.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: hakikionur

inzfatih

Fatih
Panpa
16 Eyl 2016
2,060
4,343
4,220
varsova
Marka
Porsche
15 sene oncesine kadar dag tirmanisi, rafting gibi doga sporlariyla ilgileniyordum fakat yas ilerleyince bunye kaldirmiyor, sonra yuzme ve squba divinge merak sardim birkac sene, son zamanlarda acik havada oynayabilecegim tenis ve golf ile zaman geciriyordum ki suan korona tedavisi altindayim sonrasinda ne olur bilinmez, bireysel ve dogayla icice sporlari daha cok seviyorum.
Spor disinda RC araclarla ilgilendim bir sure ama sarmadi. Muzikle ilgilenmek isterdim ama iyi bir dinleyiciden ileri gidemedim.
Birde DIY (kendin yap) tarzi seylerle ugrasmayi seviyorum, eski ama parcasi bol bulunan bir araba alip ilerde pazar gunlerimi bu tarz seylere ayirabilirim oyle bir planim var.
 

Reddington

Panpa
15 Eki 2016
1,809
1
4,131
3,770
İstanbul
Marka
MINI
Pandemi öncesinde, vücut geliştirme için spora gidiyordum. Ama amacım öyle kanatlarım açılsın, 60 cm kollarım olsun vs değildi, dengeli ve fit bir fizik, ve güçlü bedendi. Genellikle ofiste veya araçla iş yapıyorum, Hareketsiz bedeni kuvvetlendirmek gerek.

Şu an boş vakitlerde PC oyunları ile zaman ayırabildiğim kadarıyla, ve pek "aşçılık" sıfatına yakışacak kadar olmasa da, keyif alacağım yemeklerle uğraşıyorum. Geneli "et" oluyor :p
 

mtb_rider

Mustafa Özer
Panpa
6 Eyl 2020
783
1,496
2,520
37
Sakarya
Marka
Kia
6 yaşında iki tekeri öğrendiğimden itibaren üzerinden inmedim. Hayatımdan sökemeyeceğim şey bu sanırım. 2014 itibari ile vakit buldukça tur bisikletçiliği yapıyorum.

İstanbul'a ilk yerleştiğim dönemlerde fotoğrafçılıkla uğraştım. 4 yıl kadar emek verdikten sonra ekipmanı satmam gerekti. Sonrasında bir daha ekipman toplayamadım ama öğrendiklerimi telefon fotoğrafçılığında uygulamaya devam ediyorum.

uu.jpg


Tur bisikletçiliği çok sık yapabildiğim bir şey olmadığı için aktif yapabileceğim ve yine dışarıda yapabileceğim bir spor daına ihtiyacım vardı. Kendimi sebepsizce koşarken buldum. Haftalık rutin antrenmanların dışında, Mart'ta Efes Ultra 23k, Mayıs'ta Dağyenice 13k, Haziranda Sapanca Ultra 23k. Şimdilik plan bu ama daha genişleyecek.

Kısa süre önce paten'e başladım ancak bir hayli zor. 5 yaşında bebeler patinaj çekerken, ben ayakta durmakta hala zorlanıyorum.


drfgd.jpg
 
  • Beğeni
Tepkiler: g.c. ve furkano

kalender195

Mehmet Emin Kalender
Panpa
25 May 2017
896
1
1,710
2,520
27
İzmir
Marka
Volkswagen
Pandemiden önce minimum haftada 1 sinemaya giderdim. Son seansa alıyorum biletleri ve şehirden biraz uzak veya ulaşımın kolay olmadığı avmlerden alıyordum. Gidip gelirken de boş yollarda gece sürüşü de ayrı bir keyif oluyor. Son seans seçmemin sebebi ise salonun boş olması oluyor. Maalesef ki gürültü ve kalabalığı hiç sevmiyorum.

Sanırım forumdaki herkesin araç kullanma hobisi vardır. Ben de özellikle uzun yol yapmayı çok seviyorum. Senede birkaç kez memlekete gidip geliyorum. Sadece gidiş 1250 km. Son 550 km ise otoban.

Mesleğimle ilgili araştırma yapmayı seviyorum. Bir yandan da tezli yüksek lisans yaptığım için yapmak zorunda olduğum araştırmayı hobi haline getiriyorum.

Hobi sayılır mı bilmiyorum ama, öğrencilik hayatımdan bana kalan bir diğer şey ise günde bazen 1 litre kahve içiyorum. Çok sabahlıyorduk. Genelde sade filtre kahve içiyorum. Adı lazım değil yeşil logolu firmayı gördüğümde mümkün mertebe duruyorum. Fakat son zamanlarda sağlık problemlerinden dolayı çayı ve kahveyi baya azalttım.

Eskiden çok kitap okurdum, sık sık dergi alırdım maalesef ki son zamanlarda bu alışkanlığımdan iyice koptum ve bunun için kendime çok kızıyorum.

Konu güzel olmuş. Takipteyim 😀
 

Alper45

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
2,075
3,073
4,070
26
Sahibinden.com'da gezmek :) . Şu sıralar pandemi sebebiyle bilgisayar haricinde neredeyse hiç bir şey yapamıyorum.
 
  • Beğeni
Tepkiler: fujiwara

Bedirhan

Reis
Yönetici
Admin
Destekçi
8 Eyl 2016
6,278
21,696
5,320
26
Avcılar-Darıca
Simulator oyunları ile çok vakit geçiriyorum. ETS2. AC vs.
RC araçlarla çok ilgilenirdim ancak uzun süredir bi aksiyonum yok yatıyor araçlar. Drone'lere merak sardım, DJİ Mavic Mini niyetim var ama nasip bakalım havadan bir yerden 2-3k gelirse olur :D SHGM İHA Pilotluk yetkim var yani söylemesi aybolmasın :p
3d yazıcı, baskı, modelleme ile de uğraşıyorum vakit buldukça. Photoshop ve Premiere öğrenmeye çalışıyorum ancak dersler çok ağır olduğu için vakit kalmıyor, araçlarla oynaması vs. keyifli oluyor.
Asosyal spec hobilere sahibim tam olarak :D
 

HaniBanaDemiş

Rıfat
Profesör
2 Şub 2021
205
151
1,085
38
İstanbul
Marka
Opel
İlginç bir konu olacak belli :)
Ben Diğer seçeneğini işaretleyenlerdenim. Çocukluktan kalma alışkanlık ansiklopedi okumayı severdim. Şimdi ise Vikipedi ve benzeri siteler. Bazen atıyorum bir arabanın motor bilgilerine bakmaya giriyorum ve zaman geçiyor kendimi birinci dünya savaşında kullanılmış bir tüfeği incelerken buluyorum. Linkten linke tıklamak çok zevkli :D
 

mehmeetakiff

Profesör
5 Haz 2020
519
1
946
2,020
22
Bir Yerler
Marka
Volkswagen
Hobi olarak olacaksa YouTube için boş vakitlerimi değerlendirmek açısından video çekiyor, içerik üretiyorum hem vakit geçiriyorum hem insanlara faydasını gördükçe mutlu oluyorum hem de kendimi premiere pro, photoshop gibi programlarda geliştirebiliyorum.
Onun haricinde de simülasyon oynuyorum Assetto Corsa, ETS2, City Car Driving gibi.
Bir de hobi sayılırsa arada bölümümle alakalı, ya da genel sağlık ile alakalı PubMed gibi akademik oluşumlardan makaleler okuyup hem İngilizce açısından hem de akademik açıdan kendime bir şeyler katabilmeye çalışıyorum.
Temel amacım tamamen gelişen dünyada çağdan kopmazken boş şeylere ayıracağım, saçma gündemlerle vaktimi harcayıp da olduğum yerde saymak yerine hep daha iyisine ulaşmak, potansiyelimi tamamen kullanmaya çalışmak ama bunu yaparken de haz aldığım, mutlu olduğum şekilde yapmak. İyi kötü bir şekilde gidiyoruz bakalım 🙃
 

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,031
3
4,921
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Pandemi öncesi ben de Body Building'e girişmiş olanlardanım,hiza istikamete gelecektik ki pandemi patladı.Daha önceden de yaptığım için belli bir form tutuyordum ama şu sıralar iyice saldım :( Pandemi sonrası salonlar beni bekler.Müzisyenim,@FurkanKarka dostum ile iki basçıyız,kendisi de çok kaliteli bir müzisyendir iyi ki tanışmışız kendisiyle.Daimi olarak müziğe bağlıyım.Yıllarca yüzdüm,derecelere girdim fakat lokasyon değişikliği sebebiyle ara verdim,okullar açılınca fitness gibi ona da devam edeceğim.Bilgisayar oyunlarını vs. zaten söylemeye gerek yok.Pandemiyle birlikte 12 senedir rafta bozuk halde duran nitrolu rc arabamı tamir ettirdim ve aktif olarak şuan bu hobiyle uğraşıyorum;

Screenshot_20210222-153749_Gallery.jpg
Screenshot_20210222-153802_Gallery.jpg


Araç Kyosho Fazer 4WD 1:10 Audi A4 quattro DTM,çocukluktan bu yana süregelen bir mekanik-elektronik aşkımın olmasından dolayı şuanda bu hobiyi edinmek bana ilaç gibi geldi.Sürecek yeri olan herkese tavsiye ederim,tabii boş vakit,teknik bilgi ve maalesef bir miktar ayrılmış bütçe de bu nitrolu araç hobisi için gerekiyor.Çok hassas ve pahalı bir hobi,araç bir yerimden arıza çıkarsam diye gözünüzün içine bakıyor,bozulunca da açtığı masraf bir dünya para ediyor.Verdiği keyfin yanında lafı bile olmaz,ama bilinmesinde fayda var.
 

MehmetAydin

Mehmet AYDIN
Panpa
10 Haz 2019
1,813
2,085
2,570
31
Niğde
Marka
Chevrolet
Şu ana kadar en keyif aldığım şey akvaryum kurmak.7-8 yıl ciddi ciddi hem zaman hem bütçe ayırdım.Yine istiyorum ama hayalimdeki akvaryum hayli maliyetli ve istediğim gibi ilgilenebilmem için ufaklık biraz büyümeli.Buradan Takashi Amano'ya selam olsun.Bu işin üstadıdır kendileri.
 

MesutC.

Profesör
23 Şub 2019
50
1
39
1,020
istanbul
Marka
Renault
Balığa gidiyorum. Hem de her fırsatta neredeyse Gerek yemli ya da spin. Gerekse hem tatlı hem tuzlu suya gidiyorum. Bazen öyle oluyor ki insan akıllı işi değil bu diyor fakat takip eden hafta sonu sabah güneş doğmada yine deniz kenarında buluyorsunuz kendinizi =)
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,787
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Vücut geliştirme ve açık alan koşusu.. Bir çok başka hobim olsa da bu ikisinden daha çok keyif aldığım hiç bir şey yok hayatta. Hatta öyle keyif alıyorum ki hobiden mesleğe doğru dönüşecek gibi duruyor. 20 metre koşunca vücudu ağrıyan, nefes nefese kalan birisinden 10-15 km boyunca koşabilen birisine dönüştüm. 30 kilo verip üstüne vücudu toparlayınca bir yerden sonra yaptığın şey hobiden çıkıp aşka dönüşüyor.
 
Son düzenleme:

DKB34

Panpa
Beta Programı
8 Eyl 2016
863
2,005
2,520
27
İstanbul
Marka
Seat
Model araç topluyorum. 1:64 ile başlayıp şuan 1:18 e döndüm. Diorama yapmak istiyorum ama elimden pek gelmiyor. Ayrıca, haziran ayından beri tekne ile ilgilenmeye başladım, denizcilikte güzelmiş. Eskiden İstanbul da toplu bisiklet sürüşlerine katılırdım, ama uzun süredir katılmıyorum.
 

mtb_rider

Mustafa Özer
Panpa
6 Eyl 2020
783
1,496
2,520
37
Sakarya
Marka
Kia
Vücut geliştirme ve açık alan koşusu.. Bir çok başka hobim olsa da bu ikisinden daha çok keyif aldığım hiç bir şey yok hayatta. Hatta öyle keyif alıyorum ki hobiden mesleğe doğru dönüşecek gibi duruyor. 20 metre koşunca vücudu ağrıyan, nefes nefese kalan birisinden 10-15 km boyunca koşabilen birisine dönüştüm. 30 kilo verip üstüne vücudu toparlayınca bir yerden sonra yaptığın şey hobiden çıkıp aşka dönüşüyor.

2 yıldır koşuyorum. Kilo anlamında hiç bir etkisini görmedim. Çünkü mutfağımı olması gerektiği gibi kontrol edemiyorum. Koşmayı sevsem de eziyete dönüşebiliyor bazen. Antrenmanlar 6-7-8k, yarışlar en fazla 11k. Martta Efes Ultra'da ilk defa 23 koşacağım bakalım. Çok heyecanlıyım. İlk uzun koşum ve ilk trail.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,787
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
2 yıldır koşuyorum. Kilo anlamında hiç bir etkisini görmedim. Çünkü mutfağımı olması gerektiği gibi kontrol edemiyorum. Koşmayı sevsem de eziyete dönüşebiliyor bazen. Antrenmanlar 6-7-8k, yarışlar en fazla 11k. Martta Efes Ultra'da ilk defa 23 koşacağım bakalım. Çok heyecanlıyım. İlk uzun koşum ve ilk trail.
Beslenme dengesi ve duzeni kilo vermede en onemli etkendir. Bununla birlikte kosuda kilo verebilmek icin gereken seylerden biri ortalamanin ustunde nabiz duzeni tutturmaktir. Kalp ritmi ve nabi yukseldikce vucut yag yakmaya baslar. Bunun haricinde kosunun cok farkli varyasyonlari vardir. Kimisi 20 km araliksiz dusuk hizli sabit kosu yapar. Ona oyle bir interval dedigimiz hiit antrenmani kosusu yaptirirsin ki 5.km'de yere serilir yorgunluktan eger buna dair bir aliskanligi yoksa. Ben artik kilo vermek icin degil kondisyonu ve dayanikliligi korumak icin kosuyorum. Ama yaz gelince yag oranimi iyice dusurmek icin hiit kosulari statta yapiyorum. Cok yuksek hizli depar seklinde metre ya da saniye cinsinden kosuyorum. Ardindan ayni metre ya da saniye suresince yuruyerek dinleniyorum. Bu araliksiz bir kac km devam ediyor ama canim cikiyor.

Tabi bu tarz antrenmanlara, kosulara vucudun uygun olup olmamasi durumu onemli. Normal bir insanin, spora yeni baslayanlarin bu sekilde yuksek tempolu hiit yapmasi sakincali. Hani yaziyi goren arkadaslar olursa direkt kalkismasinlar.
 
  • Beğeni
Tepkiler: mtb_rider

kekum34

Emirhan KEKUM
Panpa
8 Eyl 2016
2,347
5,331
4,270
22
İstanbul
yatmak, uyumak bu aralar en büyük hobim. arada kalan zamanlara derse giriyorum. sonra birkaç saat de koltukta oturup tekrar özlediğim hobime geri dönüyorum. arada mutfağa grip bir şeyler denemeyi seviyorum bazen gördüğüm tarifleri yapmak hoş oluyor.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım