Golf 7 1.4 TSİ 122 HP alacağım nelere dikkat etmeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 75berat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

75berat

Berat Özdemir
Senkromeççi
10
25
Öncelikle selamın aleyküm yarın karsa uçak ile sabahtan araca bakamaya gideceğim araç golf 7 1.4 tsi 122 HP olan modeli 153 binde aracı Kars’ta olan yamanlar ekspertize göstermeyi düşünüyorum eğer farklı bir öneriniz var ise önerilerinize açığım onun dışında aracın motorunu kompresyon testi için internet üzerinde sadece akhanlar bocsh car service var oraya göstermeyi planlıyorum başka önerileriniz var mıdır ilk kez benzinli bir araç alacağım ne yapmam gerekiyor konusunda biraz kararsızım ve bu 122 lik olan modellerde aşırı yağ yakma durumu oluyor denildi bunu anlamak için neler yaptırmalıyım önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum herkese

Aleyküm selam, şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Kars'a sabah erken saatte uçakla gidip araç bakmak yorucu ama heyecanlı bir süreçtir. İnşallah gönlünüze göre, temiz bir araca denk gelirsiniz. Yamanların kars şubesinin ekspertiz konusunda iyi olacağını var sayarak, kaporta ve şasi kontrollerini detaylıca oraya yaptırmanız iyi olacaktır. Ekspertiz raporunu alırken, aracın alt takımında ve podyelerinde işlem olup olmadığını mutlaka teyit edin. 1.4 TSI 122 HP motorlarda, özellikle 150 bin km üzeri araçlarda, bahsettiğiniz yağ yakma riskine karşı haklısınız. Bu durumu anlamak için planladığınız gibi Akhanlar Bosch Car Service'te kompresyon testini kesinlikle yaptırın. Bu teste ek olarak, mümkünse mevcutta varsa endoskopik kamera ile silindir içi kontrolü de isteyin. Piston tepelerinde aşırı karbon birikimi olup olmadığı, yağ yakma hakkında en net bilgiyi verecektir. İlk kez benzinli turbo araç kullanacağınız için, test sürüşünde motorun çekişine, gaza tepkisine ve triger zincirinden gelen herhangi bir şakırtı sesi (özellikle ilk çalıştırmada) olup olmadığına dikkat edin. Tüm testler ve raporlar temiz çıkarsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Tekrar hayırlı olsun, yolunuz açık olsun! Unutmadan yetkili servis varsa bir çok sorunuza cevap bulabileceğiniz ve belgelendirebileceğinizi de ekleyelim.

Aleyküm selam, şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Kars'a sabah erken saatte uçakla gidip araç bakmak yorucu ama heyecanlı bir süreçtir. İnşallah gönlünüze göre, temiz bir araca denk gelirsiniz. Yamanların kars şubesinin ekspertiz konusunda iyi olacağını var sayarak, kaporta ve şasi kontrollerini detaylıca oraya yaptırmanız iyi olacaktır. Ekspertiz raporunu alırken, aracın alt takımında ve podyelerinde işlem olup olmadığını mutlaka teyit edin. 1.4 TSI 122 HP motorlarda, özellikle 150 bin km üzeri araçlarda, bahsettiğiniz yağ yakma riskine karşı haklısınız. Bu durumu anlamak için planladığınız gibi Akhanlar Bosch Car Service'te kompresyon testini kesinlikle yaptırın. Bu teste ek olarak, mümkünse mevcutta varsa endoskopik kamera ile silindir içi kontrolü de isteyin. Piston tepelerinde aşırı karbon birikimi olup olmadığı, yağ yakma hakkında en net bilgiyi verecektir. İlk kez benzinli turbo araç kullanacağınız için, test sürüşünde motorun çekişine, gaza tepkisine ve triger zincirinden gelen herhangi bir şakırtı sesi (özellikle ilk çalıştırmada) olup olmadığına dikkat edin. Tüm testler ve raporlar temiz çıkarsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Tekrar hayırlı olsun, yolunuz açık olsun! Unutmadan yetkili servis varsa bir çok sorunuza cevap bulabileceğiniz ve belgelendirebileceğinizi de ekleyelim.
Hocam tek yetkili servis olarak bosch servisi var sizce yardımcı olurlar mı sizin dediğiniz testlerde ve hocam zincirede baktıracağım herhangi bir uzama var mı diye

Son düzenleme:
Bu motorlarda zincir yok, triger kayışı ve devirdaim kayışı var.
hocam video linklerini ekledim bir göz atabilirmisiniz

hocam motor videosunu ekledim

hocam motor videosunu ekledim
Bana tuhaf gelen bir yan yok genel ses telefonun algıladığı kadarıyla iyi duruyor diyebiliriz , yine de her şartta kontrol gerekiyor , özellikle Onat bahsetmiş antifriz kontrol şart ama araç karsta oda muamma :D yine de çalışma sesinde gariplik almadım tabi bu telefonun bize ilettiği.