Golf7 ve Egea'nın Yol Tutuşları

hoodie54

Profesör
8 Ara 2019
93
1
51
1,020
balıkesir
Marka
Nissan
Günaydın herkese. Golf-7 ve fiat egea'nın viraj performansları, kayma eğilimleri, şase tepkileri nasıldır? Hangisinin yol tutuşu daha iyidir? Teşekkür ederim.
 

DouglasAdams

DOKTOR
Destekçi
24 Mar 2017
9,898
2
24,175
5,320
İzmir
Marka
Toyota
İkisi de iyi yol tutar. (Çoğu) egea bir symbol bir taliant bir city bir 301bir accentden iyi yol tutar ancak golf7 ile kıyas kabul etmez. Ancak hatchback donanım manuel ve 1,6 mj motor dışında bir motorlu egea ile golf7 yol tutuşu arasında makas kapanıyor bayağı.Hatta eğlencelilik tarafı egeanın daha ağır basıyor orda
 

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,006
3
4,827
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Golf limitleri yüksek olan ancak aştığınız zaman ciddi ani hareketleri olan bir şasiye sahip.Genellikle önden korkutucu derecede kayıyor bu yüzden işi bilen insanların arabası değil pek.Egea’nın ise sınıfına göre iyi bir tutuşu var ancak sınıf itibariyle Golfün altında dolayısıyla kıyas kabul etmez.

Golf özellikle güçlü motorlarla kafadan çok açıyor ve ESP tabanlı çalışıyor,en ufak eğlenceye izin vermiyor.Otoparktaki Golf 7 videosundaki söylenenler ile birebir paralellik taşıyor benimde deneyimlerim,yani tutuşu limiti yüksek bir araç ancak fazla zorlamaya gelmiyor,belirsiz tepkiler veriyor iş ESP’nin toplamasına kalıyor.Buna kıyasla Egeanın tutuşu daha kontrol edilebilir ve eğlenceye müsait diye düşünüyorum.Fazla Egea kullanmadım ama Golf 7.5 deneyimim epey var.
 
  • Beğeni
Tepkiler: cerberra

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,942
7
51,189
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Golf 7'nin sadece torsiyonlularını kullandım. Karşılaştırmalarım öyle olacak.

Golf çok güvenilir araba. düzgün yollarda sıfır sıkıntı. Hatta limitlerine kadar insana "bu da araba bee" dedirten huzurlu güvenli bir sürüşü var. Limitler aşıldığında ise kendini önden salıyor, sonra işte xds esp vs. ne var ne yoksa hepsi şıkır şıkır çalışıp fizik kurallarının el verdiği şekilde rayına tekrar sokuyor. Arkayı ancak virajda bozuk yola denk gelirse salar, onda da yine esp çok seri şekilde rayına sokar. Temiz, güvenli, ama limitler aşılırken son derece keyifsiz arabadır.

Egea'nın sedanını konuşuyorsak özetim fiyatının çok üstünde bir yol tutuşa sahip. Hatta Golf ile karşılaştırması sorulacak kadar üstünde =). Tabii günümüzde iyi lastikli iyi kondisyonda örneklerini bulmak Golf'ten çok daha zor. Standart sürüşte bunu Golf kadar hissettirmez çünkü sağa sola daha fazla yatıyor, bunu tecrübe etmek için gözü karartmak gerek. Limitler aşılırken Golf'ten daha oynak. Burnunu yere daha iyi gömüyor, arkası gezmeye meylediyor. Eğlence unsuru daha ileride, güvenlik konusunda ise daha uzman eller istiyor. Esp yine işini yapıyor.
Egea HB ise Egea sedana göre bir gömlek daha medeni. Golf'e göre yine biraz daha fazla yatıyor, ama arkanın oynaklığı sedan kadar değil. Bir de bozuk yolda sedandan daha az dağılıyor. Yalnız bu araba çok ince dengelerde gibi geldi bana. Ben sadece 1.6mjet motorlarını kullandım. Motoru değiştiğinde (dolayısıyla burun ağırlığı değiştiğinde) söylediklerim tamamen doğruluğunu yitirebilir.

Genel olarak eş koşullarda Golf'ün virajlarda kaymaya başladığı hız Egea'dan yüksektir. İkisini de beğeniyorum.
 

OguzhanC

Panpa
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
763
1,597
2,520
26
Kocaeli-Ordu
Marka
Peugeot
Egea ile gazlamak daha keyifli :D ancak ağırlıklı olarak 225/45/17 lastik ebatlı versiyon kullandığımı belirteyim
 

atoprak

Aydın
Panpa
5 Kas 2016
1,589
2,193
2,520
Aalsmeer
Marka
Yok
Yani... belki bir tık değişik bir yorum olacak ama .. Bolca Golf 6-7.5 ve hatta Leon mk3, 3.5 eskitmiş biri olarak yazmak istedim...
Golf 7 ile ilgili yazmayacağım.. ama kısaca oldukça güvenli, güvensizlik durumlarında elektronikler ile işi toparlayan bir araba... Kalkışlarda yaşanan sarma durumu, yolda, viraj içinde yaşanmıyor ... bu konularda aklınızda hiç ? olmasın ...

Yalnız işin bir de keyif boyutu var...
Geçen yqz hybrid bir corolla kiralamıştım tatile giderken ... limitleri Golf kadar yüksek değil ama kesinlikel güvensiz hissettirmiyor .. yalnız bence daha keyifliydi..hafif oynak .. ama çok dengeli, güzel bir şasi hissiyatı veriyordu ... bu hissiyat Golf te yok mesela...Golf da biraz daha ray da dönme hissi oluyor...
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım