Goodyear Eagle F1 Assymetric 3 Deneyimler

Hangisi tercih edersiniz?


  • Kullanılan toplam oy
    9
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ozgur Gunes

Özgür Güneş
Panpa
7 Eyl 2016
4,158
1
8,076
4,820
28
Ankara
Marka
Peugeot
Arkadaşlar merhaba, başlıktaki lastikleri tahminim 3-4 ay önce satın aldım. Önceki lastiklerim otomobilimin önceki sahibinden kalma Starmaxx ST-730 V desen 225/45 R17 94W idi. Bu lastiklerle piste girdim,uzun yol yaptım, her türlü zeminde kullandım, hiç memnun değildim, en son annem lastiklerden bir tanesini patlatınca bahaneyle yeni çıkan Goodyear ları aldım. Öncelikle beni gaza getiren Sinan abinin katıldığı Assymetric 3 lansmanı idi, ertesi hafta aldım zaten. Bu lastiği alırken Continental ContiSportContact 5, Nokian zLine, Michelin PilotSport4, Dunlop SportmaxxRT2 ler arasında kaldım. Conto CSC5 lerin tanesi 320 lira idi, çabuk bitiyordu, çok sertti, AB etiketinde 72db yol gürültüsüne sahipti. zLine'ı yakın bir zamanda abim aldı, çok memnun, tanesi 250 lira, riske giremedim alırken. PilotSport4 dehşet pahalıydı ve Michelinlerin dayanıksız yanak yapısı ve And abinin memnun olmaması nedeniyle almadım. Dunlop niye almadım bilmiyorum. Kısacası aldığım lastikler beni her yönden memnun edeceğini düşündüğüm için aldım. Öncelikle lastiğim 225/45 R17 91V, aracımla tam olarak uyumlu, 91V ve 91Y arasında kalmıştım; çünkü Y nin AB etiketi C, V nin E idi, ben orijinaline sadık kaldım. 2'inci olarak tanesini 275 liradan aldım ve rakip markalara göre fiyatı çok iyi idi. Ayrıca AB etiketinde A ıslak performansı ve 68db lik yol gürültüsüyle ki spor lastiğe göre çok sessiz beni mest etmişti. Ayrıca rakip markalardan daha dayanıklı olduğu önceki modellerinde kanıtlanmış. Yeni bir lastik olduğu için net olarak kimse ömrü hakkında yorum yapamaz :) Şimdi lastiği aldığımdan beri gene her koşulda inceleme fırsatım oldu. İlk olarak ıslak performansına gelirsek, çok çok çok iyi, son günlerde sürekli yağan yağmurlarda fren ve ani kalkışlarda beklentimin üstünden çıktı, kesinlikle bana bir tehlike yaşatmadı. 2. olarak yol sesi olarak önceki 73db lik lastiklerimden sonra uzun yolda derin bir oh çektirdi, gerçekten çok sessiz. 3. olarak kuru performans yol tutuş ve frenlemeler çok iyi, hele taktığım son yay ve kule gergisinden sonra lastik kendini iyice öne çıkardı ve önden kopmalar sıfıra indi. Aracım çok arkadan kopuyordu, onu azalttı ama ani kopmaları ne yazıkki sıfırlayamadı. Konfor olarak ne sert ne de konforlu diyebilirim. Ayrıca lastikler çok hafif, bu da bir avantaj neticede. Aklıma şimdilik bunlar geldi, unuttuğum bir şey ya da aklınıza takılan bir şey varsa yorum olarak yazabilirsiniz.




 

Metinm

Profesör
8 Eyl 2016
73
225
1,060
Kazasız belasız güle güle kullanın iyi bir seçim yapmışsınız. Geçen yıl goodyear-eagle-f1-assymetric-2 aldım Ds4 aracıma 225/45/18 ıslak -kuru yol tutuşu harika seside bir nebze düşük hakikatten. Başımdan şöyle bşr durum geçti Yağmurlu bir günde Otobanda yüksek süratle bir su birikintisine girdim araç suda kayboldu öncamım 6-7 sn açılmadı sudan ama araç bir nebze olsun yoldan kopmadı, çakılmadı, savrulmadı girdiğim gibi dümdüz çıktım şükür. Bu yıl yeni bir araç aldım lastikler Dunlop sport maxx ebatları bire bir aynı bu lastiklerlede sorun pek yaşamadım açıkçası ama ıslakta biraz kayma potansiyeli fazla gibi geliyor bana yeni araç 4 çeker olduğundan kurtarıyor kendini bence. Goodyear ları söküp yeni aracıma takıcam en kısa sürede.
 

Ozgur Gunes

Özgür Güneş
Panpa
7 Eyl 2016
4,158
1
8,076
4,820
28
Ankara
Marka
Peugeot
Bence mevcut lastiklerinizle devam edin, onlarda çok iyi diye biliyorum. En kötü kışın Ultragrip alırsınız. Ben Conti TS850 aldım, memnunum ama beklentim daha yüksekti. O zamanlar bilgi eksikliğimden dolayı 16" sonuçlarına bakıp TS850 aldım, 17" de Goodyear Ultragrip 9 daha yüksek puan almış, eğer 18" içinde aynı durum söz konusu ile kış lastiklerinizi Goodyear almanız yeterli olacaktır bence. Gereksiz masraf olur, seçim sizin elbette.
 

fthz

Profesör
19 Eyl 2016
111
60
1,035
38
istanbul
Bende de Assymetric 2 mevcut, yol tutuşu ve fren performansı güzel. Islak zemin deneyimim daha olmadı. Aslında pek anlamam lastik özelliklerinden ve hissettiktirdiklerinden ama yol gürültüsü babamın aracından (2011 focus 17" jant starmaxx) daha düşük galiba. Yanakları jant koruması için ideal.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım