Gürcistan'dan otomobil nasıl getirilir?

Selimkaratal

Takipçi
14 May 2019
1
0
10
35
Marka
Alfa Romeo
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba !
Gürcistan da 2 senedir yaşayan birisi olarak yaklaşık 6 ay önce Türkiye de kullanmak için 2011 model Camaro RS aldım ,sadece izinlerimde kullanıyorum. Türkiye fiyatının 5 te 1 i fiyatına denk geldiği için de oldukça makul.
Yazıların hepsini detaylı olarak okudum , kesinlikle doğru bilgiler. Lütfen eksik bilgi ile buralara gelmeyin mağdur olan çok arkadaş tanıyorum. Genellikle Batum tarafında insanlar kandırılıyor . Tiflis te yaşayan birisi olarak mümkünse Tiflis teki araçlara bakın.
Rustavi deki Autopapa araç pazarında insanlarımızın kandırıldığına şahit oldum, siz en iyisi myauto.ge sitesinden kendiniz bulun zaten çoğu ya İngilizce ya da Türkçe biliyor.

Bunların dışında Gürcistan ile ilgili merak edilen herhangi bir konu varsa da seve seve yardımcı olurum.
Merhaba oturum izni almak için yardıma ihtiyacın var. Teşekkürler
 

atadincselim

Takipçi
16 Haz 2019
1
0
10
42
Marka
Ar-Bus
Tesekkurler, Ciddi ciddi dusunursen elimden geldigince yardimci olurum.

Aslinda bu konu ile ilgili sadece bir sekilde muafiyet var onu eklemeyi unutmusum.
Yurtdisindan emekli olanlardan 185 gun sarti aranmiyor, tabi bu durumda ornegin araci Almanya dan alabilmek icin oturum, cifte vatandaslik vs gerekecektir. Zaten Almanya dan emekli olanlarin cifte vatandaligi oluyor.

Olabilir :D

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
saracer
Emeklerine sağlık. Kılavuz niteliğinde olmuş dostum..

Gürcistanda oturumumu aldım. Şimdi 185 günüm tamamlanana kadar birkaç avrupa seyahatim var. O esnada Almanya'dan istediğim araca bakıp oldu olacak kendim mi Gürcistan'a ithal etsem diye düşünmekteyim. (2016 ve sonrası Range Rover Sport ile ilgileniyorum..) Bu kısımla ilgili biraz detay bilgi, yönlendirme ve (yanlış hatırlamıyorsam bir akrabanızın Almanya'da yaşadığından bahsetmiştiniz) yardım alabilir miyim? Mümkünse özelden hatta telefondan temas kurmak isterim. Konuda ciddiyim. Cevabınızı beklerim. Herkese selamlar.
 

SinanSn

Takipçi
22 Haz 2019
1
0
10
54
Marka
Toyota
Merhaba, yurtdışında emekli olan kayın validemin aracını vekaletle Türkiyede 730 gün kullanabilirmiyim, hangi sorunları yaşayabilirim?
 

msaygun

Düz Yol Gazcısı
23 Ara 2018
5
6
145
araçsız yurtdışına çıkıp beyanname vermeyen kimse var mı? konuyla ilgili herhangi bir tecrübesi olan?
 

kurtyeri28m

Ayhan
Takipçi
11 Ara 2019
1
0
10
52
İSTANBUL
Marka
BMW
Merhaba
Ben Ayhan Gürcistan da evlendim 5 yıl oldu. Gürcistan vatandaşı eşimin yurt dışındaki üstüne kayıtlı aracını 2 sene kullanım için getirebilir mi ? Yalnız eşimde Türkiye de yaşıyoruz .185 gün şartını yerine getiremiyor.Ben oturma izni alabiliyorum yazınızda okuduğum kadarıyla. 2 sene değilde kısa dönem getirme olanağı yok mu! Yada öneriniz nedir saygılar
 

aykutbey

Aykut Anıl
Takipçi
22 Tem 2020
1
0
10
42
Istanbul
Marka
BMW
Merhaba. Cok guzel bir bilgilendirme olmus tsk ederim.

Simdi kendimle alakali durumu ozetleyip birkac soru sormal istiyorum; 185 gun araliksiz yurtdisinda yasamak icin bir sorun yok benim icin suanki hayat duzenimde. Batumda degisik bir 6 ay gecirmek icin gitmeyi dusunuyorum. Ev alma konusunda kararsizim. Acaba orada bir sirkete sigorta bedelini odesem beni sigortali gosterir mi? Bunu denemeyi dusunuyorum. Ayrica bu sigortali surenin kac ay olmasi gerekir var mi bilginiz?

Bir diger konuya gelince, ben 2020 model makyajli 5 serisi dusunuyorum. Bayi fiyatlarina da baktim omega motors dan. Bir hayli uygun gozukuyor. Ama bende camaro yada mustang a kayabilirim 2017 ve uzeri olarak. Fiyatlar cok ucuz, haliyle 2 yil sonra satabilmek bir miktar uygun verirsek mumkun olur mu yoksa bazi forumlarda okudugum gibi 10 da 1 i fiyatlar mi verirler kafamdaki soru isareti bu. Siz ne dersiniz?

Ve bir de; 2 yil tr de arac kaldi ve tekrar getirdim batuma. Bu kez tekrar 6 ay mi kalmasi gerekiyor? Ve gecici calisan gozukurken araci almis olacagim. Akabinde bu sorun olmaz mi? Ev konusunda cekimserim cunku Turkiyede bile kiraci dert. Yurtdisinda yabanci sahipliginde daha buyuk sorun olabilir.

Simdiden tskler.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım