Halojen farları full lede çevirme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vwgti

Profesör
15 Eyl 2016
103
298
1,535
Arkadaşlar aracımda kısa olarak mercekli, uzunlarda ise normal halojen farlar mevcut. Performans olarak xenonlardan pek bi farkı olmasa da daha hızlı selektör ve led sinyal ve gündüz farlarıyla daha uyumlu olması amacıyla farları full lede çevirme planım var. Herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım veya aydınlatmada sıkıntı yaşar mıyım? Hangi markayı öneriyorsunuz led olarak?
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,788
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Hocam bildiğim kadarıyla normal farları bi xenon veya full led sisteme çevirirken %80-90 arıza lambası yanıyor otomobilde. Bazıları bu arıza uyarısını sildiriyor, bazıları da o uyarıyla kullanmaya devam ediyor. Yanlışım yoksa tıpkı bi xenon'da olduğu gibi full led aydınlatmada da otomatik far yükseklik ayarı ( elle yapılandan ayardan değil ) istiyorlar muayeneden geçebilmek için. Önce bunları bir araştırıp oturtmak gerek. Ondan sonra uygulamayı yaptırmak için servis veya usta arayışına geçilebilir ancak.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve vwgti

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,199
45,788
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Hadi ya baya teferruatlıymış :(
Bi xenon'un muayeneden geçebilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerektiğini az çok biliyoruz ama led teknolojisi yeni olduğundan o konuda bazen kafa karışabiliyor. Zira led farlarda yıkama özelliğini kullanmıyor mesela üreticiler. Ama bu işin standartı nedir, bu standartlar uygulanıyor mu bilemiyorum. Google'da dolanıyorsun adam sonradan taktırdığı led ampullerle muayeneden geçmiş. Ama başkası geçemedim diyor. Yani uygulamaların da bir standartı yok. Ama teoride led farda da otomatik far yükseklik ayarının olması gerektiğini biliyorum yanlışım yoksa.
 
  • Beğeni
Tepkiler: vwgti ve Porsche

Onay Kalkan

Profesör
8 Eyl 2016
415
749
1,695
29
Sakarya
Marka
Hyundai
Far yıkamaya gerek yok fakat otomatik yükseklik olayından emin değilim, bizim araç yüksekliği otomatik yapıyor ama zorunlu mudur bilemiyorum. Yine de söküp takması normal bir halojen ampul kadar basit. Eğer fara ulaşım kolaysa zahmetsizce değiştirebilirsiniz. Kısalar mercekli olduğu için birilerini kör etmek zorunda da kalmazsınız. Arıza lambası konusu da biraz şans işi ama bir şekilde çözülebilir diye düşünüyorum.
 
  • Beğeni
Tepkiler: vwgti ve Cenk

by

Reis
17 Kas 2016
3,737
7,355
5,020
İstanbul
Marka
Peugeot
Bildiğim kadarıyla bu işlemde merceklerin de değişmesi gerekiyor
O yüzden pek basit bir işlem değil..Çok randıman alamazsınız öyle bir durumda
 
  • Beğeni
Tepkiler: vwgti ve Porsche

RedLine

Profesör
11 Eyl 2016
257
349
1,395
İstanbul
Marka
MINI
Ledlerin özel olmadıkça bi-xenon performansı vereceğinden şüpheliyim. Mercekli bi-xenon herşeye yeter bence. Ben parkları falan iptal ettim, merceğinden içinden gelen ışık her türlü yetiyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: vwgti
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım