HABER Hibrit motorlu Ferrari SF90 Stradale tanıtıldı!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Ferrari, uzun süren bekleyişin ardından ilk plug-in hibrit modeli olan SF90 Stradale’yi resmi olarak duyurdu. İtalyan markanın pistteki hibrit deneyimini yollara indiren Ferrari SF90 Stradale ile ilgili detaylar haberimizde!
İtalyan kuralları bozuluyor: Ferrari SF90 Stradale tanıtıldı!
Adını Scuderia Ferrari’nin 90. yıl dönümü ve F1’de bu sezon yarıştığı aracından alan SF90 Stradale, İtalyan markanın katı kurallarını bozuyor. Araçta 780 beygir güç ve 800 Nm tork üreten bir 4.0 litrelik V8 motor kullanılmış. Ancak bu geleneksel motorun üç adet elektrik motoruyla birleşmesi ile Ferrari tarihinin ilk plug-in hibrit ünitesi ortaya çıkmış. Elektrik motorlarının da eklenmesi ile beraber araç 1000 beygirlik devasa bir güce ulaşıyor. Bu gücü ise 8 ileri otomatik şanzıman ve dört tekerden çekiş sistemi dizginliyor...

Okumaya devam et...
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: mgdedeoglu

Kim?

Panpa
15 Eyl 2016
1,024
1,994
2,770
Marka
Subaru
Güncel nsx i anımsatmıyor mu?

4 çeker tüm viteslerde mi geçerli yoksa ff gibi yalnızca ilk viteslerde mi?
 
H

Haydar

Ziyaretçi
Bundan yaklaşık 7 sene önce Toyota renault seri üretim elektrik li arabaları çıkardığın da zamanın hybrid zamanı olduğunu full elektrik li arabalar için henüz çok erken olduğunu söylemişti renault inat etti şimdi bu sınıfta Nissan ile birlikte tesla nın önünde pazar lideri. Peki Toyota o zaman full elektrik li rav4 ürettiği halde, 30 km menzili olan phev prius u ürettiği halde ve o zaman tesla nın %10 da hissederı olduğu halde neden bunu söyledi. Cevap basit. Pil teknoloji henüz istenilen seviyede değil. Firmanın katı hal pilleri üzerine patentleri olduğu halde bunu söylüyor du. Ve hala pil teknolojisi iyi bir seviyeye gelmedi ve üretim için gerekli lithium sınırlı sayıda üretiliyor. Yani bu araçlar 500 ila 1000 şarzdan sonra çöp olacak ve yeni pil almanız gerekecek tabiki aracın yarı fiyatına . İşte bu yüzden hybrid. Geçte olsa dünya daki üreticiler hybrid i anladı da artık doğru ürün çıkarmaya başladılar. Ve hala petrol var.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım