HABER Hyundai IONIQ’ten FIA Onaylı Dünya Hız Rekoru

Necati Erdoğan

Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
92
18
970
41
Kırşehir
Hyundai, hibrid bir otomobille dünya hız rekoru kırarak yine tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hyundai IONIQ Hybrid, tuzla kaplı Bonneville’de maksimum 254 km/s hıza ulaşırken aynı zamanda markanın gelecekteki teknolojisi hakkında da önemli ipuçları verdi.

Hyundai, geçtiğimiz aylarda piyasaya sunduğu Elektrikli, Hybrid ve Plug-In Hybrid modeli IONIQ’in modifiye edilmiş özel bir prototipiyle Amerika’da çok özel bir deneme gerçekleştirdi. Hibrid kategorisindeki bir araçla 254 km/s hıza ulaşarak rekor kıran Hyundai, böylelikle tasarım kadar motor teknolojisinde de önemli aşamalar kaydetmiş oldu. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından onaylanan bu önemli rekorla öne çıkan Hyundai IONIQ, Hyundai’nin Amerika’daki Ar-Ge Merkezi ve Kalite Mühendisleri tarafından özel olarak hazırlandı.

Amerika’nın Kuzeybatı eyaletlerinden biri olan Utah Bonneville Salt Flats’taki testler tamamen tuzla kaplı bir zeminde gerçekleştirildi. Test için özel olarak geliştirilen IONIQ, bir takım aerodinamik modifikasyonlara sahip. Tampon altı spoylere yer verilen otomobilde kullanılan coil-over süspansiyonlar, standart modele göre 100 mm daha alçak bir yapıda. Yüksek hız için optimize edilen yürüyen aksamdaki bir diğer eklenti ise aerodinamik özel jantlar ve lastikler.

Bisimoto tarafından geliştirilen, tam entegre yüksek mukavemetli çelik gövdeye sahip aracın iç mekanındaki bazı aksamlar, güvenlik ve yüksek hız rekoru için çıkarıldı. Sparco altı noktadan bağlantılı emniyet kemer sistemi, kokpit yangın söndürme sistemi, özel yarış koltuğu, roll-barlar ve paraşüt de güvenlik adına yer verilen ekipmanlardan bazılarını oluşturuyor.

Hyundai Amerika Kurumsal Ürün Planlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike O’Brien, konuyla ilgili olarak, “Yeni modelimiz IONIQ ile FIA onaylı bir rekora imza atmamız son derece gurur verici bir gelişme. Mühendislik ekibimiz geliştirdikleri bu özel otomobille ekileyici bir dayanıklılık ve yüksek hız elde ederken aynı zamanda bu segmentte yeni kriterler belirlemek adına sınırları da genişletti” dedi.

Hyundai Assan Otomotiv Sanayi Hakkında
Türk tüketicisi, Hyundai markasıyla ilk olarak 1990 yılında Kibar Holding’in Türkiye distribütörü olmasıyla tanıştı. Hyundai, kısa bir süre içinde önemli bir başarıya ulaştığı Türkiye pazarının yüksek potansiyelini ve Avrupa’ya yakın olan konumunu göz önüne alarak denizaşırı ülkelerdeki ilk üretim merkezini Türkiye’de kurma kararı aldı. İzmit’te, 25 Eylül 1995’te temeli atılan ve rekor bir sürede tamamlanıp 1997 yılının Temmuz ayında seri üretime başlayan Hyundai Assan Fabrikası, 20 Eylül 1997’de gerçekleştirilen törenle açıldı. 2016 yılı itibarıyla şu an yıllık 245 bin adetlik üretim kapasitesi bulunuyor. Hyundai Assan İzmit Fabrikası, Türk işçilerin emeğiyle başta Türkiye ve Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm bölge için üretilip ihraç edilen A segmentindeki i10 ve B segmentindeki i20 modeliyle Hyundai Motor Company’nin Avrupa’ya açılan kapısı olarak büyük bir önem taşıyor. Bugüne kadar 1 milyonun üzerinde araç üreten Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nda saatte ortalama 39 araç üretilmekte ve günlük toplam üretim yaklaşık 838 adedi bulmaktadır.

Hyundai IONIQ
1 arasında 4





Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım