HABER Hyundai'den 9.3 milyar dolarlık hidrojen yatırımı

ferfurkan

Furkan Ceylan
Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
150
30
995
Otomobil markaları, bir süredir birbirleri ile kıyasıya bir elektrikli model rekabeti içerisinde. Özellikle daha kuruluşunun üzerinden 20 yıl geçmeyen Tesla’nın pazarda 100 yıllık markaları tehdit edecek bir konuma gelmesi, söz konusu rekabeti hızlandırmış durumda.

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre, dünyada tablo böyleyken, Koreli üretici Hyundai’den farklı bir atılım geldi. Öyle ki, hidrojen yakıt hücresine 9.3 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanan Hyundai, FCEV Vision 2030 planları çerçevesinde, 2030’da yılda 700 bin yakıt hücreli araç üretimine hazır hale gelmek istiyor.

Bu kapsamda 500 bin yakıt hücreli aracın binek ve ticari modellerden oluşması hedefleniyor. Geriye kalan 200 bin taşıtın ise drone, tekne, tren ve forkliftlerden oluşması planlanıyor.

Koreli üreticinin yaptığı araştırmaya göre, 2030 yılında küresel yakıt hücreli araç pazarının 2 milyon adet seviyesinde olması bekleniyor.

Hyundai’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Euisun Chung, “Hidrojen topluluğunu gerçek kılmak için önemli bir adım atıyoruz. Otomobil üreticiliğinin yanı sıra, temiz ve ekonomik enerji modeline dayalı ulaşım biçimlerinde öncü olmak istiyoruz” dedi.

2022 yılında Hyundai’ın Güney Kore fabrikasında yılda 3 bin ile 40 bin arasında yakıt hücresi üretimi yapılacağı belirtildi.

Hyundai’in Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda ( CES ) tanıttığı hidrojenle çalışan SUV’u Nexo, kullanıcılara 610 kilometrelik bir menzil sunuyor. Otomobilin deposu ise elektrikli modellere göre daha kısa sürede olacak şekilde, 5 dakika içinde doluyor.

Yakıt hücreli otomobiller, yakıt deposundaki sıvı hidrojeni havadaki oksijen ile etkileşime sokarak, elektrokimyasal tepkime ile elektrik enerjisi açığa çıkartıyor. Bu yöntem ile araçların menzili sadece batarya ile çalışan elektrikli otomobillere göre artmış oluyor. Bu araçların hibritlere göre avantajı ise, fosil yakıt kullanmadıkları için herhangi bir sera gazı salınımı yapmıyor olmamaları.

1 arasında 9











Read the whole post here.
 
  • Beğeni
Tepkiler: yaso

MehmetP55

Profesör
3 Kas 2018
707
559
1,220
Çoğu yabancı otomotiv sitesinde teknik açıdan hidrojenin elektriğin yerini alamayacağı elektriğin daha avantajlı olduğu yazarken neden bu kadar yatırım yapılıyor anlamıyorum tekne vs de çok mantıklı da otomobile bu yatırım yapıldığına göre herhalde bilmediğimiz birkaç şey var görünürde mantıksız çünkü
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım