İnsignia A 1.6 cdti ları nasıl bilirsiniz ?

recruit

Tan
Asfalt Kurutucu
6 May 2020
65
23
670
38
Ankara
Marka
BMW
Merhaba! Arkadaşlar 2015 İnsignia A oluyor sanırım 1.6 dizel otomatikler nasıl bilirsiniz kronik sorunları nelerdir herhalde bunların motorlarda boğaz kelebeğinin ordan çıkan hortum sıkıntı yapıyormuş basınçtan çıkıp yolda bırakıyormuş doğrumudur böyle birşey yaşayan oldu mu acaba yada şu model yıl aralığında daha fazla diyebileceğiniz bir model varmı birde alırken nerelere dikkat etmemiz lazım önerilerinize ihtiyacım var tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
 
Son düzenleme:

tersiyer

Profesör
8 Eyl 2016
583
477
1,570
İstanbul
Bazı araçlarda o hortum sıkıntısı olmuştu, ben hiç yaşamadım. Üst peketlerde olan alarm bazen sıkıntı çıkarıp kendiliğinden ötebiliyor. Bir de deri direksiyon ve vites topuzunda aşınmalar olabiliyordu. Benim hatırladıklarım bunlar.

Insignia A fiyatına göre mükemmel bir arabadır.
 

HaniBanaDemiş

Rıfat
Profesör
2 Şub 2021
202
144
1,085
38
İstanbul
Marka
Opel
Bahsettiğiniz araç makyajlı kasa yani A2 diye geçer. Aynı kasanın benzinli manuelini kullanıyorum. Motor yerine kasayla ilgili 1-2 şey yazabilirim. Tavan su oluklarında boya atması kroniktir. Yetkili servise göre aracın esneme noktası orası olduğu için boya atıyor ama biz kullanıcılara göre oranın boyası daha dayanıklı olmalıydı. Bunun haricinde bazı plastik parçaların kalitesi düşük. Mesela havalandırma çerçeveleri çatlayabiliyor. Veya makyaj aynası kapağı kırılabiliyor. Yaşlanmaya bağlı böyle pürüzleri saymazsak genel olarak iyi bir otomobildir Insignia'lar.
 

kalender195

Mehmet Emin Kalender
Panpa
25 May 2017
896
1
1,710
2,520
27
İzmir
Marka
Volkswagen
Ben de ekleme yapmak istiyorum. 1.6 CDTI motorlar belirli kilometrelerde zincir değişimi istiyor. Zincir değişiminde motor dışarı alındığı için işçilikten dolayı maliyette yükselme oluyor. Ama bana soracak olursanız 1.6 CDTI motorlar dönemindeki rakiplerine kıyasla çok daha performanslı. Misal vag o yıllarda 105 120 HP 250 nm tork motor kullanırken Opel 136 HP ve 320 nm motor kullandı. Bu da hemen hemen 2.0 hacmindeki güçlere denk geliyor. Ek olarak tam otomatik şanzımandan dolayı yakıt tüketimi 1.6 motora göre biraz yüksek. Bunda kasanın ağır olmasının da etkisi büyük.
 
  • Beğeni
Tepkiler: kenblock
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım