HABER İspanya Rallisi şampiyonu belirledi

icanbekar

Yönetim
Editör
Moderatör
8 Eyl 2016
27
5
595
28
İstanbul
Pazar öğleden sonra Dünya Ralli Şampiyonası’nın 11. ayağı İspanya Rallisi sona erdi. Rallinin galibi olan Sebastien Ogier-Julien Ingrassia ikilisi, bu sonuçla aynı zamanda sezonu şampiyon kapamayı garantilemiş oldu. Son üç sezonun da şampiyonu olan Ogier, bu sonuçla Dünya Ralli Şampiyonası’nda 4 kez şampiyonluğa ulaşan dördüncü pilot oldu.


İspanyol Dani Sordo ise Pazar gününe kadar birincilik için vermiş olduğu mücadeleyi kaybetmiş oldu ve Ogier’in 15,6 saniye gerisinde ikincilikle yetindi.

Hyundai’nin Belçikalı pilotu Thierry Neuville ise ralliyi üçüncü bitirerek podyumda kendine yer buldu. Genel klasmanda Norveçli Andreas Mikkelsen’in gerisinde üçüncü sırada bulunan Neuville’e, Mikkelsen’in attığı taklayla yarış dışı kalmasının ardından sezonu ikinci bitirebilme fırsatı göründü. Neuville’in genel klasmanda ikinciliğe çıkabilmek için Power Stage’den en az 2 puan alması yani bu etabı ikinci bitirmesi gerekiyordu. Ancak yine kötü bir ralli geçiren Latvala’nın Power Stage’in 3 puanını kimseye kaptırmaması ve de şampiyonun Latvala’dan sonra mümkün olan en iyi dereceyi yapmasıyla Belçikalı üçüncülükte kaldı ve buradan sadece 1 puan alabildi. Bu durumda yine de Mikkelsen’le puanlarını eşitleyebilen Neuville şu an 127 puanla Norveçliyle ikinci ve üçüncü sırayı paylaşıyor. Bu da demek oluyordu sezonun son iki rallisinde ikincilik için ciddi bir kapışma izleyeceğiz!

İspanya Rallisi’nde dördüncü sırayı alan Hayden Paddon da hafta sonunu iyi geçirenlerdendi. Ayrıca Hyundai’nin muazzam başarısı da burada bir kez daha ortaya konmuş oldu. Zira ilk beşte Sordo, Neuville ve Paddon’la beraber tam üç Hyundai pilotu kendine yer buldu.

M-Sport takımından Norveçli Mads Ostberg, Pazar gününün açılış etabında Kris Meeke’in yarış dışı kalmasıyla ralliden beşincilikle ayrılmış oldu.

DMACK World Rally Team ekibinden Ford Fiesta RS pilotu Estonyalı Ott Tanak ise ralliden altıncılıkla ayrıldı. Tanak’ın ardından gelen Hollandalı Hyundai pilotu Kevin Abbring ise yedinciliği elde ederek kariyerinin en iyi sonucu burada almış oldu.

Sezonun 12. ayağı olan Galler Rallisi 27 – 30 Ekim tarihlerinde koşulacak. Şampiyon belli oldu belki ama hala mücadele etmek zorunda olan takımlar için zor bir 10 günlük süreç başladı.

Bu yazıyı ana sayfa portalımızdan okumak için tıklayınız..
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım