AÇIK Kaldırım taşı üzerinden geçmek (a.k.a "daş")

kwolf

Profesör
7 Kas 2016
66
89
1,010
Timbuktu
Marka
Mazda
az önce tam evin önüne gelirken kaldırım taşının üzerinden geçtim 😭. yola biri atmış veya düşmüş, bilemiyorum. aha şunlardan:

daş.jpg

ama ortadan ikiye uzunlamasına kırıktı. tam 90° dönerken (5-10 km/h hızla en çok herhalde) orada arabanın altına girdi. arabayı park ettim altına olabildiğince bakmaya çalıştım ama pek birşey göremedim tabii. en azından yağ veya radyatör suyu akmıyordu.

yarın veya pazartesi lifti olan bir yere götürüp bakacağım hasar var mı diye.
acımı paylaşayım dedim :)

sizin daha önce böyle birşey geldi mi başınıza?
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,011
7
51,332
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Geçmiş olsun. Direkt motorun altından karter civarından küt diye bir ses duymadıysanız, o hızlarda aracın başka bir yerine zarar gelmez. Aracınızda kalın sac karter koruyucu varsa kartere de bir şey olmaz.
 

MehmetAydin

Mehmet AYDIN
Panpa
10 Haz 2019
1,813
2,085
2,570
31
Niğde
Marka
Chevrolet
2 sene önce Batman/Hasankeyf'te inşaat alanının olduğu bir bölgeden 60/70 km hızla geçerken herhalde harfiyat kamyonundan düşmüş olacak ki tam yolun ortasında futbol topundan biraz küçük bir kaya parçasının üstünden geçtim.Kaçma şansım da yoktu maalesef.Arabanın dengesi bozuldu ve çok fazla alttan ses geldi.İçim gitti ve baya korktum ciddi bir sorun çıkaracak diye.Hemen sanayiye koştum.Kaldırdık baktık ve çok şükür alttaki koruma sacı sağlam olacak ki sadece o zarar görmüştü.
 

Demir

Berkay
Asfalt Kurutucu
14 Ara 2019
25
13
595
Ankara
Marka
Opel
Geçmiş olsun bu kadarıyla. İyi tarafından bakarsak masraf açabilecek birçok parça var vurduğu yerin yakınında, ucuz atlatmışsınız diyebiliriz.

2-3 yıl kadar önce başıma benzer bir olay gelmişti, "beklemesek de aslında fazlasıyla mümkün şeylermiş" dedirtiyor insana. Yol kenarındaki mazgalın üzerinden geçti teker ucu ucuna. Nasıl olduysa bir anda yerinden çıkmaya niyetlendi kendisi :) İyi ki o zamanki otomobilimin altına kaplama(koruma/muhafaza) yaptırmışım dedirtti her düşündüğümde. Çünkü servise gittiğimde ilk duyduğum ifade "koruma olmasaydı karter bile delinebilirmiş" oldu. Tekrardan geçmiş olsun.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım