HABER Karşınızda sportif tasarımıyla yeni Kia Ceed!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Kia’nın C-hatchback modeli Ceed, tasarımı ve özellikleriyle Avrupalı rakiplerini hedef almasına rağmen bir türlü istenen başarıya ulaşamıyor. Yeni Kia Ceed, dinamik tasarımıyla bu şanssızlığını kırmak istiyor!

Kia Ceed, istediği başarıyı isim güncellemesi ile arıyor!

Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde ön gösterimi yapılan Kia Ceed, yeni jenerasyonu ile adındaki tek tırnak işaretini atmış görünüyor. Koreli marka, bu değişikliği “Rakiplerine karşı daha evrensel görünmek” için yaptığını belirtiyor. Ön yüzünde kaplan burnu adı verilen ızgara yapısını koruyan araç, sportif yapısının temellerini yenilenen tamponuyla atmış. Bu sportif yapıyı güçlendirmek için aracın 20 mm kısaltılan burnundan kazanılan alan, olduğu gibi 395 litre yükleme hacmine sahip bagaj bölümüne eklenmiş.

Yan bölümünde omuz ve bel çizgileri alçaltılan Kia Ceed’in arka kelebek camı da yeni bir forma kavuşmuş. Jant seçiminde ise kullanıcılara 15 inç çelik janttan, 17 inç elmas kesim jantlara kadar geniş bir yelpaze sunuluyor. Son olarak sportif çizginin arka bölümde de devam ettiğini ve yatay formdaki yeni stop lambalarının dikkat çektiğini belirtelim.

Aracın iç mekanına geçtiğimizde ise Kia’nın artık klasikleşen dizaynını görüyoruz. Kalitesi ve ergonomisi arttırılan iç mekan, Kia’nın söylediğine göre sürücü odaklı hale getirilmiş. Suni deri, alüminyum, plastik ve gerçek derinin bir arada kullanıldığı orta konsolda havalandırma ortasına multimedya sistemi konumlandırılmış. Standart olarak 5 inç boyutuyla gelen dokunmatik ekran, seçilen paket ve opsiyona göre 7 ve 8 inç şeklinde büyütülebiliyor.

İkinci seviye otonom sürüş dikkat çekiyor

Yeni Kia Ceed, güvenlik tarafında anahtarsız giriş ve çalıştırma, şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici, aktif seyir kontrolü paketi gibi özellikleri standart olarak sunuyor. Opsiyonlarda ise JBL ses sistemi, Wi-Fi hotspot ve ikinci seviye otonom sürüş desteği ön plana çıkıyor.

Kia, yeni Ceed modelinin kaputunun altında 3 farklı motor seçeneği sunuyor. Dizel motor seçeneğinde Euro 6d regülasyonlarına uyumlu 1.6 litrelik dizel motorun 113 ve 134 beygir güç ürettiğini görüyoruz. Benzinli motor seçeneklerinde ise 1.4 litrelik atmosferik motor 99 beygir güç üretirken, bu motorun turbolu versiyonu 138 beygir olarak geliyor. Ekonomiye yönelik 1.0 litrelik 3 silindirli turbo benzinli motor ise 118 beygir gücüne sahip.

6 ileri manuel ve 7 ileri otomatik şanzıman seçenekleri ile satışa sunulacak Kia Ceed’in fiyatı henüz açıklanmadı.

1 arasında 26



























Read the whole post here.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım