Baris Inselel

Yönetim
Editör
8 Eyl 2016
2,170
624
1,920
Ağır ticari araç segmentinde Türkiye’de ilk kez sıfırdan geliştirilip, üretilen yerli şanzımanın tanıtım toplantısı ve lansman töreni gerçekleştirildi.
Avrupa’nın ticari araç üretim lideri, Türkiye’nin ihracat şampiyonu Ford Otosan, “Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanını” Eskişehir Fabrikası’nda gerçekleştirilen törenle tanıttı. 2018’de çalışmalarına başlanan ilk ve tek yerli şanzıman yatırımı ile Ford Otosan, motor, aks ve şanzımanın üçünü de geliştiren ve üreten sayılı global kamyon üreticilerinden biri konumuna ulaştı.
58 milyon avro yatırım ve TÜBİTAK’ın 13,5 milyon TL tutarında Ar-Ge teşviki ile Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanıp geliştirilen ilk ve tek yerli Ecotorq şanzıman sayesinde Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks’ın Eskişehir’de ürettiği ağır ticari araçlardaki yerlilik oranı %90’lara ulaşacak. 230 mühendisin, 5 yılda tasarım, test ve geliştirme aşamalarını tamamladığı Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanı, 1 milyon km’yi aşkın yolda, farklı...

Okumaya devam et...


 
  • Beğeni
Tepkiler: babayimben

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,191
45,764
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Yerli uretim diye gurur duyulacaksa iste bununla duyulmali. Bu yerlilik oraniyla, onunde Ford amblemi olmasina ragmen uretilen F max cekici bile Togg'dan cok daha yerli ve millidir.
 
Son düzenleme:

Reddington

Panpa
15 Eki 2016
1,808
1
4,131
3,770
İstanbul
Marka
MINI
Orada çalıştığım sıralar yani 3 sene önce, bu şanzımanın arge si devam ediyor, yol testleri test araçlarında gerçekleştirliyordu, daha bugün satışa sunma onayı geldi. makyajlı custom'un tamamen onaylarının tamamlanması yine 2.5 seneyi bulmuştu.

ama 2022 sonunda yerli togg yollarda olacak :p
 
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk ve RYAN7R
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım