Kendi aracım için kullandığım ürünlerin iyi ve kötü tarafları.

ercanalhan

Yusuf Ercan Alhan
Profesör
22 Şub 2019
391
1,141
2,395
istanbul
Marka
Opel
Aracımı ilk aldığım yıllarda kışın soğuk motorda ilk 1-2 dakika gelen itici sesinden kurtulmak için bu ürünü kullandım, ancak pekde başarılı olmamıştı.
Katkı içinde markanın patentli ürünü Mos2 barındırıyor. Bu madde yüksek ısıya oldukça dayanıklı, mükemmel boşluk doldurma özelliği, kayganlık ve metale yapışma gibi özellikleri var. 2.Dünya savaşında marka bu ürünü uçak motorlarındaki anlık yağsız kalmalardan doğabilecek zararları en aza indirmek için kullanmış ve markanın adıda yine bu maddeden geliyor.

Ürünün ayrıca şanzıman seçeneğide var.

Benim işime yaramadı...

8980928299058.jpg



Motul un demir, bakır ve alüminyum malzeme karmasına uygun "konsantre olmayan" 5 litrelik ürünü.. Konsantre olmamasını özellikle belirtim çünkü bir çok satış sitesinde ürün "Konsantre" olarak satılıyor.. Buna göre satılan ürünler ise yarıyarıya su ile kullanılıyor veya koca motora 1 lt gibi.. halbuki ürün zaten karışımlı geliyor ve bu arkasındaki etikette yazıyor. Motul un müşteri temsilcisine durumu izah etmeye çalıştım ancak başarılı olduğumu söyleyemem, satıcı bayii ile de görüşüp derdimi anlatmaya çalıştım ancak "biz hep böyle satıyoruz" cevabını aldım... neyse

Ürün hazır karışımdır, zaruri ihtiyaç olmadıkça ilave su takviyesi yapılmamalıdır. ( ben biracık saf su ile karıştırdım mecburen )

9520769597490.jpg




Artık pek piyasada bulunmasa da güzel bir ürün, bitmek üzere ve bittiğine çok üzülüyorum gerçekten.. çok ekonomik, kokusu hoş.. aracın plastik aksamları ve camlar ilede arası gayet iyi.. ayrıca hafifden bir wax atmış hisside veriyor, toz tutmayı geciktiriyor. (Ara ara dalinde kullanıyorum)

mothers-california-gold-arac-yikama-946-ml-ampuan-mothers-37-51-B.jpg




Profesyonel olarak değil, amatör olarak aracımın pasta cila wax veya kil işlerinide kendim yapmaya çalışıyorum.. Aracımın boyası yaklaşık 30 senelik ve yeryer güneş yanıkları olduğunuda düşünerek aldığımdan beridir hiç makine ile uygulama yaptırmadım. Kendim evimin önünde el ile yapıyorum bütün işlemleri ve hali ile çok yorucu oluyor.. Bu sebeple emeğime değecek ürünleri kullanmaya çalışıyorum. ki aşşağıdaki üründe yılda bir uyguladığım ve sevdiğim bir ürün.
El ile uygulaması pasta atan herkes bilirki zor, meşakatli ama keyifli. ürünün en hoşuma giden tarafı ise boya üzerinden alımı çok basit.. kısa sürede çok iş.


1754_1.JPG




Aracımın elektrikle ilgili işlerinde en çok baş vurduğum ürünlerden biri.. çok kötü kokulu, ele ayağa sinen yapısına karşın işini mükemmel yapıyor. Würth, liquı moly, henkel veya motip gibi ürünleride kullandım ancak bu ürün daha etkili ve kuruduğunda yağlı bir yapı bırakmıyor.

9911014031410.jpg



Yaklaşık 3-4 sene önce 15-20 tl ye alıp çok beğendiğim ve 3-5 adet daha aldığım torpido sütü.. şuan piyasada bulamıyorum umarım en kısa sürede gelir. Torpidonun eski rengini ortaya çıkarttığı gibi kokusuda çok hoş. Araç içerisinde sigara içiyorsanız koku olarak bastıramıyor. Nemli bezle silince silinen yerin rengi değişiyor hemen çıkıyor. tekrar uygulama yapılmazsa alacalı bir torpidonuz oluyor.

turtle-wax-fresh-shine-refresh-torpido-temizleyici-ve-koruyucu-53518.jpg




Aracımın kapı menteşeleri için aldığım ve yağlama içini haddinden fazla yapan bir ürün.. o kadar fazlaki dokunduğu yerden çıkartmanız saatlerini alabiliyor.. metale adeta yapışıyor kaynıyor.. aylar geçsede bulaştığı yerden siz mekanik yollarla ayırmazsanız çıkmıyor. elinize bulaşırsa vay halinize. çok fazla pislik topluyor, çok sıkılıp sağa sola taştığı yerler bir süre sonra çamurlaşıyor.. kaynar su ve pril ile ovalarsanız birsüre sonra kendini bırakıyor... nihayet..

wurth-hhs-200-sivi-gress-500ml-540x580.jpg




Benim en sevdiğim ürünlerden biri silikon sprey.. genelde hepsi aynı işi yapıyor belli bir kaliteye kadar.. kapı lastikleri, lastikler, cam fitilleri, emniyet kemerleri, motordaki plastik aksamlar için biçilmiş kaftan... disco topu gibi parlayan bir torpido istiyorsanız yine yardımınıza koşacaktır. bir noktaya çok sıkıldığında birikip donma yapabiliyor ve kokusu kötü, araç içerisinde kullanılacaksa havalandırılmalı. 2-3 saat bekletip kuru temiz bir bezle silerseniz daha kuru ve parlak bir görüntü elde edebilirsiniz.

motip-silikon-spreyi-400-ml-made-in-holland-040562__0341445227513040.jpg




Her motorda fabrikadan çıkmadan önce bir miktar cila mevcut.. hatta benim aracımın kullanım kılavuzundada "motor yıkandıkdan sonra bu işlemin tekrar edilmesi gerektiği" belirtiliyor. Bu da ona benzer ürünlerden biri. Silikon spreyden farkı ise kuruduğunda artık bir koruma katmanı oluşturması. ıslak bezle silinebilir, gerektiğinde tozu alınabilir. temiz ve kuru motora uygulanır. vernik tarzı bir yapısı olduğu için kirli motora uygulanırsa tüm tozlar yapışıp kalacaktır. temiz bir ortamda uygulanmalıdır. mükemmel parlaklık ve görsel yenilik veriyor.

Kutu üzerinde ısıya dayanıklı olduğu yazsa da bu süre çok uzun değil.. bir süre sonra kavrulmalar başlıyor, karamelize şekilde deri döküntüsüne benzer dökülmeler başlıyor.. hızlı şekilde kurtulmak istersenizde balata spreyi ve diş fırçası ile zahmetsizce çıkıyor. (alttaki motor benim aracıma ait değil) 1 kutu ile 2 motor uygulaması yapılabilir. bir noktaya fazla sıkarsanız orada birikiyor ve donuyor.

maxresdefault.jpg



Würth silikon bant.. kelepçelerin hortumları kesmemesi için kullandığım bir üründü, ayrıca kırmızı rengi motora ayrı bir hafada katıyordu. yapısı itibari ile çok sağlam bir silikon, elektrik geçirmiyor, kendinden başka bir yere yapışmadığı içinde çıkartınca leke kalmıyor. ayrıca açık elektrik kabloları soketler içinde çok ideal. esnek. aracın yırtılan su hortumlarını dahi geçici süre ile tamir edebilirsiniz. kötü hiçbir tarafı yok.

silikon-bant-25mmx3mt-kirmizi-wurth__0608320656746050.jpg
 

ercanalhan

Yusuf Ercan Alhan
Profesör
22 Şub 2019
391
1,141
2,395
istanbul
Marka
Opel
Uzun süre aracımda kullandığım bir hata yaparak vazgeçtiğim antifirz.. Motul un aksine bu ürün "konsantre".. yani su ile seyreltiyorsunuz..
Motul un aksine çok daha keskin kokulu ve bulaştığı yerde yağlı kaygan bir yüzey bırakıyor. saf su ile seyreltiliyor.



0000386_liqui-moly-radyator-antifrizi-kfs-11-mavi-1-l-6932_550.jpeg



Pek hoşlaşmadığım ama yinede kullandığım wax ım.. kalıcılık 1 ay gibi.. atımı kolay silimi meşakatli.. plastik aksamlarla da arası hiç iyi değil.. maskelemek gerekiyor. bitince tekrar alırmıyım, hayır..

51lf8jLgGFL._SX466_.jpg




Şanzıman katkısı..rölantide çok aşırı olmak kaydı ile şanzımanımda genel olarak uğultu mevcuttu.. hatta şanzımandaki uğultu motorun sesini bastırıyordu.. yağ değişiminden sonra kullandım. kısa vadede hiçbir faydasını görmemiştim.. ki sitesinde yaklaşık 800 km sonra fayda edeceğini okudum.. uzun süredir özellikle rölantideki uğultudan kurtuldum ancak kulağı kuvvetli biri yer yer duyabilir.

0000246_liqui-moly-gear-protect-sanziman-koruyucu-80-ml-1007_550.jpeg




Şuan aracımda kullandığım güncel yağ.. eksiltme normal seviyelerde, ancak uzun süreli kullanımlarda yağ seviyesi normal olmasına karşın, yağ eksik uyarısı veriyor.. buna sebep olarak ilk önce aracımın yağ seviye sensörünün arızalı veya tam işlevini yapamamasını düşündüm, ancak lıquı moly 10 40 yağda bu sorunun olmaması motul da acaba yağ fazlamı inceliyorda sensör hatalı okuyor diye düşünmeme sebep oldu. Ayrıca yine motul da kışın soğuk motor ilk marşlarında 1-1.5 dakika itici sesi alıyorum. (aracım 270 binde)

motul-8100-x-cess-5w-40-4-lt-z.jpg




En uzun süreli kullandığım yağ kendileri.. yarı sentetik, eksilme normal seviyelerde, mos2 katkısı bu yağın tamamında mevcut ve markanın özellikle yaşlı motorlarda tavsiye ettiği bir ürün.. motuldaki uzun süreli kullanımlardaki yağ seviyesi düşük uyarısı bu yağda hiç başıma gelmedi, ayrıca kışın en soğuk zamanlarında dahi hiç itici sesi duymamıştım. Ancak Sinan koç un Mobil videolarından sonra bu yağ ilede ilgili aklımda soru işaretleri kaldı.. çünkü çok fazla katkı içeriyor.. bu iyi bişeymi kötü bişeymi bilemiyorum.

0000138_liqui-moly-10w40-motor-yagi-kismi-sentetik-mos2li-leichtlauf-5-litre-2184.jpeg




Uzun yol arkadaşım benzin katkım.. yıllık izinlerde gezmelerimdeki, bilmedğim yerlerden aldığım ve mecbur kaldığım benzinin kötü şakalarından korunmadaki yardımcım.. oktan arttırmıyor ancak yakıt kalitesini daha iyi hale getiriyor.. muş.. oktan olayını bilmem ölçebilmeme imkan yok ancak vaad ettiği daha fazla km işini iyi yapıyor.. istanbul cevizlibağ dan 1 depo yakıt aldığımda atmıştım depoya, alanya kalesine giderken yakıt ışığı yanmıştı ve toplam km 900 ü geçmişti. 60 lt depo, ortalama hız 110, bilecik ve afyon da şehir içine uğrama, kısmi antalya trafiği.. uzun yola gideceklere veya bilmediği yerlerden yakıt almak zounda olacaklara tavsiyemdir.

9155474161714.jpg



Aklıma geldikçe kullandığım ürünleri paylaşıcam...
 

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,853
26,179
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Slikon spreyi ile alakalı sorularım olacak. Şimdi ben birçok şey için elde var diye wd40 kullandım ama bi yere kadar işe yaradı tabiki. Emniyet kemerlerim zor topluyor, slikon sprey kemer sistemini sökmeden işe yarar mı? Yararsa nasıl uygulamalıyım? Cam fitillerinden bir şkayetim yok ama oralara uygulasam koruma sağlar mı?

Bir de kilit ve menteşelerde wd40tan memnun kaldım ama balata spreyi ile temizlik sonrası sıvı gress daha mı iyi olurdu ?

Şimdiden teşekkürler
 

ercanalhan

Yusuf Ercan Alhan
Profesör
22 Şub 2019
391
1,141
2,395
istanbul
Marka
Opel
Slikon spreyi ile alakalı sorularım olacak. Şimdi ben birçok şey için elde var diye wd40 kullandım ama bi yere kadar işe yaradı tabiki. Emniyet kemerlerim zor topluyor, slikon sprey kemer sistemini sökmeden işe yarar mı? Yararsa nasıl uygulamalıyım? Cam fitillerinden bir şkayetim yok ama oralara uygulasam koruma sağlar mı?

Bir de kilit ve menteşelerde wd40tan memnun kaldım ama balata spreyi ile temizlik sonrası sıvı gress daha mı iyi olurdu ?

Şimdiden teşekkürler


emniyet kemerlerini son geldigi yere kasar ac.. silikon spreyi ni bir tarafina sıkarak toplattir.. sonra diger tarafada ayni islemi yap.. sokmene gerek yok. kemer yumusuyor ve kolay toplaniyor..

cam fitilleri silikon spreyi emene kadar spreyle akmicak kadar.. kapi lastiklerinede ister spreyle siter bir sungere sık oyle sur sana kalmis.

kapi menteseleri icin wd40 da olabilir.. sivi veya kati gresde olabilir.. ama wd40 gresle kiyaslandiginda cok zayif bi urun.. acikcasi bu size kalmis.. 3 urundede zamana bagli toz toplama ve ortaligi kirletme durumu oluyor. ortalikdan kasitim kapi direk kisimlarindan assagi dogru akiyorlar.. en kolay temizleneni wd40.. bence abartmamak kaydi ile klasik yontem yani gres iyidir.

wd40 a gelince.. bende kullaniyorum ama acikcasi tam olarak ne is yaptigini daha cozemedim.. yaglamayi tam yapamiyor, dayanikli diil.. pas sökücú etkisi varmis ama cok narin olan cam sungerlerinde kullananlar var... motor temizleyenler var ama acayyip toz topluyor.. ben kapi iclerindeki kilitler icin kullanmistim.. arabada otomatik anten var onda kullaniyorum.. teybi actigimda aciliyor kapaniyor filan.. baska yere kullanmadim..
herseyi yapabildigini vaad eden urunlere inanmiyorum.
 
  • Beğeni
Tepkiler: kenblock ve Toprak

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,853
26,179
5,720
Ankara
Marka
Skoda
emniyet kemerlerini son geldigi yere kasar ac.. silikon spreyi ni bir tarafina sıkarak toplattir.. sonra diger tarafada ayni islemi yap.. sokmene gerek yok. kemer yumusuyor ve kolay toplaniyor..

cam fitilleri silikon spreyi emene kadar spreyle akmicak kadar.. kapi lastiklerinede ister spreyle siter bir sungere sık oyle sur sana kalmis.

kapi menteseleri icin wd40 da olabilir.. sivi veya kati gresde olabilir.. ama wd40 gresle kiyaslandiginda cok zayif bi urun.. acikcasi bu size kalmis.. 3 urundede zamana bagli toz toplama ve ortaligi kirletme durumu oluyor. ortalikdan kasitim kapi direk kisimlarindan assagi dogru akiyorlar.. en kolay temizleneni wd40.. bence abartmamak kaydi ile klasik yontem yani gres iyidir.

wd40 a gelince.. bende kullaniyorum ama acikcasi tam olarak ne is yaptigini daha cozemedim.. yaglamayi tam yapamiyor, dayanikli diil.. pas sökücú etkisi varmis ama cok narin olan cam sungerlerinde kullananlar var... motor temizleyenler var ama acayyip toz topluyor.. ben kapi iclerindeki kilitler icin kullanmistim.. arabada otomatik anten var onda kullaniyorum.. teybi actigimda aciliyor kapaniyor filan.. baska yere kullanmadim..
herseyi yapabildigini vaad eden urunlere inanmiyorum.
Slikon spreyi alayım o zaman, sıvı grese şimdilik gerek yok gibi wd40ın etkisi geçtiğinde düşünebilirim tekrar. Kemerlere dediğiniz şekilde wd40 uyguladım ama pek bi fark olmadı umarım spreyle kurtulacak durumdadır makaralar
 
  • Beğeni
Tepkiler: ercanalhan

ercanalhan

Yusuf Ercan Alhan
Profesör
22 Şub 2019
391
1,141
2,395
istanbul
Marka
Opel
el degen ekipmanlara wd40 kullanmayin bence.. hep kotu kokuyor hemde vicik vicik ele bulasiyor.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım