Kendimiz gizli özellik açabilir miyiz? VAG

Maganda

Profesör
Beta Programı
3 Şub 2020
1,457
3
1,414
2,470
İstanbul
Marka
Volkswagen
R19'dan sıkıldım birazda Jetta'ya sarayım dedim :) 2015 Jetta Trendline ve 2016 Passat Comfortline için uyumlu olan kablo ve yazılım nedir? Bunları temin ettikten sonra izleyebileceğim bir kaynak var mı? Bu işlemlerin tehlikesi var mı, yanlış bir şey yaparsak fabrika ayarına geri dönebilir miyiz? Şu anlık kafama takılan bunlar. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
 

ardzngn

Asfalt Kurutucu
18 Eyl 2016
26
26
595
Ankara
Marka
BMW
Yazılım VCDS, kablo VAG-COM hocam. Değişiklik yapmadan önce backup alarak herhangi bir hatada geri yükleyebilirsiniz. Golf aracımı satmadan bu işe kendim girmemiştim o araca dışarda kodlama yaptırmıştım ancak şu anki aracım için kendim kodlama ile değişiklikler yapıyorum.

Karantinada bolca vakit varken araştırmaya başladım geçen hafta. Yabancı forumlardaki kaynakları kullanarak yüklemeleri ve kodlamaları yaptım. Kurulum ve kullanım talimatları, kodlanabilecek opsiyonlarla (cheat sheet) ilgili internette bolca kaynak buldum. Eminim VAG için çeşitlilik yabancı ve yerli kaynaklarda çok daha fazladır.

En önemli şey kod ecu'ya yazılırken flashlama anında herhangi bir kesinti olmaması. Bilgisayarın şarjından emin olun, aküde voltaj düşüklüğüne karşı aracı çalışır vaziyette tutun ve kablo bağlantısının bozulmamasına dikkat edin.
 

Maganda

Profesör
Beta Programı
3 Şub 2020
1,457
3
1,414
2,470
İstanbul
Marka
Volkswagen
@ardzngn hocam bu kabloların sürümleri oluyor gördüğüm kadarıyla. Her iki araca da uygun olanı hangisi acaba? Birde Windows XP gerekli falan demişler doğru mu bu?
 

ardzngn

Asfalt Kurutucu
18 Eyl 2016
26
26
595
Ankara
Marka
BMW
Ross Tech tarafından üretilen orijinal kablo tüm model yılları için çalışabiliyor, ancak biraz pahalı bir opsiyon. Profesyonel anlamda bu işi yapmayacaklar için pek gerekli değil. Bir de sürüm numaralarıyla adlandırılan klon kablolar var, belirli model yılına kadar olan araçlarla çalışabiliyor. Şu anda satışta olan 18.9 veya 19.6 sürümünü alırsanız iki araç için de çalışacaktır.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Maganda

S.Asil

Quadrifoglio Verde
Destekçi
Beta Programı
Stage 2
16 Eyl 2016
5,692
2
9,626
5,020
Adana
Marka
Alfa Romeo
VAGCOM ve KOD yoksa yapamazsınız maalesef :D ama alır öğrenirseniz işi paraya bile dökersiniz :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Maganda
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım